ציור מוצלח: רכישת אומגפופ מקפיצה את התעבורה של זינגה ב-25%
ענקית המשחקים שילמה יותר מ-200 מיליון דולר תמורת יצרנית המשחק הפופולרי Draw Something, וכעת מתחילה לקצור את הפירות. עם זאת, מוקדם עדיין לקבוע שאומגפופ שווה את המחיר
זינגה יכולה כבר לזקוף לזכותה הישג אחד הקשור ברכישת אומגפופ, יצרנית המשחק המצליח Draw Something: התעבורה של ענקית המשחקים עלתה בעקבות הרכישה בכ-25%. כך דיווח אתמול (א') הבלוג טק-קראנץ'. אומגפופ נקנתה בידי זינגה לפני שבוע וחצי תמורת יותר מ-200 מיליון דולר.
על פי נתוני AppData העוקבת אחרי אפליקציות, מספר המשתמשים של Draw Something עלה מ-1.7 מיליון בתחילת חודש מרץ ל-14.6 מיליון כיום, וכרגע מספר המציירים שווה כמעט לסך המשתמשים בשני הלהיטים הגדולים של זינגה בפייסבוק - סיטיוויל וטקסס הולדם פוקר.
בטק-קראנץ' העריכו כי בהתחשב בפרק הזמן הקצר שבו נמצא דרו סמת'ינג בשוק, יש לו פוטנציאל צמיחה רציני. לגבי סיטיוויל וטקסס הולדם פוקר, הם כבר מיצו ככל הנראה את אפשרויות הצמיחה שלהם: משחק הפוקר של זינגה נמצא בשוק כבר שנים, ואילו סיטוויל הגיע אליו בסוף 2010.
עם זאת, עדיין לא ברור האם אומגפופ שווה את המחיר: החברה לא הצליחה לבנות משחק מצליח עד דרו סמת'ינג. כמו כן, יעתכן שמשך החיים של דרו סמת'ינג - הפועל בקטגוריה שטרם הצטברו עליה נתונים - יהיה קצר מזה של משחקים אחרים. מצד שני, לזינגה יש כעת אפשרות לשווק באופן אגרסיבי את שאר המשחקים שלה לשחקני דרו סמת'ינג.


