$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

רואים רחוק, רואים שקוף: חוקרים פיתחו עדשת מגע עם זום

העדשה טרם הותאמה לעין האנושית בשל החומרים מהם הורכבה, אך סוללת את הדרך לתוספים מלאכותיים שישפרו את הראייה לרמה גבוהה מ-6/6. לפיתוח שלל שימושים בתחומים רפואיים וצבאיים

הראל עילם 14:5404.07.13
קבוצת חוקרים הצליחו לפתח עדשות מגע מהפכניות, שמאפשרות למשתמש לבצע זום אופטי טלסקופי של עד פי 2.8. כך, לפי פרסום של מגזין האופטיקה האמריקאי OSA.

העדשה קשיחה מדי בשלב זה ולא מתאימה להרכבה בעין אנושית לאורך זמן, אך החוקרים מקווים לבסס על הפיתוח מוצר מסחרי כבר בשנה הקרובה.


הטכנולוגיה מסתמכת על עדשות מצלמה דיגיטליות של סמסונג, ופותחה על ידי קבוצת חוקרים מסן דייגו ומכון המחקר השוויצרי EPFL, במימון של רשות המחקר הביטחוני האמריקאית DARPA. העדשה היא בגודל 8 מ"מ ובעובי של 1.2 מ"מ ועשויה מפלסטיק קשיח ומשויף.

 


המהפכה האמיתית טמונה בעובי העדשה בעלת יכולת הזום האופטי, שלראשונה מתאימה במידותיה לעין. הפיתוח סולל את הדרך לא רק לעדשות דקות יותר, אלא גם לשיפורים משמעותיים במצלמות דיגיטליות, משקפיים חכמים ושתלים ביולוגיים.


עם עדשת המגע, אנשים יוכלו לראות טוב יותר מראיית 6/6 - אם כי כרגע, היא מיועדת בעיקר לאנשים עם מגבלות ראייה כתוצאה ממחלות ניורולוגיות או זקנה. הדבר גם מאשש את ההערכות של עתידנים ומומחים רבים שטוענים כי בעשור הקרוב כבר נוכל לראות שתלים ביולוגיים או עיניים תותבות שהן טובות מהעין האנושית.


המעורבות של DARPA בפרויקט אינה מפתיעה: עדשות מגע בעלות יכולת זום מובנית יוכלו לשפר ביצועי צלפים ותצפיתנים והטכנולוגיה עצמה תאפשר פיתוח אמצעי חוזי קטנים וחזקים יותר – ממצלמות לוויינים ועד למצלמות במיקרו-מזל"טים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x