$
אינטרנט

מי חברתי ומי משקר? אתרים שימושיים ליום הבוחר

איפה הקלפי שלי? איך מחשבים את חלוקת המנדטים? היכן אפשר לשמוע את סיפורי הבחירות שלא מגיעים לכלי התקשורת הגדולים? איזה פוליטיקאי מגזים בהצהרותיו - ומי באמת הכי חברתי? "כלכליסט" אסף עבורכם מבחר אתרים לקראת הבחירות

עומר כביר 11:4820.01.13

 

מי הכי חברתי?

 

מחאת האוהלים העלתה את הצדק החברתי למרכז סדר היום התקשורתי, וח"כים רבים מתחרים ביניהם על התואר מי יותר חברתי. אז התוצאות התקבלו, ותוכלו למצוא אותן באתר מיוחד של הפורום לצדק חברתי, שערך השוואה מורכבת בין ח"כים ובין סיעות, על סמך הצבעותיהם, הצעות החוק שלהם, התפקידים הציבוריים שבהם החזיקו וההתבטאויות שלהם - ודירג את החברתיים יותר והחברתיים פחות.

 

 

אתר הפורום לצדק חברתי אתר הפורום לצדק חברתי

 

תכונה נחמדה היא יכולת השוואה ראש בראש בין סיעות (לפי ציון היו"ר, ממוצע הח"כים והמצע) וח"כים מכהנים. מי במקום הראשון? ח"כ דב חנין עם ציון של 48 (בסקאלה שנעה בין מינוס 50 ל-50) ולאחריו שלי יחימוביץ' (46.75) ואילן גילאון (45). הכי לא חברתי? שר האוצר שטייניץ עם מינוס 33.5, וממש בצמוד אליו רה"מ נתניהו עם מינוס 31.25.

 

שומרי האמת

 

לא רק הבטחות יש במערכת בחירות, גם הרבה התבטאויות נחרצות וקביעות חדות, על המתמודד עצמו או על יריביו. האם אומר יאיר לפיד אמת כשהוא טוען שבמצע של הבית היהודי "כתוב שצריך פה מדינת הלכה"? האם קביעתה של יחימוביץ כי "ישראל היא מקום ראשון בפערים חברתיים" היא אמת או הגזמה? אתר Politiwatch, שנוצר בהשראת האתר האמריקאי המוערך Politifact, בוחן אמירות מסוג זה לעומק ומעמת אותן עם עובדות מוצקות. 

 

אתר Politiwatch אתר Politiwatch

 

שלא יעבדו עליכם

 

פוליטקאים אוהבים מאוד להבטיח דברים, במיוחד בתקופת בחירות. הטבות למעמד הביניים, ביטול המע"מ על מוצרי יסוד, הוזלת מחירי הדירות וחד-קרן לכל פועל הן רק כמה מההבטחות שנזרקו באוויר בקמפיינים האחרונים (טוב, חוץ מהאחרונה). אבל מה הם עושים בפועל? אילו מעשים עומדים מאחורי ההבטחות שלהם?

 

באתר הכנסת הפתוחה תוכלו לראות מה עשה כל ח"כ וח"כ בפועל: באילו הצעות חוק הם תמכו, לאילו התנגדו, איזה הצעות חוק יזמו ומתי הם הגיעו לישיבת ועדה כלשהי. כן תוכלו לראות מגמות שמצביעות על אג'נדות בהן הם תומכים או להן הם מתנגדים, הן הח"כים עצמם והן סיעותיהם. אז אל תתנו להם לבלבל אתכם עם הבטחות.

 

אתר כנסת פתוחה אתר כנסת פתוחה

 

הכי בסיסי

 

איפה הקלפי שלי? מי בדיוק המועמדים של המפלגות השונות? מה עושה מי שמאושפז ביום הבחירות? איך בדיוק מצביעים? תשובות לשאלות אלו ועוד רבות ניתן למצוא באתר של ועדת בחירות המרכזית, שכולל מידע בהיר וממצה של הצד הפורמלי של הבחירות - משידורי התעמולה, עבור במה שמתרחש מאחורי הפרגוד ועד אופן חישוב חלקות המדנטים. חובבי היסטוריה יימצאו שם גם מידע על מערכות בחירות קודמות, כמו שיעורי הצבעה לפי שעות, נתונים מספריים משווים בין מערכות בחירות ועוד.

 

צבא של בלוגרית אחת

 

כמה עיתונאים צריך כדי לסקר מערכת בחירות סוערת? לפעמים, מספיקה רק כתבת חרוצה אחת. הפלוג, הבלוג הפוליטי (והעצמאי) של העיתונאית הוותיקה טל שניידר, הוא אולי הכלי המקוון החשוב ביותר לכל מי שרוצה להתעדכן, בזמן אמת, בכל הנושאים הבוערים והאירועים של מערכת הבחירות.

 

הבלוג של שניידר הבלוג של שניידר

 

עדכוני חדשות, פרשנויות, ריכוזי סקרים, דיווחי שטח וגם סקופים קטנים וגדולים. למכורים פוליטיים שמזריקים את הבחירות לווריד, ולכל מי שלא רוצה לפספס את מאורעות היום.

 

גילוי נאות: הכותב ושניידר עבדו יחד בעבר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x