$
אינטרנט

הונאת Zeek Rewards: כך תקבלו את כספכם חזרה

מיליון משקיעים, ביניהם אלפי ישראלים, נפגעו מהונאת הפונזי של הנהלת אתר זיקלר ותוכנית השותפים שלה. עו"ד חנן אפרים מסביר מה יכול משקיע ישראלי לעשות כדי לקבל פיצוי - ואת מי עדיף לא לתבוע

אסף גלעד 12:3020.08.12

בסוף השבוע האחרון נפלו פניהם של מיליון משקיעים ברחבי העולם, עת נחשפה הונאת הפונזי שביצעה הנהלת אתר זיקלר דרך תוכנית השותפים שלה, Zeek Rewards. בין היתר, נפגעו אלפי משקיעים בישראל.

 

התוכנית לא אפשרה למשתתפים להשקיע יותר מעשרת אלפים דולר, כך שככל הנראה אף משקיע לא יאבד את ביתו. עם זאת, מדובר בנזק של אלפי שקלים - שיתכן ויוכלו המשקיעים לקבל בחזרה. 

עו"ד חנן אפרים, מומחה לדיני אינטרנט ושותף במשרד אפרים קטן, טוען כי מאחר וזיק רוורדס הוא אמריקאי ונחקר על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית, ההליך המשפטי המרכזי נגד החברה צפוי להתקיים בארה"ב.

 

"הנתבע המרכזי, פול ברוקס, הוא אזרח אמריקאי מצפון קרוליינה", אומר עו"ד אפרים. "משום שרוב הנכסים לפירעון הם ככל הנראה בשליטה אמריקאית, ומכיוון שמרבית הקורבנות הם תושבי ארה"ב, צפויה לקום תביעה אזרחית. במובן הזה יש לקורבנות הישראלים מזל, כיוון שאם היה מדובר באתר ישראלי, הרשויות כאן היו אפקטיביות פחות. צריך לזכור שהחברה עברה על חוק ניירות הערך האמריקאי וסחרה למעשה במניות, ולכן היא מצויה גם תחת חקירת רשויות ה־SEC האמריקאיות".

 

לפיכך ממליץ אפרים לקורבנות הישראלים של אתר העוקץ להצטרף לתביעת נזיקין ייצוגית שצפויה להתגבש בארה"ב ולעשות זאת על ידי פנייה אישית למשרד עורכי הדין המקומי שיגיש את התביעה. "זה ישתלם יותר מאשר שכירה ישירה של עורך דין אמריקאי, תהליך יקר שצפוי לעלות מאות אלפי דולרים".

 

גם אם המשתמש הישראלי השקיע את כספו באמצעות תוכנית שותפים (אפילאייט) אחרת, או דרך משתמש ישראלי אחר (כפי שאפשרו תנאי ההתקשרות של הלקוחות עם זיק רוורדס) מומלץ כי יצטרף לתביעה בארצות הברית. "אפיליאייט טובים יודעים להגן על עצמם ולהסיר מעצמם אחריות למוצר, ולהטיל את כולה על המוצר בארה"ב. ככל הנראה הסכום שהועבר אליהם הועבר במלואו לארה"ב, ולכן הסיכוי להוציא מהם כספים באמצעות בית משפט ישראלי אינו גבוה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x