$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

מייסדי נוליו רוצים אקזיט מיד, אך המשקיעים דורשים לחכות

CA האמריקאית הגישה הצעת רכישה לחברת התוכנה הישראלית תמורת 50-40 מיליון דולר. המנכ"ל ומייסדי נוליו מעוניינים למכור כעת, אך המשקיעה העיקרית, קרן סידר, מתנגדת לעסקה בטענה שהחברה תוכל לקבל הצעה טובה יותר בעתיד

אסף גלעד 07:0516.01.13

חברת הסטארפ־אפ נוליו מכפר סבא עומדת בפני אקזיט של כ־45 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי מייסדי החברה, ערן שר ואלון אייזנמן, מובילים את החברה לקראת מכירה לענקית התוכנה הארגונית האמריקאית CA. המהלך נעשה למרות התנגדות נחרצת של המשקיעה הגדולה בחברה, קרן סידר הישראלית בניהולם של אמנון שוהם וגל ישראלי.  

שר, אייזנמן ומנכ"ל נוליו דורון גרסטל מעוניינים לקבל את הצעתה של CA לקנות את החברה תמורת 40–50 מיליון דולר. מנגד, מנהלי קרן סידר סבורים שנוליו עוד צפויה לגדול ולהציג בעתיד שווי גבוה יותר. גורמים בענף מתקשים להבין את התנהגותה של סידר - בהתחשב בעובדה שבעבר גרמה לביטול הצעת השקעה מצד קרנות צמרת כגון סקויה וגריילוק להובלת השקעה בנוליו, מה שהיה בהכרח מוביל לעלייה בשוויה וביכולתה לבצע אקזיט.

 

אם העסקה תצא לפועל קרן סידר, המחזיקה כ־40% בחברה, תרשום הכנסה של 12–14 מיליון דולר. לפי הערכות השקעתה בנוליו הסתכמה ב־3–4 מיליון דולר. בעלי מניות מרכזיים נוספים בנוליו הם קרן בלאמברג בבעלות איש העסקים דיוויד בלאמברג, סגן נשיא מרקורי לשעבר יובל סקרלט, המשקיע הסדרתי זוהר גילון, מנכ"ל פועלים שוקי הון לשעבר ניר ברונשטיין, ומנכ"ל בבילון לעבר אלכס אזולאי. בסך הכל הושקעו בחברה עד היום 6 מיליון דולר בלבד.

 

נוליו הפכה בשנים האחרונות לאחת מחברות הסטארט־אפ הישראליות המבטיחות בתחום התוכנה הארגונית, עם הכנסות של 10 מיליון דולר בשנה בממוצע. עם לקוחות החברה נמנים תאגידי צמרת כמו קרדיט סוויס, של, טסקו, קבוצת ג'נרלי, פנאק , CVS ו־itv.com. החברה מכפר סבא מפתחת תוכנה לאוטומציה וניהול של מערכות מידע גדולות, שניתנות לגישה דרך האינטרנט. בפועל, מאפשרת המערכת שלה לארגונים לתפעל אוטומטית ובצורה מסונכרנת מערכות תוכנה במספר חוות שרתים במקביל.

 

אקזיט במחלוקת אקזיט במחלוקת צילום: shutterstock

אחד היתרונות הגדולים של נוליו על פני ענקיות תוכנה הוא יכולתה לאפשר תהליכי התקנה, שדרוג ותפעול של אפליקציות ארגוניות בתוך דקות, במקום בתוך שבועות. כך למשל, תהליך התקנה שערכה החברה בשלוש סביבות תוכנה שונות במערכת של בנק אירופי גדול ארך כחצי שעה בעוד תהליכים דומים אצל חברות אחרות יכולים להימשך מספר שבועות. "חברות בינלאומיות נמצאות כיום במצב בו הן נדרשות לחסוך ולהתייעל ואנו מאפשרים להן זאת", אמר בעבר שר ל"כלכליסט".

 

נוליו נולדה מחממת החברות הצעירות איריס בשדה בוקר של מדרשת בן גוריון. החברה נוסדה בשנת 2006 בידי שר, המשמש כיום כסמנכ"ל המוצרים בחברה ואלון אייזנמן, המשמש כמנהל הטכנולוגיות, שניהם בכירים לשעבר במרקורי. המנכ"ל גרסטל כיהן בעבר כסגן נשיא בלומניס. מנהלי החברה, כמו גם מרבית עובדיה וחלק מחברי הדירקטוריון שלה הם יוצאי חברת מרקורי, החברה הגדולה בעולם לאוטומציה של תהליכים על תשתית האינטרנט.

 

יובל סקרלט, שהיה סמנכ"ל המוצרים של מרקורי ערב מכירתה ל־HP, הוא אחד המשקיעים בחברה. משקיע נוסף הוא אריה קוגן, לשעבר סמנכ"ל פיתוח מוצרי הבדיקות של מרקורי.

 

אם עסקת המכירה תושלם תהיה זו הרכישה השישית של CA בישראל. עד כה רכשה החברה האמריקאית חמש חברות: יוריקיפיי, איי.די פוקוס, אקסוסופט, איריס סופטוור וסקיוריטי־7.

 

הנהלת נוליו וקרן סידר סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x