ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי

צילום מסך: Megaupload
Megaupload 
צילום מסך: Megaupload
מניות קשורות לכתבה
     

    מגה-iTunes: תנו לנו לשלם

    הפיראטיות לא תחוסל על ידי סגירת שירותים כמו מגה־אפלוד, אלא באמצעות חנויות מקוונות שיאפשרו לגולשים להוציא כסף על התוכן שהם אוהבים

    שיתוף הקבצים ברשת נמצא בימים אלו תחת אחת המתקפות הגדולות בתולדותיו. כוחות אכיפת חוק מכמה מדינות ערכו בשבוע שעבר מבצע מתואם שבמסגרתו סגרו את פעילות אתר ההורדות הגדול בעולם מגה־אפלוד, עצרו את מפעיליו הממתינים כעת להסגרתם לארה"ב, והחרימו נכסים בשווי מאות מיליוני דולרים.

     

    המהלך יוצא הדופן בחריפותו הביא להתפרצות תגובות מצד כל הגורמים המעורבים: אתרים דומים שנכנסו לעמדת מגננה, גולשים שהביעו מחאה על סגירת האתר, ויצרניות תוכן שסימנו וי גדול של ניצחון. אבל אם מישהו חשב שלסגירת מגה־אפלוד תהיה השפעה מהותית על הפיראטיות ברשת, הוא צפוי לאכזבה מרה.

     

    אתרי ההורדות הישירות אולי עברו לעמדת מגננה, וחלק אף חסמו אפשרויות שיתוף או כניסת משתמשים מארה"ב, אך רובם ממשיכים לתפקד כרגיל. אמצעי השיתוף האחרים, ובראשם ביטורנט ואימיול, גם הם ממשיכים לספק לגולשים שלל סרטים, סדרות, שירים ומשחקים. הדבר לא צריך להתקבל בהפתעה. ניסיון העבר מלמד אותנו שכל המאמצים שנעשו עד עתה לסגירת שירותי שיתוף קבצים, כמו נאפסטר או שירות הטורנטים פיראט־ביי, לא רק שלא הביאו לירידה בהיקף ההורדה, אלא אף אולי לעלייה בו בעקבות יצירת מודעות.

     

    ובכל מקרה, אין שום הוכחה ודאית שהורדת קבצים פיראטית פוגעת ביצרני תוכן, או שהאפשרות להוריד קבצים בצורה לא חוקית מונעת רכישת מוזיקה חוקית. לפי דו"ח שפורסם השבוע מטעם ארגון IFPI, המאגד חברות מוזיקה מכל העולם, ב־2011 נרשמה דווקא עלייה של 8% במכירות מוזיקה דיגיטלית, והן הגיעו להיקף של 5.2 מיליארד דולר.

     

    הסיבה העיקרית לגידול, לפי הדו"ח עצמו? לא מלחמת חורמה בפיראטים, אלא כניסת חנויות מוזיקה דוגמת iTunes ליותר מדינות. וזו, צריכים להבין יצרני התכנים, היא התשובה האמיתית לפיראטיות. מרבית הגולשים כבר הוכיחו שאין להם בעיה לשלם על תכנים ברשת, אם רק מביאים להם את התכנים הללו בצורה נוחה ובמחיר סביר, ודואגים כמובן שהם יהיו מעודכנים ואטרקטיביים.

     

    איור: יונתן וקסמן
    איור: יונתן וקסמן

     

    אם יצרני התוכן רוצים להנחית מכה אמיתית על הפיראטיות ברשת, כל שהם צריכים לעשות הוא לפתוח שירותים דוגמת אייטיונז, ספוטיפיי, נטפליקס ואחרים לכל מדינה בעולם. הגולשים כבר ינהרו לשם, ויעשו בשבילם את שאר העבודה.

     

    הדבר נכון במיוחד לשוק המקומי, שבו כמעט אין אפשרות להשיג ברשת תוכני וידיאו או מוזיקה איכותיים ועדכניים. השחקן המשמעותי היחיד בתחום הווידיאו, Orange VOD, נסגר לאחרונה לאחר קרוב לשלוש שנים שבהן הפעיל שירות עם שימושיות בעייתית ותכנים ישנים ולא מלהיבים. ארגונים מקומיים מנהלים באחרונה מתקפה דומה על אתרי הורדות, ובנובמבר הביאו לסגירתו של אתר הורדות.נט. אם במקום זאת הם היו משקיעים בפתיחת חנויות דמויות iTunes, אפשר להניח שהיו זוכים להצלחה גדולה יותר.

    קבלו למייל את כל חדשות הטכנולוגיה בניוזלטר יומי. לחצו להרשמה

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    6 תגובות ל ”מגה-iTunes: תנו לנו לשלם“

    (6 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע