$
מכשירים ומדריכים

Lumia 920: ספינת הדגל של נוקיה ומיקרוסופט עוגנת בחופי ישראל

הסמארטפון שאמור להחזיר את נוקיה למשחק הסלולרי הוצג בישראל בסוף השבוע שעבר לצד אחיו הקטן, ה-Lumia 820. "כלכליסט" התייחד עם המכשיר, שיעשה עליה בקרוב ובשקלול יכולותיו ומשקלו - פוסק: זו לא ספינת דגל, זו נושאת מטוסים

ניצן סדן 09:0804.11.12
נוקיה מנסה כבר שנים לחזור למשחק בשוק הסמארטפונים; על אף שהחברה עדיין נהנית משיעור מכירות גבוה בזירת הטלפונים הפשוטים, הכסף הגדול נמצא בסמארטפונים. עד השנה, לא היה לנוקיה אף שחקן משמעותי בזירה זו, כזה שמסוגל לתת נוק-אאוט למכשירי הדגל של אפל, סמסונג, HTC והיתר.
באירוע שנערך ביום ה' האחרון במטה היבואנית יורוקום בתל אביב, הציגה החברה שני מכשירים שכאלה: Lumia 920 ואחיו הקטן, Lumia 820.

 

"שוק הסמרטפונים עבר הרבה מאוד שינויים", אמר באירוע אילן גרינבוים, מנכ"ל יורוקום. "בשנתיים האחרונות לא היינו שם ועתה - אנחנו חוזרים בגדול". לראייתו, היתרון של ווינדוס פון 8 הוא בשילוב של ממשק ומולטימדיה שייקסמו לצרכן עם התאמה טובה לארגונים - בשל סנכרון טבעי של ווינדוס פון 8 עם אופיס ותקשורת מאובטחת.

 

מנכ"ל יורוקום, אילן גרינבוים ובידיו מכשירי נוקיה החדשים מנכ"ל יורוקום, אילן גרינבוים ובידיו מכשירי נוקיה החדשים צילום: דור מלכה

 

"כלכליסט" ביצע בדיקה ראשונית של מכשיר הדגל החדש, ממנה עלה כי לראשונה מזה מספר שנים, בידי נוקיה סמארטפון שקורא תיגר על הטובים ביותר בקטגוריה.

 

מי את, ווינדוס פון 8?

 

לפני שאספר לכם על המכשירים החדשים, חשוב לדעת מהו הכוח מאחוריהם: ווינדוס פון 8. מערכת ההפעלה הטרייה של מיקרוסופט הושקה בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו. בניגוד לקודמותיה, ווינדוס פון 7 ו-7.5, שהפעילו מכשירים שהופצו בצורה מוגבלת למדי, הגרסה החדשה נועדה להתחרות ישירות ב-iOS ואנדרואיד בכל שווקי העולם ולנגוס בנתח משמעותי מעוגת הסמארטפונים.

 

ראשית, מדובר במערכת הפעלה שונה מאוד ממה שהכיר עד כה המשתמש הישראלי: בעוד הממשק של iOS מקנה פשטות הפעלה בדמות גריד אפליקציות לצד פעולה מהירה בזכות התאמה מושלמת בין חומרה ותוכנה, הממשק של אנדרואיד מציג עושר באפשרויות התאמה, ווידג'טים ואפקטים שונים לצד מגוון מכשירים בטווחי מחירים שונים – מיקרוסופט פשוט שילבה את כל היתרונות של מתחרותיה בממשק שונה לחלוטין.

 

ווינדוס פון 8 בהשקתה הרשמית בסן פרנסיסקו ווינדוס פון 8 בהשקתה הרשמית בסן פרנסיסקו

 

כולו מורכב מווידג'טים (אריחים, במיקרוסופטית) שניתן לשנות את גודלם וצורתם. ניתן להגדיר כווידג'ט כמעט כל דבר, בדומה לקיצורי דרך על שולחן העבודה בווינדוס: אנשי קשר, לינקים, אתרים, תמונות ויישומים שלמים. הממשק של מערכת ההפעלה הוא אינטואיטיבי, נוח ונגיש במיוחד.

