$
הייטק והון סיכון

קונדואיט מתפצלת וממזגת את חטיבת הסרגלים עם פריון

חברת ההייטק בישרה לעובדיה כי תתפצל בקרוב לשתי חברות. חברה אחת תרכז את פעילות סרגלי הכלים וינהל אותה ג'וש וויין שדחף להנפקה. החברה השנייה תתמקד במיזמי סטארט־אפ בתחום המובייל ותנוהל בידי מנכ"ל קונדואיט רונן שילה

אסף גלעד 06:4510.07.13

ענקית האינטרנט הישראלית קונדואיט, אחת מחברות ההייטק הגדולות ביותר ישראל ששווייה הוערך ב־1.5 מיליארד דולר, מתכוונת להתפצל לשתי חברות. כך נודע ל"כלכליסט". לפי הערכה תתמזג חברת סרגלי הכלים קונדואיט עם פריון הישראלית (לשעבר אינקרדימייל).

 

המיזוג צפוי לתת לקונדואיט יחס של 85% ממניות החברה הממוזגת ואילו פריון תחזיק ב-15% הנותרים. בכוונת קונדואיט לבלוע את פריון. הסיבה לכך היא שחברת הסרגלים של קונדואיט מעוניינת להרחיב את היצע המוצרים שלה בתחום סרגלי הכלים והמנכ"ל שלה, רונן שילה, מעוניין להתמקד בפעילות הסטארט אפ של קונדואיט - שהיא חטיבת המובייל. לקונדואיט הסכם בן מאות מיליוני דולרים עם בינג אך מנהליה הגיעו לעייפות החומר ורוצים לממש את אחזקותיהם בחברה ולמסור את פעילות הסרגלים לחברה אחרת.

החברה הודיעה לעובדיה במסמך פנימי כי היא מתכוונת להתפצל לשתי חברות: האחת תרכז את פעילות סרגלי הכלים למחשבים אישיים המשווקת לספקיות תוכן, פעילות הנחשבת למכונת המזומנים של החברה ומנוהלת כיום בידי ג'וש וויין.

 


 

החברה השנייה תרכז את תחום מיזמי הסטארט־אפ בתחום המובייל. תחום זה כולל את מוצרי האפליקציות, תחום הפרסום על גבי מסך הנעילה של אנדרואיד ודפדפן חדש שהשיקה החברה.

 

 

בעקבות הפיצול יהפוך מנהל חטיבת סרגלי הכלים וויין למנכ"ל החברה החדשה, ואילו רונן שילה יהפוך למנכ"ל חברת הסטארט־אפ של מוצרי המובייל. בחברה טרם הוחלט מה יהיה מבנה הבעלות של שתי החברות, ובודקים בה היבטים משפטיים וחשבונאיים, בכלל זה חלוקת המניות ואופציות של עובדים. ל"כלכליסט" נודע כי בעוד שהמנכ"ל רונן שילה התנגד להנפקת קונדואיט בכל השנים האחרונות, הרי שוויין היה מעוניין לקחת את חברת סרגלי הכלים למקום אחר.

 

כיום מעסיקה קונדואיט 450 עובדים. כעת עוד מוקדם לקבוע כיצד יתחלקו העובדים בין החברות, כיוון שקונדואיט מעסיקה עשרות עובדים במטה החברה. בחטיבת הסרגלים של קונדואיט מועסקים כ־220 עובדים ואילו השאר בחטיבת המובייל ובהנהלה.

 

אחת הסיבות למהלך היא רצונו של וויין לנהל באופן עצמאי יותר את חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט וכן משאלתו של שילה, מנכ"ל קונדואיט וממייסדי החברה, לנהל חברת סטארט־אפ בצמיחה. לפי הערכה קיבל שילה בשנה שעברה עשרות מיליוני דולרים בדיבידנדים מרווחי החברה.

 

מוצרי חברת המובייל של קנודואיט טרם הצליחו להשיג הכנסות משמעותיות, בעוד שהכנסות חברת סרגלי הכלים הגיעו לכ־300-200 מיליון דולר בשנה, הודות לחוזים עם ענקיות חיפוש כמו בינג וגוגל.

 

שווייה של קונדואיט טיפס, על פי פרסומיה שלה, ל־1.5 מיליארד דולר בחודש שעבר, רבות הודות לפעילות סרגלי הכלים שלה. באפריל 2012 קיבלה החברה הערכת שווי של 1.3 מיליארד דולר, לאחר שחברת ג'יי.פי מורגן רכשה 7% ממניות החברה תמורת 100 מיליון דולר. עם זאת, באוקטובר 2012 העריך המגזין "ביזנס אינסיידר" את שווייה של החברה במיליארד דולר בלבד.

 

מייסדי קונדואיט דרור ארז (מימין) ורונן שילה מייסדי קונדואיט דרור ארז (מימין) ורונן שילה צילום: יובל חן

 

בספטמבר בשנה שעברה הודיעה קונדואיט על חלוקת דיבידנדים במאות מיליוני דולרים לבעלי המניות והאופציות, חלוקה שהוערכה אז ב־320 מיליון דולר. קונדואיט הפכה לחברת האינטרנט הגדולה בישראל לאחר שפיתחה טכנולוגיה להפצת סרגלי כלים מטעם אתרי תוכן, כגון אתר ה־NBA וזינגה. ההכנסות מתבצעות באמצעות שילוב של חלונית חיפוש של בינג בארה"ב או גוגל בשאר העולם, בסרגל הכלים.

 

בינג שילמה לקונדואיט מאות מיליוני דולרים עבור הסכם הפצה חד־פעמי, שכן לפי ההערכה אחראית החברה הישראלית לכ־10%–15% מתעבורת הגלישה בבינג, שמשלמת לקונדואיט 1–2 דולרים על כל משתמש חדש שהיא מביאה לה. בשנים האחרונות נכנסו לתחרות עם קונדואיט ענקיות סרגלים אחרות כגון פריון, בבילון, IAC ו־AVG.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x