$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט תרכוש את חטיבת המכשירים של נוקיה ב-7.2 מיליארד דולר

ענקית התוכנה תשלם 5 מילארד דולר עבור רוב חטיבת המכשירים של יצרנית הסלולר הפינית - ו-2.2 מיליארד נוספים עבור תיק הפטנטים. מניית נוקיה קופצת ב-47% בבורסה בהלסינקי

ניצן סדן 10:3003.09.13
מיקרוסופט הודיעה שתרכוש את רוב חטיבת המכשירים והשירותים של נוקיה בחמישה מיליארד דולר. החברה תשלם 2.2 מיליארד נוספים בעבור זכות לשימוש בתיק הפטנטים של יצרנית הסלולר הוותיקה. העסקה תושלם ברבעון הראשון של 2014 ותתבצע כולה במזומן. בתוך כך קופצת מניית נוקיה ב-47% בבורסה בהלסינקי.

אתר The Next Web דיווח כי במסגרת העסקה יעברו כ-32,000 מעובדי נוקיה למיקרוסופט, ביניהם המנכ"ל סטיבן אלופ וסמנכ"לית המוצרים ג'ו הארלו. מנכ"ל נוקיה הוותיק צפוי להתמנות לראש חטיבת מוצרים חדשה במיקרוסופט.

 

סטיבן אלופ, מנכ"ל נוקיה סטיבן אלופ, מנכ"ל נוקיה צילום: בלומברג

 

מהלך הרכישה נראה טבעי, לאור קשייה של מיקרוסופט לחדור אל שוק המובייל ושיתוף הפעולה הנרחב בין שתי החברות, אשר החל ב-2010. מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר אמר כי איחוד החברות יאיץ את חלקה ורווחי מיקרוסופט בתחום המובייל. "בנוסף לחדשנות ולעוצמה של החברה בתחום הטלפונים בכל רמות המחיר, נוקיה מביאה יכולת וכישרון מוכח בתחומים קריטיים כמו עיצוב חומרה והנדסה, שרשרת אספקה, ניהול ייצור, מכירת חומרה, שיווק והפצה", אמר.

 

סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט ובידו סמארטפון נוקיה סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט ובידו סמארטפון נוקיה צילום: בלומברג

 

שאר חטיבות נוקיה צפויות להתמקד ביתר תחומי הפעילות של החברה הפינית - מיפוי ושירותי מיקום, תשתית לרשתות תקשורת ומו"פ טכנולוגי בתחומים אלה. המהלך צפוי לתרום משמעותית לשתי החברות, שכן מיקרוסופט זכתה לביקורת נוקבת על הישגים מאכזבים בתחום המובייל ומכירות מצומצמות של טאבלטי הסרפס שהשיקה בסוף השנה שעברה. נוקיה, מצידה, זכתה לביקורת מצד בעלי המניות שלה על שלא הצליחה להציג צמיחה בולטת ברווחים על אף תמיכתה של מיקרוסופט.

 

מנכ"לי מיקרוסופט ו-HTC מציגים מכשירי  ווינדוס פון 8 בשנה שעברה מנכ"לי מיקרוסופט ו-HTC מציגים מכשירי ווינדוס פון 8 בשנה שעברה צילום: The Verge

 

המהלך של מיקרוסופט צפוי, לפחות בשלב הראשון, לפגום בצמיחת שוק מכשירי ווינדוס פון 8, מערכת ההפעלה שמיועדת לסמארטפונים. זאת, משום שיצרניות מובייל עשויות לחשוש מלאמץ את מערכת ההפעלה בידיעה כי הן מתחרות במפתחת שלה – מה שעושה את התחרות ללא-הוגנת ומקשה עליהן להציג מכשירים בתמחור אטרקטיבי (בדומה למה שקרה למיקרוסופט מול יצרניות המחשבים כשהשיקה את טאבלט הסרפס).

 

כיום יש מספר מצומצם של חברות שמפתחות מכשירים עבור מערכת ההפעלה ונוקיה שולטת בחלק הארי של שוק המכשירים האמורים. החברה שצפויה להיפגע מן המהלך היא HTC, אשר מצבה קשה למדי על אף הצלחת סמארטפון ה-One שהשיקה השנה. עדיין לא ידוע האם חברות כסמסונג, ZTE ואחרות ימשיכו להשקיע במערכת ההפעלה של מיקרוסופט. ווינדוס פון 8 נחשבת למערכת הפעלה ידידותית ונוחה במיוחד, אך עדיין מתקשה בתחרות מול אנדרואיד של גוגל ו-iOS של אפל, בין היתר בשל מיעוט יחסי של אפליקציות בחנותה המקוונת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x