$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

ג'וקים יוכלו להציל חיי אדם במקרי אסון

חוקרים מאוניברסיטת צפון קרולינה בנו כלי שמאפשר לשלוט בחרקים מרחוק. עתה נבחנת אפשרות התקנת מתקני שידור על מקקים מגודלים - ושליחתם לבניינים שקרסו, במטרה לאתר נפגעים

הראל עילם 17:5417.10.13

נגעלים מג'וקים? תהיתם פעם מי בכלל צריך אותם? יתכן שבמצבי חירום קיצוניים תגלו שאתם בעצמכם; חוקרים מאוניברסיטת צפון קרולינה סבורים שניתן להשתמש בנחילי ג'וקים למיפוי בניינים לשלל מטרות, ביניהן איתור נפגעי קריסת מבנה.  

לפני כשנה פיתחו החוקרים פיתחה טכניקה שמאפשרת להלביש ציוד על מקקים מזן מדגסקר, הנחשבים לגדולים במיוחד. הערכה כוללת סוללה זעירה, משדר ואלקטרודות שמתלבשות על המחושים והמרכז המוטורי של מוח המקקים. על ידי שליחת זרם מבוקר, החוקרים יכולים להורות למקקים לפנות לכיוון מסוים ובדרך זו לשלוט בהם מרחוק.

 

ג'וקים. בעתיד, יגויסו למשימות חילוץ ג'וקים. בעתיד, יגויסו למשימות חילוץ צילום: shuterstock

 

כעת, החוקרים פיתחו תוכנה חדשה המאפשרת להם לאסוף מידע מנחיל של מאות ואלפי מקקים בודדים, כאשר הם נעים באופן עצמאי או תחת הנחיית אחד החוקרים. המטרה היא למפות בצורה מדויקת בניינים ואזורים סגורים. זהו פיתוח שיכול להיות חשוב במיוחד במקרים של התקפות טרור או אחרי אסונות טבע, כגון רעידות אדמה, כאשר המקקים יוכלו לעבור דרך מעברים שהם קטנים מדי עבור בני אדם ורובוטים.

 

הרעיון הוא ליצור רשת של חרקים שמשדרת נתוני מיקום, שעם הזמן תתפזר על פני המבנה ותמפה בצורה מדויקת את פני השטח. אדגר לובטון, פרופסור בבית הספר להנדסת חשמל באוניברסיטה, הסביר: "יש להם התנהגות משלהם. אנחנו משתמשים בתנועה הרנדומלית הטבעית שלהם למטרותינו". 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x