$
אינטרנט

שר החוץ הסיני: האינטרנט לא תהפוך לשדה קרב

השר דחה את ההאשמות לפיהן מדינתו עומדת מאחורי הפריצות למערכות אפל, מיקרוסופט, פייסבוק וטוויטר. לדבריו, סין מתנגדת לשימוש ברשת כאמצעי לחימה. זאת, בעוד בארה"ב הומלץ על תגובה גרעינית למתקפת סייבר שתפגע בתשתיות

ניצן סדן 10:4609.03.13
יאנג זיאצ'י, שר החוץ הסיני, תקף אמש (ו') את הטוענים שמדינתו עומדת מאחורי גל התקפות הסייבר של החודשיים האחרונים, שפגע בחברות אמריקאיות.
לפי דיווח של בלומברג, אמר שר החוץ כי ההאשמות נגד סין נשענות על "קרקע בלתי יציבה" והן שגויות מיסודן. לדבריו, הכלכלה הגדולה ביותר באסיה מתנגדת בנחרצות להפיכת האינטרנט לשדה קרב. "אנו מתנגדים להפיכת הרשת לכלי שמפריע לענייני פנים במדינות אחרות", אמר זיאצ'י במסיבת עיתונאים שערך במסגרת הקונגרס העממי בביג'ינג.

 

אפל, מיקרוסופט ופייסבוק כבר הותקפו

 

גל הפריצות האחרון היכה בחברות טכנולוגיה ואינטרנט אמריקאיות רבות, ביניהן אפל, מיקרוסופט, טוויטר, פייסבוק ואחרות. במקרה של פייסבוק, התגייס ה-FBI לסייע בחקר התקיפה. השיטה שילבה התבססות על פרצות ג'אווה, אתרים מזויפים שתוכננו להטעיית מפתחי החברות ותוכנת ריגול. מדובר במבצע סייבר נרחב שכן כל החברות נפרצו בטווח זמן דומה, כשכל אחת מהן "זכתה" לכלי פריצה שתאם את הגנותיה ומערכותיה.

 

מלחמות באינטרנט? לא בשבילנו. כיכר טיאננמן בסין מלחמות באינטרנט? לא בשבילנו. כיכר טיאננמן בסין צילום: בלומברג

 

מומחי אבטחה סבורים כי יחידות הסייבר של צבא סין הן שעומדות מאחורי הפריצות. יצוין כי הפריצות היו מבצעי איסוף מידע ולא מחיקתו או פגיעה בגורמים שמשתמשים בו. סין עמדה מאחורי מספר פריצות מורכבות בעבר, כמו פיצוח שרתי גוגל ב-2010 למשל, מה שגרר משבר בין המעצמה הקומוניסטית ומעצמת האינטרנט.

 

פצצות אטום נגד האקרים

 

יש להניח שדברי שר החוץ הסיני נועדו להוות מסר הרגעה: המועצה המדעית של משרד ההגנה האמריקאי פרסמה השבוע דו"ח שמתייחס למתקפת סייבר בתור איום מהמעלה הראשונה ובו מומלץ לשקול תגובה גרעינית על מתקפת סייבר שתפגע בתשתיות חיוניות במדינה.

 

שירותים מקוונים כחשבון הפייסבוק שלכם לא נתפס כתשתית חיונית, אולם עשוי להוות כלי עזר בפריצה למערכות - על ידי איסוף מידע על אנשים ספציפיים והכנת מלכודות קוד עבורם, בצורת לינקים נגועים וכו', שיאפשרו פריצה למערכות שונות. למרות דברי שר החוץ הסיני, מתקיימת פעילות סייבר ענפה בקרב המעצמות, שעלולה אף לדלוף משדה הקרב הווירטואלי לאמיתי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x