$
הייטק והון סיכון

XTR תשיק משחקי תנועה לסלולר ולמחשב ללא צורך בקינקט

התוכנה של החברה מהרצליה מזהה תנועות גוף, ומתאימה לכל מכשיר שיש בו מצלמת רשת פשוטה: "להתגבר על הגבולות של הקונסולות"

אסף גלעד 18:3921.05.12

זירת המשחקים המבוססים על תנועות המשתמש מתחממת. XTR מהרצליה הכריזה כי תשיק משחקים מסוג זה, שייצאו לשוק בשיתוף אולפנים ומפתחים חיצוניים, וכן תשחרר ערכת פיתוח למפתחים (SDK) עד סוף השנה.

 

את הדברים אמר אסף ברזילי, סמנכ"ל המוצרים של החברה, בכנס הסטארט-אפים VTLV שנערך בשבוע שעבר. אל השוק הצפוף של פתרונות חישה תלת-ממדית בישראל, שבו פעילה מפתחת הקינקט פריימסנס יחד עם XTR, הצטרפו לאחרונה גם שחקניות כמו אינטל, פוינטגראב וחברת אינואיטיב של שלמה גדות.

 

חברת XTR3D (ראשי תיבות של Extreme Reality) מאפשרת לכל מכשיר בעל מצלמת רשת ליצור תצוגה תלת-ממדית מתמונה דו־ממדית פשוטה, ולעקוב בתלת-ממד אחר תנועות המשתמש. בעוד שמערכת הקינקט של מיקרוסופט מבוססת על שבב שפיתחה פריימסנס, התוכנה של XTR מייתרת את הצורך בשבב ייעודי ומשתמשת במצלמת רשת רגילה שמותקנת במחשב אישי, טלפון נייד או טלוויזיה.

 

התוכנה מזהה תנועות אצבעות וגוף, ומתרגמת אותן לתנועה תלת-ממדית באופן שמסוגל לזהות בו-זמנית אף מספר אנשים, לפי איכות המצלמה. יצרניות החומרה לא נדרשות לשנות את המוצר שהן מייצרות, אלא רק להתקין את התוכנה, הפועלת ממרחק של 50 ס"מ מהמכשיר ועד למרחק של 5 מטר, באור השמש ובתאורה חלשה כאחד.

 

משחק באמצעות קינקט. יהפוך למיותר? משחק באמצעות קינקט. יהפוך למיותר? צילום: יאיר שגיא

 

"לכל קונסולה ישנה תקרת זכוכית שמסמלת את הגבול העליון של מספר היחידות שהיא יכולה למכור", אמר ברזילי בכנס שנערך במגדל שלום בתל אביב. "XTR מנסה להתגבר על תקרת הזכוכית הזו, ולהציע ליצרניות האלקטרוניקה עולם שלם של משתמשים שלא היה להם קודם. זאת משום שהם לא נזקקים לקונסולה מיוחדת בכדי להפעיל משחק באמצעות תנועות הגוף. בסיס המשתמשים שלנו הוא כל מי שיש לו מכשיר עם מצלמת רשת פשוטה ומעבד".

 

ברזילי הודה כי למעשה XTR לא נזקקת לשיתוף פעולה מצד יצרניות המכשירים, וכי כל משתמש יוכל בעתיד להוריד את התוכנה שלה למכשירו, אך ציין עם זאת כי החברה מעוניינת בשיתופי פעולה עם היצרניות כדי להתקין מבעוד מועד את התוכנה בכל מכשיר שיימכר.

 

ליצור קליפ באמצעות חוכמת ההמונים

 

מציגה נוספת בכנס ה-VTLV היתה Vidit של היזמים אלעד גריאני ואלדד ברקוביץ' מחממת הסטארט-אפים של מיקרוסופט בהרצליה פיתוח. גריאני הציג קליפ שצולם במהלך הופעה חיה ממספר זויות צילום. רק לאחר מכן חשף גריאני כי הקליפ מורכב למעשה מסרטוני יוטיוב ופייסבוק שהעלו צופים לרשת באופן אקראי. התוכנה של וידיט יודעת לקחת את כל הסרטונים הללו, לבחור אוטומטית את החלקים הטובים ולשלבם בקליפ אחד תוך ניתוח הפסקול.

 

"זו טכנולוגיה שאפשר לקחת לכל הופעה, אבל מתאימה גם לאירועים קטנים יותר", הסבירו בחברה, "קחו לדוגמא את טקס החנוכה בגן הילדים: אין הורה שלא מצלם את האירוע הזה ורבים מהם גם מעלים את הסרטונים שצילמו לרשתות החברתיות. וידיט יודעת לערוך את הכל לידי סרט אחד, וגם ליצור סרט אישי שבו כל הורה יקבל את הסרטון שבו מראים את הילד שלו מכל הזויות האפשריות". המודל העסקי של החברה כולל לא רק סרטים מותאמים אישית לפי הזמנה, אלא גם שילוב עתידי של תכנים פרסומיים בסרטונים. בחברה השקיע ג'ף פולבר מאות אלפי דולרים כהשקעה ראשונית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x