$
הייטק והון סיכון

Roomer גייס שני מיליון דולר מקבוצת BRM

הסטארט-אפ, שהוקם במקור במרכז הבינתחומי הרצליה, מוכר חופשות במלונות על בסיס הזמנות שהתבטלו. Roomer עובד כיום עם רוב רשתות המלונות הגדולות בניו יורק, סן פרנסיסקו ולאס וגאס

אסף גלעד 19:1005.03.13

הסטארט-אפ Roomer, שהוקם כדי למכור הזמנות מבוטלות של חדרים בבתי מלון, גייס שני מיליון דולר מקבוצת ההשקעות BRM של האחים ערן ואלי ברקת.

האתר שהוקם במקור במרכז הבינתחומי בהרצליה מציע שירות שמאפשר למכור חדרים בבתי מלון שהוזמנו אך בוטלו ברגע האחרון, ובכך להציל חלק מדמי הביטול.

 

לשם הדגמה, במקום לספוג דמי ביטול בסך 100 דולר על ביטול הזמנת חדר בבית מלון בניו יורק, ניתן לפרסם מודעה באתר Roomer ולהציע את החדר במחיר מוזל ממחיר ההזמנה, למשל במחיר של 50 דולר.

 

ערן ברקת, שותף בקרן BRM שהשקיעה ב-Roomer ערן ברקת, שותף בקרן BRM שהשקיעה ב-Roomer צילום: תומי הרפז

 

כך, יספוג המשתמש דמי ביטול בסך 50 דולר בלבד, הרוכש יקבל חדר במחיר מוזל ובית המלון ירוויח חדר תפוס על ידי אורח אחר שצפוי להשתמש גם בשירותים משלימים כמו שירותי המיני בר או הלובי, שמהווים כ-40% מהכנסות בתי המלון. החברה משרתת כיום כמעט את כל רשתות בתי המלון הגדולים הפועלים בניו יורק, סן פרנסיסקו ולאס וגאס, בהן הילטון, שרתון והולידיי אין.

 

86 מיליון חדרי מלון בשנה

 

"אנחנו רוצים להיות ה'איביי' של שוק חדרי המלונות", אמר ל"כלכליסט" גון בן-דוד, אחד היזמים בחברה. "Roomer פועלת בשוק של 86 מיליון חדרי מלון שהזמנתם מתבטלת מדי שנה".

 

זהו גיוסה הראשון של החברה, שנוסדה בסוף 2011 כחלק מתכנית הלימודים ליזמות על שמו של המיליארדר סם זל. קודם לכן פעלה על כספי פרס שקיבלה בסך 18 אלף דולר במסגרת תחרות פנימית בתוך התכנית האקדמית. את החברה הקימו היזמים גון בן דוד, בן פרומין ועדי צלנר. לדירקטוריון החברה הצטרף אורי לוין, נשיא Waze, שהחל בהתקשרות עם החברה עוד כמנטור עם תחילת דרכה. לוין, יש להדגיש, אינו מושקע בחברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x