פורצי הדרך: סמסונג מציגה רשת סלולר דור חמישי
בזמן שגוגל, AT&T וחברות אחרות רבות על פריסת סיבים אופטיים במהירות גיגה-ביט, סמסונג כבר עובדת על פתרון אלחוטי שיספק מהירויות דומות לכל טלפון חכם
בעוד שאנו בישראל עדיין ממתינים להקמת רשת סלולר בדור רביעי ופינוי התדרים על ידי צה"ל, ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית סמסונג הודיעה היום (ב') כי סיימה בהצלחה את פיתוח טכנולוגיית הליבה של רשת סלולר המוגדרת על ידה כ"דור חמישי". הטכנולוגיה החדשה מסוגלת לספק תעבורת רשת גבוהה פי עשרות מרשתות דור רביעי, בקצבים של עד 1.05 גיגה-ביט לשניה למרחק של עד שני קילומטרים.
רשתות דור רביעי מתקדמות מסוג LTE-Advanced, המסוגלות להגיע למהירויות של עד 150 מגה-ביט לשניה, התקרבו למה שנחשב לגבול הפרקטי מבחינת תקשורת סלולרית. על מנת להעביר מידע במהירות גבוהה יותר מ-LTE-Advanced, יש צורך להשתמש בתדרים גבוהים וצפופים יותר, המסוגלים להכיל יותר מידע. אבל תדרים כאלו הם בעלי טווח קצר, במיוחד עם תנאי אטמוספירה גרועים או מכשולים כמו קירות או בניינים העומדים בין האנטנה הקולטת ותחנת השידור.
מסיבה זו, תדרים גבוהים לא נחשבו פרקטיים לתקשורת המונית, וחברות הטלקום החלו לחשוב על הקמת רשתות הייברדיות שישלבו תקשורת סלולרית המונית לטווח קצר-ארוך שתתוגבר על ידי תקשורת מהירה וקצרת טווח, כגון Wi-Fi. לא נראה כי יש פתרון ריאלי להקמת רשת סלולר אחידה ומהירה שמסוגלת לעבור את המהירויות של מספר מאות מגה-ביט בודדים.
סמסונגמצידה פיתחה פתרון המבוסס על 64 יחידות שידור, המסוגלות לבצע סנכרון ואימות בזמן-אמת של העברת נתונים - כך שניתן להתגבר על איבוד חלק מהמידע ועדיין לשמור על קצב שידור גבוה. האנטנות גם עושות שימוש בטווח תדרים רחב וגבוה יחסית - סמסונג הסבירה זאת על ידי אנלוגיה פשוטה: "זרימת מים חזקה יותר זקוקה לצינור רחב יותר". רוב השידורים יהיו בטווח של 28 גיגה-הרץ, תדר עם רוחב גל צפוף של מילימטר בודד המוגדר כ"רדיו מיקרוגל".
"תדרים מילימטריים הם הפתרון היעיל ביותר לזינוק בצריכת המידע ממכשירי מובייל", אמר צ'אנגיונג קים, סגן נשיא בכיר וראשת מרכז המו"פ של חטיבת המדיה הדיגיטלית והתקשורת בסמסונג. “ההצלחה קרבה אותנו בצעד נוסף למסחור של רשת סלולר בדור חמישי".
מי צריך סיבים אופטיים שיש מיקרוגל?
היצרנית הקוריאנית מקווה כי רשת הדור החמישי תהיה זמינה מסחרית עד 2020. נכון להיום, רשתות דור רביעי מסוג LTE נפרסו רק במספר מדינות ועדיין לא זמינות בכל העולם, ובשאר המדינות רק בצורה חלקית. המדינה היחידה המפעילה רשת סלולר דור רביעי מתקדמת מסוג LTE-Advanced היא יפן.
לדברי סמסונג, הרשת החדשה תוכל לספק תעבורה בהיקף של כמה עשרות גיגה-בייט לשנייה לתחנת בסיס ותאפשר למשתמשים לצרוך קבצי מידע מאסיביים, דוגמת סרטי קולנוע באיכות גבוהה, ללא הגבלה, בזמן אמת ומכל מקום: "משתמשים יוכלו ליהנות ממגוון רחב של שירותים, כמו סרטי ומשחקי תלת-ממד, סטרימינג בזמן אמת של תוכן באיכות אולטרה HD ושירותי רפואה מרוחקים".