 

שיתוף סטטוסים, ביצוע צ'ק-אין וכלי מדיה חברתית אחרים מתבצעים ישירות מממשק הבסיס שלה (מאנשי הקשר, יומן השיחות ועוד) - מה שאומר שתוכלו לבצע פעולות אלה במהירות רבה יותר. הסנכרון שלה עם פייסבוק הוא מובנה ומאפשר לכם, למשל, לצפות בתמונות שהעלו חברים מהגלריה של המכשיר - בלי שתצטרכו להפעיל אפליקציה. יש בה גם אינטגרציה מלאה לוואטסאפ, נגן מדיה נוח ועוד. עם זאת, היא לא חפה מבעיות ואין לה עדיין מערכת התראות נוחה כשל אנדרואיד ו-iOS. נספר לכם עוד על ווינדוס פון 8 בסקירתה המלאה ב"כלכליסט".

 

הגלריה של ווינדוס פון 8. משלבת תמונות שצולמו, הורדו או הועלו ע"י חברים מפייסבוק הגלריה של ווינדוס פון 8. משלבת תמונות שצולמו, הורדו או הועלו ע"י חברים מפייסבוק צילום: ליאור מורג

 

Lumia 920: ספינת תותחים כבדה

 

כוכב האירוע היה התותח הכבד ביותר של נוקיה, הלומיה 920. עיצובו מזכיר במעט את ה-N8, עם גוף שבנוי מקשה אחת, עם שולים מעוגלים שלצד היותם אלמנט עיצובי, גם משפרים את האחיזה בו. כשמרימים אותו, מרגישים היטב את משקלו, 185 גרם. הוא כבד מכל סמארטפון מתקדם אחר, לרבות הגלקסי Note 2, שהמסך שלו גדול באינץ' שלם משל ה-920.

 

lumia 920 lumia 920 צילום: ליאור מורג

 

עדיין תוכלו להשתמש בו בנוחות ביד אחת ולהסתובב איתו בכיס בלי להרגיש שמשהו מושך את המכנסיים שלכם למטה; זה סמארטפון, לא מ.ק. 77. אבל בעידן בו כולם מנסים לתפוס את התואר "הכי דק" או "הכי קל" (תארים שמחליפים ידיים פעם בכמה חודשים, כשיוצאים מכשירים חדשים לשוק) - המשקל של ה-920 בולט לרעה.

 

לא הכי דק או הכי קל, אבל מכשיר מרשים. לומיה 920 לא הכי דק או הכי קל, אבל מכשיר מרשים. לומיה 920 צילום: ליאור מורג

 

סגל יורוקום הסביר שהסיבה למשקל נעוצה הן בשלדת הפוליקרבונט האחודה שלו והן במסך, שכולל שכבת הגנה נוספת מפני שריטות.

 

איכות ההרכבה של המכשיר טובה מאוד; המסך עצמו, LCD2 בגודל 4.5 אינץ', הוא חד מצוין; יש לו רזולוציית 1,280 על 768 פיקסל ודחיסות פיקסלים שהיא הגבוהה ביותר בשוק כיום- 332 פיקסל לאינץ'. לטענת נוקיה, יש לו רכיב מיוחד שמאפשר רענון תצוגה מהיר יותר, מה שמקנה תנועה חלקה וזורמת בממשק הבסיס וכמובן - במשחקים ואפליקציות.

 

בדיקת "כלכליסט" גילתה שלמסך בהירות גבוהה משל מסך AMOLED מתקדם, תחת התאורה האכזרית מכולן - אור שמש ישיר.

 

הלומיה 920 ומסך AMOLED של מתחרה, תחת שמש נובמבר הקופחת הלומיה 920 ומסך AMOLED של מתחרה, תחת שמש נובמבר הקופחת צילום: ליאור מורג

 

ה-920 חמוש במעבד S4 של קוואלקום בעל שתי ליבות, במהירות 1.5 גיגה-הרץ וגיגה-בייט זיכרון פעולה. ווינדוס פון 8 תוכננה לעבוד עם מפרטים מוגדרים מראש, כדי להבטיח תאימות תוכנה-חומרה בדומה לזו של האייפון. בדיקת "כלכליסט" הראתה פעולה חלקה מאוד של המכשיר, גם בהפעלת מספר אפליקציות בו זמנית. ההשתהות היחידה שגילינו היתה בעת מעבר בין תצוגה אנכית לאופקית.

