$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

מגעים למכירת סולוטו מת"א תמורת 150-100 מיליון דולר

חברת הסטארט־אפ, המציעה כיום טכנולוגיה לחיבור מרחוק למחשבים וטלפונים סלולריים, מנהלת מגעים עם חברת תוכנה אמריקאית המעוניינת לרכוש אותה. עד היום גייסה סולוטו כמעט 20 מיליון דולר, מרביתם מקרנות הון־סיכון

אסף גלעד 07:0316.09.13

חברת הסטארט־אפ הישראלית סולוטו (Soluto), אחת מחברות ההייטק המתוקשרות ומדוברות יותר בשנים האחרונות, מצויה ככל הנראה בישורת האחרונה לקיומה העצמאי. סולוטו מנהלת משא ומתן למכירתה לחברת תוכנה אמריקאית, ותג המחיר עבורה מוערך ב־100–150 מיליון דולר.

המדובר במשא ומתן ראשוני לרכישת החברה, כאשר טרם נחתמו הסכמים וכן אין עירבון שהמשא ומתן יסתיים בהצלחה. עם זאת, יש בו כדי להעיד על כך שהחברה המתוקשרת בשלה להצעות רכישה ולוקחת ברצינות הצעות שכאלה, גם במחיר של כמה מאות מיליוני דולרים בלבד.

 

 

עד כה גייסה החברה קרוב ל־20 מיליון דולר, מרביתם מקרנות הון סיכון, כך שגם אקזיט של 100 או 150 מיליון דולר ייחשב כהחזר מוצלח על ההשקעה בה. המשקיעות המרכזיות בסולוטו הן גיזה הישראלית (19.41%), בסמר האמריקאית (22.85%) ואינדקס הבריטית (14.31%).

 

מייסדי החברה, תומר דביר המשמש כמנכ"ל, וישי גרין שעזב את החברה בתחילת השנה שעברה כדי להקים את הסטארט־אפ Spot.im, מחזיקים כל אחד כ־10% בחברה. כן מחזיקים בה מניות אינשיאל קפיטל של רועי קרתי ואלעד כהן (0.17%), Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט ושותפו הישראלי דרור ברמן, וקראנץ' פאנד של מייסד הבלוג היוקרתי TechCrunch מייקל ארינגטון.

 

בעלי מניות נוספים שהצטרפו כחלק מסיבוב ההשקעה הראשון בחברה הם המשקיע הסדרתי זוהר גילון, וכן צבי מרגלית, חיים ונציה ואורי רענן, מייסדי בית ההשקעות פרוקסימה שגם נחשבת למשקיעה בולטת בחברה (11%). השלושה מחזיקים יחד באופן עצמאי מעל ל־4% בחברה.

 

התחילו מטיפול באטיות

סולוטו נחקקה לראשונה בתודעה הציבורית ב־2010 עם זכייתה בתחרות הסטארט־אפים הראשונה והיוקרתית של הבלוג האמריקאי TechCrunch, אז זכתה החברה בצ'ק שמן בסך 50 אלף דולר כשהיא גוברת על מאות סטארט־אפים מארה"ב ומאירופה.

 

מאז נותרה סולוטו בקדמת הבמה התקשורתית, כמו למשל עם השתתפות אחד ממייסדיה ישי גרין בתוכנית הריאליטי "מחוברים" או דרך השתתפותה של החברה בכתבות בתקשורת הישראלית והזרה על סצינת הסטארט־אפים בישראל בכלל ובשדרות רוטשילד בתל אביב בפרט.

 

מייסד ומנכ"ל סולוטו תומר דביר, המייסד ישי גרין ורועי אדלר, יועץ בכיר לחברה מייסד ומנכ"ל סולוטו תומר דביר, המייסד ישי גרין ורועי אדלר, יועץ בכיר לחברה צילום: לואיז גרין

 

סולוטו הוקמה במטרה לבנות שירותים שיציעו פתרון לבעיות האיטיות הנוצרות בהפעלת מחשב אישיים ומערכות ההפעלה שלהם - מערכות מורכבות וכבדות שנוטות להתקלקל ולהקשות על חיי המשתמש. תחילה השיקה החברה תוכנה שנועדה לפתור את הבעיות היומיומיות שבהן נתקלים משתמשי המחשב האישי, אשר מאפשרת סריקה של התוכנות שעולות עם הפעלת המחשב, ניהול תוספים לדפדפן ומתמודדת עם קריסות תוכנה.

 

בהמשך השיקה מאפיין חדש ששינה את התפיסה של מהות החברה: טכנולוגיה שמאפשרת להתחבר מרחוק למחשבים אחרים ולסייע להם לבצע מטלות פשוטות כמו התקנת סקייפ, עדכון אנטי־וירוס או מדפסת. בתחילה היתה התוכנה נחלתם של אנשי תמיכה טכנית, אולם אנשי סולוטו הפכו אותו למוצר גם המיועד גם למשתמש הסופי, כזה המאפשר לנכד לסייע לסבתו בהתקנת סקייפ על ידי חיבור מרחוק למחשב שלה או לרענן את תאי הזכרון של המחשב של חברו. המוצר המיועד לטכנאים הוא בעצם מודל ההכנסות העתידי של החברה שיושק בקרוב.

 

הסמארטפונים הצטרפו

לפני שלושה חודשים השיקה החברה טכנולוגיה נוספת: תמיכה מרחוק במכשירי סלולר כמו אייפון ואייפד. הטכנולוגיה החדשה מאפשרת להתחבר לטלפונים של בני משפחה או חברים כדי לסגור עבורם למשל את אפשרות הנדידה (רומינג) בשיחות טלפון מרשתות זרות ולהוריד עבורם אפליקציות חינמיות, ובהמשך תשיק סולוטו אפשרות להוריד עבור טלפונים אחרים אפליקציות בתשלום, ברשות כמובן.

 

בחודשים הקרובים תשיק סולוטו גם תמיכה במכשירי אנדרואיד, כך שאפשר יהיה להציע תמיכה גם בין אייפון לאנדרואיד או בין מחשב אישי לאייפד, פתרון שכיום עדיין לא מוצע על ידי חברות אחרות.

מהחברה לא התקבלה תגובה לידיעה.

 

Soluto

מוצר: טכנולוגיה להתחברות ותמיכה מרחוק במחשבים וטלפונים סלולריים

מייסדים: תומר דביר וישי גרין

עובדים: 50

גייסה: כ־20 מיליון דולר מבסמר, גיזה, אינדקס, קראנץ' פאנד, פרוקסימה ו־IE

מיקום: תל אביב

בטל שלח
    לכל התגובות
    x