מדריך "כלכליסט": ביזנס ופלז'ר - בואו להוריד את עשר האפליקציות שעשו את 2011
חמישה משחקים, חמישה יישומים שימושים או חברתיים, והמון שעות מול מסך הסמארטפון. "כלכליסט" מציג את האפליקציות המוצלחות ביותר של השנה, מפייסבוק לאייפד ועד לשובן של תרנגולות החלל
משחקים
1. לברוח מקופים ולתפוס מטבעות
Temple Run, שפרץ לחיינו השנה, הצליח לגרום לאנשים רבים בישראל ובעולם להתמכר - ואפילו זכה למחווה קטנה מצד "ארץ נהדרת". איך הוא עשה את זה? בזכות גרפיקה תלת-ממדית מושקעת, משחקיות כיפית ופשוטה ומשימות צדדיות רבות (להגיע ל-1,000 מטר, לאסוף 500 מטבעות).
בתור הגיבור, עליכם לאסוף כמה שיותר מטבעות ולהתחמק מקופים ומכשולים. אם תתקדמו, תוכלו לשדרג את הבונוסים שתקבלו ו"לקנות" גיבורים חדשים. המשחק מתרחש בתנועה מתמדת (שמהירותה גוברת עם הזמן), עם הרבה מאוד פניות וקפיצות שיש לבצע באמצעות החלקת היד על המסך. חובה לחובבי משחקי הקז'ואל באשר הם.
מחיר: חינם
(להורדת Temple Run לאייפון ולאייפד)
2. התרנגולות חוזרות
אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל אחד ממשחקי המחשב ששיחקנו בהם הכי הרבה בנעורינו היה לא אחר מאשר Chicken Invaders, וכמובן המשכיו המצוינים. במסגרת המשחק הזה, ספק פארודיה-ספק מחווה ל-Space Invaders האלמותי, הוטלה עליכם המשימה לירות בתרנגולות המטורללות ולחסל בוסים ואסטרואידים באמצעות שלל נשקים, במערכת השמש ומחוצה לה.
כעת המשחקים (2 ו-3 בינתיים, 4 בדרך) עושים קאמבק מבטיח אל האייפד והאייפון, ומבטיחים שעות של הנאה, פיצוצים ואיסוף פולקע אחר פולקע. על האייפד המשחקים נראים נהדר, והשימוש במסך המגע לניווט ולירי מלהיב. מומלץ בחום.
מחיר: 0.99 דולר
(להורדת Chicken Invaders 2 לאייפד)
(לאייפון)
(להורדת Chicken Invaders 3 לאייפד)
(לאייפון)

3. GTA דורסים גם בסלולר
לא רק התרנגולות עשו השנה את המסלול מהמחשב האישי למסך הסלולרי. לפני 10 שנים היה משחק פעולה אחד, מצליח במיוחד, שהציע לשחקן לגנוב מכוניות, לדרוס הולכי רגל להנאתו, להשלים משימות קרימינליות ולבצע עוד שלל פעולות שנויות במחלוקת. Grand Theft Auto 3 היה המשחק הראשון בסדרה שהציג גרפיקה תלת-ממדית, מבט מגוף שלישי ומגוון כלי נשק קטלניים, רצחניים וכיפיים.
לרגל 10 שנים ליציאתו מגיע המשחק המצוין והסופר-לא-חינוכי הזה גם לפלטפורמות הסלולריות: אייפון, אייפד ואנדרואיד. מומלץ להוריד, גם בשביל הערך הנוסטלגי וגם כי זה ממש ממש כיף. לא לילדים.
מחיר: 2.99 דולר
(להורדת GTA 3 לאייפון ולאייפד)
4. לעוף, לעוף עם תרמיל ריחוף
על Jetpack Joyride כתבנו לא מזמן, אבל לכבוד סיכום השנה והפיכתו הזמנית לחינמי - שווה להזכיר את המשחק הנהדר הזה שוב. בעינינו מדובר באחד מהמשחקים הטובים ביותר של השנה לאייפון, אם לא בכל הזמנים - לצד אנגרי בירדס וקלאסיקות אחרות שכבודן במקומן מונח. בתור הגיבור בארי עליהם להתחמק מלייזרים, פצצות ועוד קצת לייזרים, לאסוף מטבעות וכלי רכב ולהשלים עשרות משימות - עד שיימאס (הבעיה: לא נמאס).
בתור הגיבור בארי עליהם להתחמק מלייזרים, פצצות ועוד קצת לייזרים, לאסוף מטבעות וכלי רכב ולהשלים עשרות משימות - עד שיימאס (הבעיה: לא נמאס).
(להורדת JetPack Joyride לאייפון ולאייפד)
(להורדת JetPack Joyride לאייפון ולאייפד)
5. לא יכלו לשים שלט קטן - "מים"?
Where's my Water הוא משחק חדש של דיסני, שמהר מאוד הפך ללהיט בזכות גרפיקה חביבה וצבעונית, פאזלים ברמת קושי עולה שמתאימים לכל המשפחה ומבנה שלבים שמזכיר משחקים כמו Cut the Rope ואנגרי בירדס.
במשחק המגניב הזה עליהם לעזור לתנין Swampy לקבל את המים שהוא זקוק להם כדי להתקלח להנאתו בביוב המבאס. תצטרכו לחפור באדמה, להזרים את המים לצינורות, להפוך אדים למים, לפתוח מנעולים ועוד. במשחק יש כרגע למעלה מ-140 שלבים, כך שהוא צפוי להעסיק אתכם להרבה מאוד זמן.
מחיר: 0.99 דולר, קיימות גם גרסאות ניסיון בחינם (לאייפון, לאנדרואיד)
(להורדת Where's my Water לאייפון ולאייפד)
(להורדת Where's my Water לאנדרואיד)
שימושי וחברתי
6. ג'ימייל משתדרגת

