$
חדשות טכנולוגיה

סין מעבירה את אזרחיה להשתמש במערכת הלווינים שלה

הממשל הקומוניסטי ממשיך להדק את השליטה באזרחים שלו, ומשחרר "המלצה" ליצרניות סלולר ואזרחים להעביר את שירותי הניווט הלוויני שלהם מ-GPS האמריקאי למערכת הסינית, Beidou

עומר כביר 14:2004.04.13
כחלק מהמאמצים המתמשכים לחנוק את חופש המידע במדינה הקומוניסטית הגדולה בעולם, המוגבל משמעותית גם ככה, הכריזה סין כי תתחיל לקדם את השימוש במערכת הניווט הלווייני שלה בכל הטלפונים החכמים במדינה הטוטאליטרית, כחלופה למערכת ה-GPS האמריקאית בה עושים שימוש מרבית הסמארטפונים ומכשירי הניווט בשוק. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של ממשלת סין, שינחואה.

 

 

 

Beidou, מערכת הניווט הסינית - שיש להבדיל בינה ובין חברת האינטרנט Baidu, המפעילה את שירות המפות והניווט הנפוץ במדינה וכן מערכת הפעלה סלולרית בעלת אותו שם - החלה לפעול, בצורה ניסיונית כבר בתחילת המאה. היא פועלת בצורה מסחרית מסוף 2011, עם 16 לוויינים (ועוד ארבעה ניסיוניים) המכסים בעיקר את סין ואת האזורים הסמוכים לה. המערכת צפויה להגיע לכיסוי גלובלי רק ב-2020, אבל לפי הדיווח כבר עתה החל הממשל לקדם את שימושה במכשירי מובייל בשוק האזרחי.

 

המערכת הסינית, הידועה גם תחת השם Compass, היא כאמור תחליף ל-GPS האמריקאי, מערכת כה נפוצה שהפכה להיות סינונימית עם ניווט לווייני. אבל Beidou ו-GPS אינן המערכת היחידות, וגם הרוסים עובדים על מערכת משלהם בשם Glosnass ואילו האיחוד האירופאי מתכונן להתחיל לשגר את המערכת שלו, גלילאו.

 

"אנחנו מעודדים השקעה ומעוניינים לקדם שימוש ציבורי בטכנולוגיה", אמר גורם אלמוני בממשל לסוכנות הידיעות הרשמית. “לא יעבור זמן רב לפני שטלפונים ניידים יאמצו את מערכת Beidou”. כיום עושים שימוש במערכת בעיקר גופי ממשל וצבא.

 

כמו רוב מהלכי הממשל הסיני, סביר להניח שמאחורי דחיפת המערכת לשוק האזרחי עומדים שיקולים לא טהורים. למשל, מערכת ניווט בשליטה סינית יכולה לסייע לממשל "להעלים" אזורים בעייתיים או להקשות על ההגעה אליהם, ואולי אף לסייע לו להתחקות אחר תנועות הנתינים. למרות הניסוח המדבר על עידוד וקידום המערכת, ניתן להניח שבקרוב יצרניות מכשירי סלולר הפועלות בסין, ואולי אף חברות זרות המשווקות את מכשיריהן במדינה, יחוייבו לעשות שימוש ב-Beidou כתחליף ל-GPS.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x