$
אפליקציות

תנו ללמוד עם סמארטפון - אפליקציות לתלמידים

שיעורי חשבון וקריאה, לימודי אנגלית, משחקי גיאוגרפיה ואפילו שיעורי כימיה ופיזיקה - "כלכליסט" מציג: אוסף אפליקציות לאייפון ולאנדרואיד שיעשה לילדכם חיים קלים בבית הספר

שי ענבל 14:3101.09.12

לכבוד שנת הלימודים החדשה שהחלה השבוע, החלטנו לערוך סקירה רוחבית של אפליקציות שיסייעו לכם לשפר את הציונים, או סתם ללמוד בצורה יותר מעניינת. חילקנו את הסקירה לאפליקציות עבור תלמידי תיכון ועבור תלמידי בית הספר היסודי וגן חובה. 

   

אפליקציות עבור תלמידי בית ספר תיכון

 

פעם בתיכון היינו צריכים להשתמש במחשבון או אם היינו זקנים בסרגל חישוב, היום יש לנו מנועי חיפוש ואפליקציות לפיזיקה וכימיה.

 

1. למצוא תשובות לרוב השאלות

Wolfram Alpha

 

וולפראם-אלפא הוא מנוע תשובות מתקדם ושימושי שמשמש ככלי חינוכי ולימודי שהוא חובה לכל תלמיד. הוא טוב למגוון שימושים, החל מחישובים של מציאת משוואות בנעלם אחד או יותר ועד לשליפת מידע במגוון תחומים. באייפון, באייפד או באנדרואיד הוא מתפקד כמעין מחשבון כיס לכל דבר, אך החיסרון היחיד הוא שנדרש חיבור לאינטרנט עבור כל פעולה.

 

 

אפליקציית Wolfram Alpha לאייפד אפליקציית Wolfram Alpha לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל, אנדרואיד

 

מחיר: 1.99 דולר למכשירי אפל, 3.99 דולר לאנדרואיד

 

להורדת האפליקציה: iOS, אנדרואיד

 

2. לפצח את הפיזיקה

Physics I, Physics II

 

וולפראם אלפא מכיל מידע רב , אך ניתן למצוא מגוון אפליקציות שמפשטות את השימוש בו עבור יישומים ספציפיים. לפיזיקה למשל, קיימות שתי אפליקציות - Physics I ו-Physics II. בעוד שהראשונה מאפשרת לבדוק ולחשב בקלות בעיות שקשורות במכניקה, כוחות ותנועה, השנייה ממשיכה הלאה, אל מגנטים, תרמודינמיקה ואופטיקה. כל אפליקציה מאפשרת להכניס את הנתונים המתאימים בשדה המיועד לכך, לקבל ייצוג גרפי, לשנן נוסחאות ולקבל תשובות בצורה מסודרת. החיסרון הוא שנדרשת אנגלית טובה כדי לדעת להשתמש ביישום (ולדעת את משמעות המונחים באנגלית).

 

 

אפליקציית Wolfram Alpha Physics II לאייפד אפליקציית Wolfram Alpha Physics II לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: 2.99 דולר

 

להורדת האפליקציה: שיעור ראשון, שיעור שני

 

 

3. ללמוד מתמטיקה בצורה ידידותית

Algebra ו-Pre-Algebra

 

ציור פונקציות, פתירת משוואות ובעיות בגאומטריה ואי שוויונים - האפליקציה לפתרון בעיות אלגברה של וולפראם אלפא מפשטת את העניינים ומקלה על תלמידים להשתמש בתכונות של מנוע התשובות - אף על פי שכולן נמצאות גם ביישום וולפראם אלפא הרגיל. אבל הממשק הנוח והידידותי למשתמש ופיצ'רים חשובים כמו הצגת הצעדים לפתרון הופכים את היישומים של ה-Algebra ו-Pre-Algebra לשימושיים למדי.