 

מצלמה שפולטת כדורים, אבל פוגעת בכל פעם

 

מצלמת ה-920 היא בעלת חיישן 8.7 מגה-פיקסל ומייצב תנועה מובנה. בעזרתה, הצלחתי לצלם תמונה חדה גם כאשר טלטלתי את המכשיר קלות. יש לה מפתח צמצם של F/2.0, שמבטיח כניסת אור מוגברת וצילום חד גם בתאורה נמוכה.

 

היד רועדת, התמונה חדה היד רועדת, התמונה חדה צילום: ליאור מורג

 

התריס שלה מהיר במיוחד, מה שמאפשר צילום של שרשרת תמונות, מה שמאפשר לצלם בתנועה ולבחור את השוט הטוב ביותר. בנוסף, יש לה תכונה שמאפשרת צילום מספר תמונות ולשלב ביניהן - כלי שימושי כשמצלמים קבוצת אנשים ובכל פעם מישהו אחר עוצם עיניים או סתם נראה פחות טוב.

 

התכונה הבאה של המצלמה היא שילוב פריימים נעים בנקודות מוגדרות בתמונת סטילס - מה שיוצר אנימציות gif.

 

 

שימו לב ששירותי המייל דרכם ניתן לשתף תמונות אלה (אנחנו בדקנו זאת בהוטמייל וג'ימייל) שומרים את ה-gif שלכם בתור jpg, כך שלא ניתן יהיה לראות את המיני-קליפ שצילמתם - וחבל שכך; יש לקוות שנוקיה ומיקרוסופט יפתרו זאת בעדכון תוכנה בקרוב. נכון לרגע זה, ניתן להפיץ את ה-gif שלכם רק באמצעות סקיידרייב.

 

המצלמה הפיקה תמונות מצוינות והיא אולי הטובה ביותר בקטגוריה. ואולם, הממשק שלה לוקה בחסר: הזום מתבצע בצביטה ואילו הצילום עצמו - בלחיצה. מה שאומר שמספיק שאצבע אחת נגעה במסך לפני השניה וצילמתם תמונה בטעות. כנראה שאחרי קצת הסתגלות ייפתר העניין, אבל עד אז - תצטרכו למחוק לא מעט תמונות.

 

מכשיר הלומיה 920. המצלמה המתקדמת ממוקמת במקטע הכהה בגבו מכשיר הלומיה 920. המצלמה המתקדמת ממוקמת במקטע הכהה בגבו

 

לא לוחצים Search, פשוט פותחים מצלמה

 

אחד היתרונות הגדולים של המכשיר הוא City Lens, שירות מקוון שמתבסס על מציאות רבודה כדי להציג מידע על עצמים סביבכם. ירדתם הרגע ממטוס? תוכלו להרים את המכשיר, לכוון אותו על בניין ולראות אילו מסעדות ועסקים יש בו - ואף להגיע ישירות לאתרים שלהם.

 

מנוע החיפוש של השירות נשען על בינג ובארץ יש לו כיסוי חלקי. למשל, כשהפניתי את המכשיר צפונה מהגג של בניין יורוקום ברמת החי"ל, הופיעה לי מסעדה בהרצליה. היבואן הבטיח שמסד הנתונים יתעדכן ויורחב בקרוב, ללא מועד מוגדר.

 

מחפשים בעיניים, לא בגוגל מחפשים בעיניים, לא בגוגל צילום: ליאור מורג

 

שירות המוזיקה החדש של נוקיה שהושק לאחרונה באירופה ושמאפשר סטרימינג בחינם ושמירת רשימות השמעה נעדר מהמכשיר. היבואן טוען שסוגיות זכויות יוצרים מונעות ממנו מלהיפתח בישראל בשלב זה.

