$
אינטרנט

ארה"ב: לא נעביר את השליטה על האינטרנט לידי האו"ם

לקראת ועידת איגוד הטלקומוניקציה העולמי, הודיעה ארה"ב שאין בכוונתה לוותר על השליטה בפיקוח על הרשת. זאת, בשל חשש מצנזורת רשת שעשויות לבצע מדינות כמו רוסיה וסין בחסות האו"ם

יוסי גורביץ 10:4505.08.12
ארה"ב תתנגד להעברת הפיקוח על הרשת מגופים עצמאיים שלה לידי האו"ם, אמר אמש (ש') טרי קריימר, שגריר ארה"ב לוועידת איגוד הטלקומוניקציה העולמי (International Telecommunications Union) שתפתח בחודש דצמבר הקרוב בדובאי. נמסר כי ארה"ב כבר הגישה את המסמכים הרלוונטיים ל-ITU. כך דיווח בסוף השבוע ה-BBC.

 

כרגע, הפיקוח על תקני הרשת ועל מערכת ה-DNS נמצא בידי מספר גופים בלתי ממשלתיים בארה"ב, שנמצאים תחת פיקוח של משרד הסחר האמריקאי. הידוע שבגופים אלה הוא ICANN, שאחראי על קביעת סיומות ושמות הדומיינים.

 

ICANN. בינתיים, נשארת השליטה בידיים אמריקאיות ICANN. בינתיים, נשארת השליטה בידיים אמריקאיות צילום: בלומברג

 

הוועידה תתכנס בדובאי כדי לדון שוב באמנת ITR מ-1988, שדנה באופן שבו עובר המידע ברשתות התקשורת ברחבי העולם. 178 מדינות הוזמנו לוועידה, ועליית הרשת גררה קריאות לשינוי האמנה, אם כי המדינות השונות צפויות שלא להסכים על השינויים.

 

במוקד הויכוח - חופש הביטוי ברשת

 

החלטת האו"ם לדון מחדש באמנת ITR עוררה דאגה בארה"ב בשנה שעברה, לאחר שרוסיה וסין הודיעו כי הן מעוניינות להעביר את השליטה לאו"ם לא רק בתחום התקנים והשמות, אלא גם להעניק ל-ITU סמכות לפקח על תכנים ברשת.

ההתנגדות להעברת השליטה לידי האו"ם התגברה לאחר שב-2010 נכנעה מועצת זכויות האדם של הארגון לדרישת מדינות מוסלמיות והגדירה השמצת דת ברשת בתור פגיעה בזכויות אדם. המועצה ביטלה את ההחלטה שנה לאחר מכן.

 

סוגיית חופש הביטוי ברשת היא טיעון מרכזי נגד העברת סמכות הפיקוח לאו"ם - בו למדינות כמו סין ורוסיה, שתומכות בצנזור תכנים - יש השפעה רבה. אלו האחרונות טוענות שארצות הברית משתמשת בשליטתה ברשת ככלי ליישום מדיניות חוץ, חסימת אתרים (כמו שביצעה בעירק, למשל) ובאו"ם לא תוכל לבצע זאת כרצונה.
 

הטיפול בסיומות יישאר בידי ארה"ב

 

ב-ITU הדגישו כי כל שינוי באמנת ITR צריך להתקבל פה אחד, ושהארגון יפסול כל יוזמה של מדינה להעלות נושא כלשהו להצבעה. ד"ר חמדון טוּר, מזכ"ל ITR, אמר ל-BBC כי על אף שכמה מדינות לא היו מרוצות מהאופן שבו מטפל ICANN בשמות וסיומות רשת, אין כל כוונה להעביר את הטיפול ממנו ל-ITU. טור אמר עוד כי הוא שולל את הרעיון של קבלת הצעות בהצבעה: "בהצבעה יש מנצחים ומפסידים, ואנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x