$
פטנטים וקניין רוחני

בלעדי לכלכליסט

אפל במגעים לרכישת פריימסנס ב-280 מיליון דולר

יצרנית האייפון והאייפד הביעה עניין במוצרים של החברה הישראלית, והמגעים לקניית המוצרים הבשילו להצעת רכישה. משלחת שכללה את בכירי מנהלי ההנדסה של אפל ביקרה במשרדי פריימסנס ברמת החייל

אסף גלעד 07:0216.07.13

האם ההפתעה הבאה של אפל תגיע מעולם זיהוי תנועת גוף האדם? ענקית האלקטרוניקה אפל מנהלת בימים אלה משא ומתן לרכישת פריימסנס הישראלית   (Primesense), כך נודע ל"כלכליסט".

 

המשא ומתן בין השתיים נערך בשבועות האחרונים סביב עניין שהביעה אפל בקניית המוצרים של פריימסנס, והמגעים הבשילו מאוחר יותר להצעת רכישה.

 

המשא ומתן בין החברות מצוי אמנם בשלביו הראשונים, אך אנשי אפל בדרגים הבכירים ביותר בוחנים את הטכנולוגיה של החברה ואת התאמתה למוצרי אפל העתידיים. בראשית יולי ביקרה בארץ בחשאי משלחת בכירי מנהלי ההנדסה של אפל בתחום החומרה האופטית, שבילתה יום שלם בחברה הישראלית הממוקמת ברמת החייל. משלחת זו אינה נוהגת להגיע לישראל, והעובדה שעשתה זאת בהרכב מלא, מוכיחה את רצינות כוונותיה של אפל כלפי פריימסנס.

 

אם העסקה אכן תצא לפועל, היא תעמוד ככל הנראה על כ־280 מיליון דולר - לא סכום גבוה במיוחד עבור חברה שגייסה 85 מיליון דולר מקרנות הון סיכון, אך סכום מספק כדי לרשום רווח סביר למשקיעים הראשונים בחברה, הקרנות הישראליות ג'מיני וג'נסיס וקרן קיינן האמריקאית. לפי ההערכה, כל אחת מהן השקיעה כ־15–20 מיליון דולר בפריימסנס וצפויה לזכות בנתח של 60–70 מיליון דולר, החזר סביר על ההשקעה.

 

מיעוט המשקיעות בחברה, לא יותר מארבע משקיעות חיצוניות, וכן העובדה שפריימסנס התנהלה ברווחיות ממש עד לאחרונה, ייצרה מזומנים בהיקף עשרות מיליוני דולרים בשנה ולפי ההערכה מחזיקה בקופת מזומנים של כ־50 מיליון דולר, אפשרו למשקיעים הראשונים בחברה - קיינן, ג'נסיס וג'מיני - לצאת ברווח סביר מההשקעה.

 

 

אביעד מייזלס (משמאל), נשיא ומייסד פריימסנס, וינון ברכה, מנכ"ל החברה אביעד מייזלס (משמאל), נשיא ומייסד פריימסנס, וינון ברכה, מנכ"ל החברה צילום: אוראל כהן

 

אפל כבר מפעילה שלושה מרכזי מו"פ בישראל

 

במקביל למשא ומתן מגבירה אפל כל העת את מאמציה להגדיל את פעילותה בישראל ולגייס עובדים נוספים. אפל ישראל הפכה בתוך כשנתיים בלבד לאחת מחברות ההייטק הפעילות בישראל, עם שלושה מרכזי פיתוח המעסיקים 400-300עובדים.

 

את פעילות המחקר והפיתוח של אפל בישראל החלה החברה בתחילת השנה שעברה, עם השלמת רכישת אנוביט מהרצליה תמורת 390 מיליון דולר. כיום מפתח המרכז בהרצליה בקר אלקטרוני המשפר את פעילות זיכרון הפלאש המצוי בבסיס האייפון והאייפד של אפל.

 

בהמשך פתחה אפל מרכז פיתוח בחיפה האמון על פיתוח רכיבים למעבדי סדרת A של אפל, ולאחרונה השיקה בבניין המילניום ברעננה מרכז פיתוח המעסיק את עובדי טקסס אינסטרומנטס שפוטרו ממנה לאחרונה.

 

המרכז ברעננה מתמקד בפיתוח רכיבי אלחוט לדור הבא של מכשירי אייפון ואייפד, במיוחד בתחום ה־WiFi והבלוטות'. אם תגיע עסקת פריימסנס לידי השלמה, תפעיל לראשונה אפל מרכז פיתוח גם בתל אביב, מרכז שיתמחה בפעילות חישת תלת־ממד וניתוח תנועות גוף ופנים והמרתן לפעילות ממוחשבת.

 

אפל נערכת להסתערות על הסלון הביתי

 

המלחמה הבאה של אפל מול ענקיות כגון גוגל וסמסונג צפויה להיערך בסלון הביתי שלכם. אל שוק קונסולות המשחקים והטלוויזיה הביתי צפויות להיכנס ענקיות כמו גוגל, למשל.

 

"הוול סטריט ג'ורנל" חשף לאחרונה כי גוגל מתעתדת להתחיל לשווק בעתיד את מזרים המדיה שכבר חשפה תחת המותג Nexus Q, ולהשיק גרסה חדשה שלו לקראת סוף השנה. לפי העיתון האמריקאי, גוגל תשיק את מיזם המדיה בתגובה לכוונתה של אפל להציג קונסולת משחקים באירוע ההשקה המרכזי הבא שלה, וייתכן כי גוגל אף תוסיף ל־Q יכולות של קונסולת משחקים.

