מתנה מצוקרברג: פייסבוק מרחיבה את שירות המתנות שלה
הרשת החברתית, באיחור של שבועיים עקב ההוריקן סנדי, מודיעה על קפיצת מדרגה לשירות המתנות והסחר המקוון שלה. עכשיו גם אפשר לקנות שירים, תוכניות טלוויזיה, סרטים, מנויים ועוד - דרך שירותי פעולה עם יותר ממאה חברות
פייסבוק מעמיקה את הנוכחות שלה בתחום הסחר המקוון: הרשת החברתית הגדולה בעולם הודיעה אמש (ה') במהלך מסיבת עיתונאים בניו יורק על הרחבה משמעותית לשירות המתנות הפיזיות Gifts, עם שיתופי פעולה עם גופים כגון הוצאת הספרים רנדום, רשת חנויות הנעליים BabyGap, ועוד.
השירות הושק במקור בסוף ספטמבר האחרון ומאפשר למשתמשים לרכוש ולשלוח דרך פייסבוק קופון למתנה פיזית או וירטואלית לאחד מאנשי הקשר שלהם - מעוגת קאפקייקס ועד לכרטיס מתנה ברשת סטארבאקס. כעת, החברה הרחיבה את השירות לעוד משתמשים וקמעונאים, ובסך הכל עובדת כעת עם למעלה ממאה רשתות. במאי האחרון פייסבוק רכשה את מפתחת אפליקציית המתנות החברתיות Karma, וחלק מעובדיה פיתחו את השירות.
הרשימה המלאה של הרשתות הקמעונאיות שעובדות עם פייסבוק כוללת ביניהן גם רשת הקוסמטיקה NARS ו-L’Occitane, שירותי המוזיקה המקוונים פנדורה ו-Rdio, חנות המתנות ברוקסטון, המעדניה דין ודלוצ'ה, שוקולד Lindt, חנות הפרחים ProFlowers, שירות הסטרימינג הולו ועוד. בדרך זו משתמשים גם יכולים לשלוח לחבריהם מתנות וירטואליות כגון תוכניות טלוויזיה ושירים, או מתנות פיזיות כגון נעלי תינוקות, פרחים, בושם, שוקולד, ספרים ועוד.

לחוצים על הכנסות
לאור הכשלון המהדהד של חנות המתנות הקודמת של החברה - שהתמקדה במתנות וירטואליות - ונסיונה הכושל להכנס לתחום ההנחות הקבוצתיות, פייסבוק בחרה להשיק את Gifts בצורה מאוד מצומצמת ורק לכמה אלפי משתמשים. אבל ההכרזה אתמול פתחה את השירות לעשרות מיליוני אמריקאים, ויפרש בהדרגה ברחבי המדינה לכל המשתמשים - ובתקווה בהמשך בכל העולם. החברה הייתה אמורה להכריז על ההתרחבות בתחילת החודש, אבל האירוע נדחה עקב הוריקן סנדי.
פייסבוק נמצאת תחת לחץ משמעותי מצד בעלי המניות לייצר מקורות הכנסה חדשים, ועדיין מתקשה לשלב בהצלחה פרסומות בתוך גרסת המובייל - נקודת החולשה שלה. החברה איבדה 43% משווי השוק שלה מאז הנפקתה.
כתחליף זמני לפתרון מוניטיזציה כולל עבור אפליקציות המובייל, פייסבוק החלה לדחוף באגרסיביות את הפלטפורמה שלה לקידום סטטוסים עבור דפי עניין ותחביב שונים. הדבר זיכה אותה לביקורת מאוד נוקבת מצד המשתמשים ולבסוף גרמה לפייסבוק להשיק פיד חלופי עבור עדכונים של דפי ענין.
גם Gifts זכה לביקורת נוקבת מכיוון שהוא שווק בצורה אגרסיבית - עבור הגולשים שלהם הוא נפרס, הם כבר אינם יכולים לבצע עדכוני סטטוס "מזל טוב" לאנשי הקשר שלהם בימי הולדתם, אחד מהפיצ'רים היותר אהובים בפייסבוק. במקום זאת, הרשת החברתית מעודדת את המשתמשים לרכוש מתנה לחבריהם, במקום לכתוב להם רק עדכון סטטוס.