 

 

אפליקציית Wolfram Alpha Algera לאייפד אפליקציית Wolfram Alpha Algera לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: שיעור ראשון, שיעור שני

 

4. טבלת היסודות בכף ידך

Quick Periodic Table
אפליקציית Quick Periodic Table לאנדרואיד אפליקציית Quick Periodic Table לאנדרואיד

 

טבלת האלמנטים הייתה ונשארה הפריט הכי חשוב בלימודי הכימיה בתיכון, ו-Quick Periodic Table לאייפון היא אפליקציה חינמית שמספקת את הסחורה היטב. לחיצה על כל אלמנט מציגה מגוון של פרטים נוספים על מרכיביו, מבנהו, מסתו ועוד - כולל הפניה מהירה לוויקיפדיה.

 

יישום דומה לאייפד גם הוא חינמי ומציג עשרות פרטים על יסודות הכימיה, אמנם עם עיצוב קצת פחות ידידותי, אבל אם האפשרות לקבל את כל המידע במסך אחד, כולל תגובות היסוד הכימי בעת מצבים כמו רתיחה או קיפאון. וגם למשתמשי אנדרואיד יש אפליקציה מוצלחת לטבלת היסודות, שמאפשרת חיפוש, צפיה בטבלאות וגם תרגול ולימוד עצמי בתוך האפליקציה. מאפייני האטום, שנת גילויו ושאר מאפייני קריטיים מוצגים בנוחות בלחיצה על היסוד או בצורה אלפביתית.

 

זמינות: מכשירי אפל ואנדרואיד

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: אייפון, אייפד, אנדרואיד

 

5. לדפדף בתנ"ך דיגיטלי

Tanach for all

 

תלמיד תנ"ך לא צריך הרבה יותר מאשר האפליקציה Tanach for all שמאפשרת לחפש, לסמן, לקפוץ לפרקים ולפרשות ואפילו להציג תרגום לאנגלית ולקבל פירושים. התנ"ך כולו זמין ללא חיבור לרשת, מה שהופך את היישום לאייפון ולאייפד למצרך חובה.

 

 

אפליקציית תנ"ך לכולם לאייפד אפליקציית תנ"ך לכולם לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: 4.99 דולר

 

להורדת האפליקציה: כאן 

 

6. לשדרג את המחשבון המדעי

Scientific Calculator

 

מחשבון מדעי שימושי במיוחד: ציור פונקציות, תמיכה בחזקות, שורשים וטריגו וכן ברדיאנים ובמעלות. פתרון מושלם למי שיישום המחשבון שמובנה באנדרואיד לא מספק בעבורו את הסחורה.

 

זמינות: אנדרואיד

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

7. לתרגם מעברית לצרפתית ולהיפך

מילון צרפתי-עברי | מורפיקס / פרולוג

 

צרפתית היא שפה שלא מעט תלמידי תיכון בוחרים ללמוד במסגרת הלימודים, ואין כמו מילון אינטרקטיבי ומהיר כדי לסייע במלאכת הקריאה או הדיבור במסגרת שיעורי הבית או בכיתה. האפליקציה של מורפיקס, בשיתוף עם פרולוג, מהווה מילון מצוין שמכיל חיפוש דו-כיווני, צורת הגיה וניקוד עבור כל מילה ואפשרות הוספה למועדפים. 50% מהערכים ניתנים ללא תשלום, ובתשלום נוסף מקבלים את הגרסה המלאה, שכולל 50,000 ערכים.

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: חינם לגרסה הבסיסית, 5.99 דולר לגרסה המלאה

 

להורדת המילון: כאן

 

מילון ערבי/עברי לאייפון מילון ערבי/עברי לאייפון

8. לתרגם מילים מערבית

מילון עברי-ערבי

 

בכל מה שקשור להרחבת אוצר המילים וחיפוש מילים חדשות, המילון עברי-ערבי של פרולוג ומורפיקס הוא ללא תחרות. כמו המילון הצרפתי-עברי, הוא מכיל כחמישים אלף מונחים (כשהגרסה החינמית מכילה כמחצית) ומאפשר לבצע חיפוש ותרגום דו כיווני (כאשר לתרגום מערבית לעברית נדרשת המקלדת המתאימה בסמארטפון שצריך להוסיף ידנית). בנוסף, מתחת לכל מילה מופיע התעתיק שלה עם ניקוד בעברית והכתיב שלה בערבית.