 

בדומה למכשירי אפל, HTC ומספר יצרניות אחרות, גם נוקיה לא מאפשרת להרחיב את זיכרון המכשיר בכרטיסי SD. יש לו 32 גיגה-בייט מובנים לאחסון קבצים וסנכרון טבעי ל-SkyDrive, אולם הייתי שמח לדעת שביכולתי להרחיב את זיכרון המכשיר. לצד המכשיר, הציגה נוקיה גם תחנת עגינה בעלת רמקול לנגינת מוזיקה ותחנות טעינה אלחוטיות. האביזרים צפויים להגיע לארץ ביחד עם המכשירים ולהימכר בנפרד.

 

מטען אלחוטי לנוקיה לומיה 920 מטען אלחוטי לנוקיה לומיה 920

 

Lumia 820: נוקיה חוזרת לשורשים

 

ה-920 הוא לא ספינת דגל, יותר כמו נושאת המטוסים המעופפת מהסרט "הנוקמים". אבל לא כל משתמש זקוק לעוצמה הזו ולתכונות של המכשיר, או מוכן לשלם עלות מכשיר פרימיום. כאן נכנס לתמונה אחיו הקטן, Lumia 820. אין לו רכיב יכולת טעינה אלחוטית מובנה, את ייצוב התמונה במצלמתו האחורית (שהיא ברזולוציה נמוכה יותר, 8 מגה-פיקסל), או את אפליקציות הצילום המתקדמות של נושאת המטוסים.

 

לומיה 820. אח קטן, אך מרשים בפני עצמו לומיה 820. אח קטן, אך מרשים בפני עצמו צילום: ליאור מורג

 

למכשיר יש מספר יתרונות בולטים על אחיו הגדול. הוא מצויד במצלמה בעלת מפתח צמצם של F/2.2, מה שמאפשר ביצועים טובים יותר בצילום בחשיכה. המסך שלו, בגודל 4.3 אינץ', הוא מסך AMOLED מט, שנוקיה מכנה Super Clear Black. הוא אמור להיות אף פחות רגיש לתאורה ישירה מה-920 (לא בדקנו זאת בפועל, יושלם בסקירתו המלאה ב"כלכליסט"). בניגוד למכשיר הדגל, ה-820 הוא בעל גוף שמורכב משני חלקים וניתן להחליף לו סוללה בעת הצורך.

 

התגעגעתם לפאנלים המתחלפים? התגעגעתם לפאנלים המתחלפים?

 

היתרון האחרון שלו הוא גימיק חביב מאוד שיעלה דמעה נוסטלגית בעיני מי שזוכר את הדגם הראשון של נוקיה שנחת בישראל, ה-5110: פאנלים צבעוניים מתחלפים. תוכלו להחליף את הפאנלים של ה-820 לחמישה צבעים שונים. יימכר גם פאנל בעל רכיב לטעינה אלחוטית של הסוללה, למי שרוצה להקנות תכונה זו למכשירו.

 

האם "ישראל ישראלי" יהגר לווינדוס פון 8?

 

עדיין מוקדם לקבוע באיזו מידה תחזור נוקיה לככב בטבלאות המכירות, אולם נתוני הבסיס שלה טובים מאוד: המכשירים מרשימים למדי ומערכת ההפעלה שלהם נראית הרבה יותר בשלה מגרסאותיה הקודמות.

 

להערכתי, ה-820 יקסום ליותר משתמשים מאחיו הגדול, בעיקר משום שיתומחר בצורה נגישה יותר מה-920. בנוסף, אני סבור שעל אף פשטותה של ווינדוס פון 8, הצרכן הישראלי - שבמיוחד בימים אלה, חושב קודם כל מהכיס - יהגר למערכת הפעלה אחרת רק אם ידע שהוא גם חוסך בכך כמה שקלים.

 

מכשירי נוקיה החדשים צפוים להיות מושקים בשלוש המפעילות הגדולות, בין דצמבר לינואר. יורוקום מתמקדת במפעילות ולא פונה לחנויות עצמאיות למיניהן, על אף הצמיחה היחסית במודעות הצרכן אליהן. מחיר המכשירים טרם נקבע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x