 

נכון להיום משתמשי אפל יכולים לשחק במשחקי מחשב על גבי הטלוויזיה באמצעות חיבור האייפון, האייפד והאייפוד שלהם למכשיר המדיה Apple TV, באמצעות טכנולוגיית האלחוט AirPlay. עם זאת, אפל טרם נכנסה לשוק משחקי הטלוויזיה, וייתכן כי העניין שהיא מביעה ברכישת פריימסנס עשוי לסמל את כוונתה להיכנס ברצינות לתחום. עדות נוספת לכך היא הכרזתה מלפני כמה שבועות כי מערכת ההפעלה הבאה של אפל תכלול תמיכה בקונסולות משחקים חיצוניות, בקרים וחיישנים.

 

נוסף על כך, שמועות בתעשייה מדברות על השקה קרבה של טלוויזיה של אפל, שלא תכלול מקלדת ועכבר אלא חיישן תנועה.

 

סמסונג מצדה כבר מוכרת טלוויזיה המופעלת על ידי מחוות ידיים והגוף תוך שימוש בטכנולוגיות של החברות הישראליות אקסטרים ריאליטי, פוינטגראב, וכן של מרכז הפיתוח של סמסונג ביקום וטכנולוגיות נוספות שפיתחה באתרים שונים בעולם.

גם סוני מגבירה את פעילותה בתחום ומנהל הפעילות שלה באירופה, אנטוניו אביטבלה, מרבה לבקר בישראל ולהתייעץ עם מומחים בתחום. ייתכן שבכוונתו של אביטבלה להכניס את סוני לפעילות של מחקר ופיתוח בישראל על ידי רכישת חברה או הקמת מרכז מו"פ.

 

פריימסנס מחזיקה בפטנטים חיוניים לתחום הבידור הביתי

 

פריימסנס פיתחה מערכת משולבת חומרה ותוכנה, המבוססת על בקר חומרה המשמש כחיישן תלת־ממדי. החיישן מסוגל לעבוד בפנים הבית, לזהות פנים, הבעות פנים וכן לזהות את תנועות גוף האדם, כל זאת כדי לתרגם את תנועות הגוף למשחק מחשב. בסוף העשור הקודם הציגה פריימסנס את בקר החומרה המתקדם ביותר לאותו זמן מבחינת הדיוק, הרזולוציה ותפיסת השטח.

 

 

 

 

 

בישראל פעילות חברות נוספות בתחום, כגון פוינטגראב, אקסטרים ריאליטי, פבלס, ואינואיטיב, המפתחות טכנולוגיית חישת תנועה וזיהוי פנים. במקביל מפתחת אינטל התקן עם יכולות דומות לטכנולוגיה של פריימסנס במעבדות אינויז'ן, שאותן רכשה לאחרונה ביקנעם, ומפעילה את חברת עומק אינטרקטיב, גם היא ישראלית, המספקת את תוכנת ה"מוח" שמאחורי החיישן של אינויז'ן.

 

לפי פרסומים מן העבר, אינטל מעוניינת אף ברכישת עומק אינטרקטיב. כמו פריימסנס, גם התוכנה של עומק מסוגלת לפעול רק על מצלמות תלת־ממדיות והיא אינה פעילה במצלמות דו־ממדיות כגון מצלמות רשת או טלפון סלולרי.

פריימסנס שמרה על יתרון איכותי מול שאר המתחרות בהציעה חיישן חומרה מוגן בפטנטים וכזה הפועל ברזולוציה גבוהה, אולם החיישן היה יקר מדי וגדול מדי בכדי לשלב במוצרים ניידים, מה גם שבעיות טכניות כגון רגישות לקרני אולטרה סגול לא אפשרו לעשות שימוש בו מחוץ לבית.

 

עם זאת, בשנה הקרובה צפויה פריימסנס להשיק טכנולוגיה חדשנית שתסייע לה גם לזהות תנועות קטנות ועדינות של אצבעות, מה שיקל עליה להשתלב במערכות בידור ביתיות כמו ממירי כבלים, לוויין או מקליטים דיגיטליים (DVR), קונסולות משחקים ומזרימי מדיה עתידיים. המערכת החדשה של פריימסנס תאפשר להפעיל את טכנולוגיית החישה שלה גם מחוץ לבית ולזהות דמויות במרחקים גדולים יותר.

 

כאמור, החברה גם מחזיקה בפטנטים חיוניים עבור כל שחקן שירצה להיכנס לשוק הבידור הביתי.

 

פריימסנס ממוקמת ברמת החייל בתל אביב ומעסיקה כיום לפי ההערכות כ־150 עובדים. החברה נוסדה בידי יוצאי יחידה טכנולוגית בחיל המודיעין: אביעד מייזלס, אלכס שפונט, תמיר ברלינר ודימה רייס. היא מנוהלת על ידי ינון ברכה, לשעבר מנכ"ל DSPG.

 

החברה נאלצה לפטר בשנה שעברה 50 מתוך כ־190 עובדים, על רקע החלטת מיקרוסופט להשתמש בטכנולוגיה משלה לדור השני של הקינקט, מצלמת התלת־ממד שמחוברת לקונסולת המשחקים Xbox, ולוותר על הטכנולוגיה של פריימסנס.

מאפל ומפריימסנס לא התקבלה תגובה עד סגירת העיתון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x