 

זמינות: מכשירי אפל ואנדרואיד

 

מחיר: 7.99 דולר לאייפון ולאייפד (קיימת גם גרסה חינמית לאייפון בלבד, עם אפשרות שדרוג), 7.39 דולר לאנדרואיד

 

להורדת המילון: אייפון, אייפד, אנדרואיד

 

 

 

אפליקציות עבור תלמידי בית ספר יסודי

 

לא רק תלמידי התיכון, יכולים היום להנות משימוש בסמארטפון ובטאבלט בשביל ללמוד ולהחכים. גם הילדים הקטנים יותר יכולים להשתמש באפליקציות על מנת ללמוד בצורה כיפית.

 

1. ללמוד חשבון מהתחלה

Hungry Fish

 

לתלמידי יסודי שרוצים לתרגל את ציר המספרים וכן תרגילי חיבור וחיסור, האפליקציה Hungry Fish בהחלט מומלצת. מדובר בדג שעליו מופיע מספר, אליו מגיעים באמצעות הבועות השונות - ורצוי כמה שיותר מהר. כך למשל אם על הדג מופיעה הספרה 11, ניתן להגיע אליה במגוון דרכים באמצעות המספרים הנתונים, ולא רק למשל באמצעות 7 ו-4. מאתגר ויפה.

 

 

אפליקציית Hungry Fish לאייפד אפליקציית Hungry Fish לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

2. ללמוד את אותיות הא"ב

לומדים עברית

 

“לומדים עברית" היא אפליקציה חביבה שמסייעת בלימוד אותיות הא"ב. אם זה על ידי הכרת האותיות והגייתן ולימוד כל אות בנפרד ואם זה על ידי השלמת מילים. פשוט, חינמי וחינוכי. 

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

3. ללמוד להכפיל בצורה יצירתית

לוח הכפל

 

“לוח הכפל" היא אפליקציה ישראלית לתרגול לוח הכפל שמציעה מספר משחקים יצירתיים לתרגול, ביניהם משחק זיכרון, פאזל, סדרות. ניתן להתאים אישית את רמת הקושי וכמובן לשנן את הלוח באופן קל ופשוט.

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: 1.99 דולר

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

4. להכיר את בסיס המספרים

שלום כיתה א', חשבון לכיתה ב', חשבון לכיתה ג'

 

שלוש אפליקציות ישראליות נוספות לתרגול ולימוד מתמטיקה מלוות את הילד לאורך כיתה א' ועד כיתה ג' במגוון נושאים: השוואות, חיבור וחיסור, סדרות ושרשרת (כיתה א'), פעולות חשבון והשוואות במספרים דו-ספרתיים וכן בעיות מילוליות (כיתה ב') וחיבור, חיסור כפל וחילוק במספרים תלת-ספרתיים (כיתה ג'). האפליקציות כולן ידידותיות מאוד למשתמש, מכילות דרכים רבות לתרגול ובהחלט עשויות לנחול הצלחה רבה יותר בקרב התלמיד שנמאס לו לעבוד עם עיפרון וחוברת ורוצה משהו קצת יותר אינטרקטיבי.

 

 

אפליקציית חשבון לכיתה ג' עבור האייפד אפליקציית חשבון לכיתה ג' עבור האייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: 1.99 דולר עבור “שלום כיתה א',” 0.99 דולר עבור השאר

 

להורדת האפליקציה: שלום כיתה א', חשבון לכיתה ב', חשבון לכיתה ג'

 

5. ללמוד אנגלית בחוויה צבעונית

אנגלית לילדים - אותיות , צבעים ומספרים

 

האפליקציה הישראלית "אנגלית לילדים" מיועדת לכל ילד שמתחיל ללמוד את השפה האנגלית. הכרת ה-ABC, צבעים ומספרים באמצעות משחקים ושירים הופכים את חוויית הלימוד לאינטרקטיבית ומהנה. מתאים גם לגילאים נמוכים במיוחד.

 

 

אפליקציית אנגלית לילדים עבור האייפד אפליקציית אנגלית לילדים עבור האייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

6. לתרגל מספרים וללמוד אנגלית: Kids Numbers and Math

 

גם לאנדרואיד יש אפליקציה לתרגול מספרים, Kids Numbers and Math שמה. התפריטים אמנם באנגלית, אבל כל השאר באמת אינטואיטיבי - כולל המספרים עצמם שנהגים באנגלית (וכך מקבלים שניים במחיר אחד). תרגילים פשוטים של חיבור וחיסור, ספירה ולימוד והכרת הספרות מ-0 עד 10 הן חלק מהפיצ'רים של היישום.

