$
מכשירים ומדריכים

בלעדי לכלכליסט

אינטל מפתחת בישראל מצלמת רשת שמפענחת רגשות

צוות מחיפה אחראי לדור הבא של אמצעי החישה: מצלמה מיוחדת שתצא לשוק בשנה הבאה ומסוגלת לקרוא את פני המשתמש. המפתחים: "הקינקט היה גרסה ראשונית של זיהוי מרחוק. אנחנו מתמקדים בזיהוי מדויק ומקרוב יותר"

עומר כביר 18:5828.08.13

מרכז המו"פ של אינטל בחיפה אחראי לפיתוח מצלמת התלת ממד של אינטל שתצא לשוק בשנה הבאה. את דבר פיתוחו של ההתקן, שישולב במחשבים ניידים ובטאבלטים ומאפשר פעולות שליטה מדויקות במיוחד וגם זיהוי רגשות, אישר ל"כלכליסט" יגאל ינקו, מנהל תכנון אסטרטגי בקבוצת Perceptual Computing של אינטל.

 

לדברי ינקו, שהחטיבה שהוא מנהל מתרכזת בהתאמה של ממשקים לפעולה הטבעית של המשתמש, על הפיתוח עובדת קבוצה בת 150 מהנדסים בשיתוף מהנדסים בארצות הברית. האחראי לכל פעילות הקבוצה הוא נשיא אינטל ישראל מולי אדן.

 

מולי אדן, נשיא אינטל ישראל מולי אדן, נשיא אינטל ישראל

 

"שימוש במצלמות עומק הוא חלק מהעתיד של ממשק אדם-מכונה", אמר ינקו על הפיתוח, שטרם הוצג בצורה מסודרת לציבור. "הגענו להישגים כמו היכולת להחליף רקע של תמונה בזמן צילום וידאו. זו מצלמת עומק שיכולה לזהות אובייקטים בצורה חדה

יותר מבעבר".

 

 

מוקדם יותר השבוע דיווח שירות החדשות IDG כי ענקית השבבים מפתחת מצלמת חישת עומק, שהיא למעשה מצלמת תלת ממד משוכללת שלדברי החברה יכולה "לגשר על הפער בין העולם האמיתי לעולם הווירטואלי".

 

המצלמה שתסייע לילדים לקרוא

 

מנהל הפתרונות והשירותים החישתיים של אינטל אניל נאדורי אמר ל-IDG שהמצלמה צפויה לאפשר למחשבים להבין טוב יותר את כוונות המשתמשים שלהם, להציג רמה חדשה של אינטראקטיביות במשחקים ואף לזהות רגשות. "ניתן יהיה לזהות התרגשות ורגשות - האם המשתמש שמח או מחייך? האלגוריתמים והטכנולוגיה קיימים, אבל הם משתכללים ונעשים יציבים יותר".

 

המחשב ידע אם אהבתם את מה שראיתם בעזרתו המחשב ידע אם אהבתם את מה שראיתם בעזרתו צילום: shutterstock

 

נוסף על כך תוכל המצלמה לזהות את המרחק, הגודל, העומק, הצבע, קווי המתאר ומאפיינים אחרים של חפצים שמוצגים לה. לדברי נאדורי, לפיתוח זה יכולות להיות השלכות משמעותיות עם התפשטותן של מדפסות התלת ממד: "כבר לא יהיה צורך לחפש כיסוי למכשיר. אפשר יהיה להציג אותו למצלמה כדי שתזהה את הדגם ותדפיס כיסוי או ללכת לחנות ושם להדפיס אותו".

 

המצלמה גם תוכל לזהות תנועות אישונים בדיוק רב, פיתוח שלדברי נאדורי בעל השלכות חינוכיות משמעותיות, למשל כדי לאתר קשיים של ילדים שלומדים לקרוא לפי המילים שעליהן הם מתעכבים זמן רב במהלך הקריאה. הוא הדגיש שאף שהפיתוח מזכיר את הקינקט של מיקרוסופט, המצלמה של אינטל מציעה יכולות מתקדמות הרבה יותר. "קינקט הוא גרסה ראשונית טובה של מצלמה עם תפיסת עומק, בעיקר מטווח רחוק. כשאינטל התחילה לבחון את הנושא, התעניינו בעיקר באינטראקציה אישית, מטווח קצר, של עד מטר או מטר וחצי", אמר.

 

אמנם בשוק כבר ניתן למצוא מצלמות בעלות יכולות דומות, דוגמת מצלמת עומק של חברת קריאייטיב שפותחה בשילוב עם אינטל, אך עכשיו פועלת ענקית הטכנולוגיה ליצירת מצלמה קטנה בהרבה שאפשר יהיה לשלב במחשבים, בדומה למצלמות רשת כיום. "זה אתגר פיתוחי גדול - להכניס כל כך הרבה טכנולוגיות למרחב קטן, אולם אלה חלק מהיתרונות של אינטל", אמר ינקו ל"כלכליסט".

 

משתמשים בתנועות גוף ליצירת תוכן

 

ביולי ערכה אינטל אירוע לעובדים בקריית גת, שם הציג נשיא החברה מולי אדן את המצלמה בשליטה בדגם תלת ממדי של מערכת השמש על גבי מסך המחשב. בהדגמה אחרת מוצג ספר שעם העמדתו לפני המצלמה הופך למשחק אינטראקטיבי, למשל, ציור של פרפר היוצא מבין דפי הספר ונוחת על יד המשתמש.

 

 

לפני כחודש הזמינה אינטל ישראל מפתחים חיצוניים להשתתף באירוע פיתוח של מוצרי Perceptual Computing שהחברה עובדת עליהם, ובהם המצלמה המדוברת. "בכנס עלו כל מיני רעיונות מבריקים שלא חשבנו עליהם. לשלוט במחשב זה דבר אחד, אבל היו רעיונות להשתמש בגוף ליצירת תוכן, בעיקר מוזיקה. היה מישהו שניגן בפסנתר באוויר, ומישהו אחר יצר די.ג'יי וירטואלי.

 

"זו רמה אחת מעל לאינטראקציה הרגילה של להחליף מקלדת, זה מהנה ויצירתי הרבה יותר". לדברי ינקו, מצלמה תשולב במחשבים ניידים ובטאבלטים שיימכרו באמצע 2014 או ברבעון השלישי של השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x