$
כלכליסט-טק

ביס מהעוגה: חברות התוכן מתחילות לתבוע את מגה-אפלוד

חברת המדיה האמריקאית Valcom מצטרפת למתקפה המשפטית כנגד אתר הורדות הקבצים הגדול בעולם לשעבר, מגה-אפלוד, ודורשת פיצויים בגובה של עד 900 מיליון דולר

עומר כביר 12:03 25.03.12

 

אחרי פתיחת ההליכים הפליליים, מתחילות התביעות האזרחיות: חברת המדיה האמריקאית ValCom, שלדבריה מחזיקה בזכויות היוצרים על יותר מ-6,000 כותרי וידיאו ואודיו, הגישה תביעת פיצויים בסך מאות מיליוני דולרים נגד אתר ההורדות מגה-אפלוד. מייסד האתר, קים דוטקום, ומפעיליו נמצאים כיום בעיצומם של הליכי הסגרה מניו זילנד לארה"ב, שם הם צפויים לעמוד למשפט פלילי.

 

לדברי החברה, היא הגישה את התביעה רק לאחר שהתברר לה כי חלק ניכר מהכותרים שבבעלותה הופצו בצורה פיראטית באמצעות במגה-אפלוד. ValCom לא נקבה בסכום התביעה הכולל, אך ציינה כי ביקשה מבית המשפט לחייב את מגה-אפלוד לשלם לה פיצויים בגובה שנע בין 750 דולר ל-150 אלף דולר להפרה. בהנחה, הלא בלתי-סבירה, שבמגה-אפלוד הוצעו להורדה רוב אם לא כל הכותרים של Valcom, סכום התביעה יכול לנוע בין 4.5 ל-900 מיליון דולר. 

 

"אנחנו מוציאים לפועל יוזמה אגרסיבית על מנת לקבל את התמלוגים והפיצויים והמגיעים לנו, ולהבטיח שהחברה תקבל את כל ההכנסות השייכות לה", אמר מנכ"ל ValCom, וינס ולארדיטה, בהודעה לעיתונות. "התביעה שהגשנו נגד מגה-אפלוד מייצגת רק מצב אחד מיני רבים שבהם זיהינו כי מגיע לנו פיצוי. ההכנסות האלו שייכות ל-ValCom".

 

התביעה שהגישה ValCom היא כנראה רק הראשונה בשרשרת תביעות אזרחיות שעתידים בעלי זכויות יוצרים להפנות כנגד מגה-אפלוד. לפני שנסגר על ידי רשויות החוק סיפק האתר גישה למאות מיליונים, ואולי אף מיליארדים של קבצים – חלק ניכר מהם ללא הסכמת בעלי זכויות היוצרים.

 

כעת, כשהאתר נמצא במוקד של חקירה פלילית מתוקשרת ומפעיליו עומדים למשפט, אך הגיוני הוא שבעלי הזכויות יתעוררו ויצטרפו לשורת הדורשים פיצוי מהאתר. במהלך פעילותו ייצר מגה-אפלוד הכנסות משמעותיות, בעיקר באמצעות גביית תשלום בעבור הורדות מהירות יותר ורבות יותר בו-זמנית.

 

עד כה החרימו הרשויות 42 מיליון דולר מכספי האתר וישויות הקשורות אליו, ואין ספק שחברות רבות כבר מריחות את הדם ומקוות לזכות בנתח מהשלל. עם זאת, לאור כמות התכנים המאסיבית שהופצה באמצעות האתר ומספר הנפגעים הפוטנציאלי העצום, אם כל בעלי זכויות היוצרים שנפגעו יגישו תביעות פיצויים, הסכומים שישולמו להם בסופו של דבר יהיו זעירים יחסית אם לא אפסיים. קשה להאמין שהם אף יצדיקו את ההליך המשפטי.

x