 

זמינות: אנדרואיד

 

מחיר: חינם עבור גרסת הלייט, 2.99 דולר לגרסה המלאה

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

7. להכיר את העולם: World Atlas, World Atlas HD

 

אטלס הוא מצרך חובה לתלמיד גאוגרפיה, ובמקום לעבוד עם ספר עב-כרס יש אלטרנטיבות. אחת מהן היא World Atlas HD של נשיונל ג'אוגרפיק, שמכיל הרבה יותר מסתם מפה של העולם: החל ממפות מדיניות, דרך תמונת הדגל ועד עובדות על כל מדינה בגלובוס ומיקומה. היישום מאפשר שמירה של סימניות של מקומות וכן חיפוש של ערים או מדינות בקלות. עם מחוות המולטי-טאץ' הפשוטות, העולם נראה קטן מתמיד. החיסרון הוא שנדרש חיבור לאינטרנט כל הזמן כדי לטעון את המפות.

 

 

אפליקציית World Atlas HD לאייפד אפליקציית World Atlas HD לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל

 

מחיר: 0.99 דולר

 

להורדת האפליקציה: אייפון, אייפד

 

8. ללמוד גאוגרפיה בכיף: Atlas 2012

 

עם האפשרות לצפות במפה מדינית של כל העולם ללא חיבור לרשת, יחד עם מפות של צפון אמריקה ואירופה ואפילו מפה של אזורי-זמן, Atlas 2012 היא אפליקציה שימושית ומוצלחת לאנדרואיד עושה את העבודה מצוין ויכולה לשמש ככלי עזר בלימודי הגאוגרפיה.

 

זמינות: אנדרואיד

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: כאן

 

אפליקציית Google Translate לאנדרואיד אפליקציית Google Translate לאנדרואיד

9. לתרגם עם גוגל: Google Translate

 

אם אתם לומדים שפה שניה בבית הספר, קשה להדגיש את חשיבותו של מילון טוב. למרבה המזל, לגוגל יש כזה כבר כמה שנים והוא עדיין מוכיח את עצמו. בעשרות שפות, בתרגום מעברית ואליה, אפשרות הוספה של מילה למועדפים ועוד פיצ'רים רבים, כולל ממשק קל במיוחד לשימוש שתומך גם בהגייה של המילה וכתיבתה אוטומטית (Speech-to-Text). חשוב לציין ש-Google Translate דורש חיבור לאינטרנט.

 

זמינות: מכשירי אפל ואנדרואיד

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציה: iOS, אנדרואיד

 

10. לגשת לאנציקלופדיה הגדולה בעולם: Wikipanion ו-Wikipedia

 

וויקיפדיה היא מאגר בלתי נדלה לעבודות, להרחבת אופקים בנושא לימודי ולקבלת מושג בסיסי על מגוון של נושאים בכל תחום. אפליקציות לצפיה בוויקיפדיה לא חסרות ,אבל יש כמה מוצלחות במיוחד: Wikipanion היא יישום לאייפון ולאייפד שמאפשר לא רק חיפוש וצפיה נוחה בערכים ומעבר קל בין שפות ודילוג לפרקים, אלא גם שמירת ערכים לצפיה מהירה, היסטוריית חיפושים, שינוי גודל פונט ושמירת תמונות למכשיר.

 

האפליקציה הרשמית של וויקיפדיה לאנדרואיד גם היא מוצלחת, עם אופציות כמו שמירת מאמרים לקריאה מאוחרת או לצפיה אופליין, אפשרויות שיתוף ומעבר בין שפות, ועוד.

 

 

אפליקציית Wikipanion לאייפד אפליקציית Wikipanion לאייפד

 

זמינות: מכשירי אפל ואנדרואיד

 

מחיר: חינם

 

להורדת האפליקציות: Wikipanion לאייפון, Wikipanion לאייפד, Wikipedia לאנדרואיד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x