$
כלכליסט-טק

מיקרוסופט משקיעה ב"מחיקון" נגד פיראטים

חברת הסטארט-אפ הרוסית Pirate Pay משבשת העברות מידע בין גולשים ברשתות שיתוף קבצים, וזוכה לתמיכה גם מצד הוליווד

יוסי גורביץ 16:49 14.05.12

 

האם נמצאה שיטה יעילה למלחמה בפיראטיות? חברת הסטארט-אפ הרוסית Pirate Pay הודיעה בימים האחרונים כי הצליחה לחסום ביעילות הורדות קבצים פיראטיות. התוכנה שפיתחה החברה נועדה לשבש את התעבורה הלא-חוקית ברשתות P2P, כולל הפרוטוקול המצליח ביטורנט.

 

החברה החלה לעבוד על המוצר בשנה שעברה, וקיבלה 100 אלף דולר מטעם קרן השקעות של מיקרוסופט: נשיא ענקית התוכנה ברוסיה שיבח את המוצר, ואמר כי הוא מקווה שמיקרוסופט תוכל להשתמש בו בעתיד.

 

בדצמבר האחרון ערכה פיירט פיי ניסוי ראשון, בסיוע דיסני וסוני, כשהגנה על הסרט "ויסוצקי: תודה לאל, אני חי" מפני הורדה ברשתות שיתוף קבצים. הניסוי, לטענת החברה, רשם הצלחה ניכרת, והיא מנעה 44,845 הורדות של הסרט. החברה לא מסרה איזה סכום קיבלה עבור הניסוי, אך ציינה כי היא גובה בין 50-12 אלף דולר עבור הפרויקטים שהיא מיישמת.

 

החברה נקטה לשון מעורפלת בהסבירה כיצד פועלת הטכנולוגיה שלה. לדבריה, היא מאתרת שרתי ביטורנט שמספקים גישה לקבצים מסוימים, ואז "שולחת תעבורה" לאנשים שמנסים להוריד את הקובץ.

 

אתר TorrentFreak העריך שפיירט פיי מציפה את השרתים במידע מזויף על הקבצים, ומתחזה למשתמשים לגיטימיים שמציעים לאחרים להוריד את הקובץ המבוקש. ה"רג'יסטר" הבריטי ציין כי השיטה של פיירט פיי מזכירה התקפות DoS, וכי חוקי המחשבים בשורה של מדינות מגדירים כל "הפרעה לתקשורת אלקטרונית אל מחשב או ממנו" כעבירה על החוק.

x