אפליקציית ג'ימייל לסלולר תמיד הייתה אחת מנקודות החוזק הבולטות של אנדרואיד, והשנה זכינו לראות לא מעט חידושים שהפכו אותה טובה עוד יותר: החל מהוספת הפיצ'ר Priority Inbox (דואר ממוין), שהיה זמין עד כה רק במחשב ומציע התראות על אימיילים חשובים, דרך שיפור בעיצוב וכלה בהתאמה משופרת לטאבלטי אנדרואיד.
גם משתמשי האייפון והאייפ זכו השנה לראשונה לאפליקציית ג'ימייל רשמית משלהם, שלאחר התחלה צולעת עודכנה וכעת היא שימושית ונוחה. החיפוש בה טוב יותר מהחיפוש דרך יישום האימייל הרגיל, ופיצ'רים כמו תוויות, דואר ממוין, הודעות Push ועוד עובדים בה לא רע בכלל.
מחיר: חינם
(להורדת Gmail מעודכן לאנדרואיד)
(להורדת Gmail לאייפון ולאייפד)
7. כשפייסבוק פגש את האייפד
את אפליקציית פייסבוק לאייפון כנראה אין צורך להציג, אבל עד אוקטובר האחרון היא לא הייתה מותאמת לאייפד, לצערם של משתמשי הטאבלט של אפל. אלא שבאוקטובר המצב השתנה: כעת יכולים כל בעלי האייפד לגלוש סוף סוף בפייסבוק בקלות, להעלות תמונות, להשתמש ב-Places (עבור אייפדים עם GPS) ולשרוף עוד קצת מחיינו בשהייה ברשת החברתית.
מחיר: חינם
(להורדת Facebook לאייפון ולאייפד)
בנוסף, שווה לבדוק את אפליקציית המסרים המיידים של פייסבוק, שמציבה תחרות רצינית מול ה-SMS - בעיקר כי רק אחד מהצדדים צריך להתקין אותה. התראות על הודעות חדשות ברשת החברתית מתקבלות מיד ומהר, גם אם הצד השני לא שלח אותן דרך האפליקציה. שימושי וחסכוני.
מחיר: חינם
(להורדת Facebook Messenger לאנדרואיד)
(להורדת Facebook Messenger לאייפון)
8. אונאבו קופצת לביקור באנדרואיד
אפליקציית אונאבו

אפליקציית Onavo מבית החברה הישראלית, שקיימת גם לאייפון זה זמן רב, הגיעה השנה לאנדררואיד והשמחה היתה רבה. גם למי שלא יעבור בקרוב לאנדרואיד 4.0, המאפשר לשלוט ביתר קלות על הגלישה הסלולרית, קיימת עכשיו דרך נוחה לשלוט על חבילת הגלישה הסלולר ולעמוד במגבלות החבילה שרכשתם. חריגה מאותה חבילה, כפי שיודעים לא מעט צרכנים, גורמת לעתים לעוגמת נפש שקשה לאמוד במילים (אבל קל לאמוד בכסף, והרבה).
עם אפשרות לחסום אפליקציות ספציפיות מלרוץ ברקע ולזלול מגה-בייטים, וכן ווידג'טים שניתן להציב על מסכי הבית ולעקוב בעזרתם על הצריכה החודשית בזמן אמת - אונאבו הפכה לדעתנו תוך זמן קצר לאחד מיישומי החובה לאנדרואיד. עכשיו רק נותר שהגרסה הוותיקה לאייפון תגיע לאותה רמה.
מחיר: חינם
9. פליפבורד עושה זאת שוב
Flipboard

Flipboard זכתה לפופולריות אדירה ב-2010, בזכות היותה האפליקציה הראשונה שעשתה שימוש ביכולות המסך הגדול של האייפד, והצעידה אותנו אל עבר חזון העיתונות הדיגיטלית. פליפבורד מאפשרת יצירת עיתון מותאם אישית באמצעות בחירת נושאים מראש (כמו טכנולוגיה, בידור, או פוליטיקה) והתממשקות עם חשבונות המשתמש בפייסבוק, טוויטר, גוגל רידר, פליקר, טאמבלר ואינסטגרם (המבחר רק גדל עם הזמן). העיצוב מלבב, והאופן שבו מוצג הפיד שלכם, על תמונותיו וכתבותיו, יעשה לכם חשק לעזוב הכל ולשבת עם האייפד שעות.
עכשיו האפליקציה הנהדרת מגיעה גם לאייפון, ומצליחה להתעלות על עצמה: העיצוב, האינטגרציה עם רשתות חברתיות ואנימציות הדפדוף אינן נעדרות, ובנוסף ההתאמה המושלמת למסך הקטן של האייפון עושה את שלה ומוכיחה שבפליפבורד יודעים לעבוד. עכשיו נשאר רק לחכות לגרסה לאנדרואיד.
מחיר: חינם
10. לקשקש על המפה

עם Skitch, אפליקציה מגניבה ושימושית, תוכלו לעשות הרבה דברים שבעבר הייתם זקוקים למחשב בשבילם, כאשר הבסיס הוא שרבוט וציור על מסך המגע. תוכלו לבחור צבע, עובי קו, להוסיף צורות (כמו חץ או עיגול) וכיתובים - ולשתף את התוצאה במהירות ב-Evernote, בטוויטר, באימייל ועוד. לצד נוחות שימוש גבוהה, היתרון המרכזי של סקיץ' היא האפשרות לשרבט על תמונה קיימת - תמונה מתוך הגלריה של המכשיר, צילום מסך, מפה ועוד.
האפליקציה סובלת מכמה חסרונות, בהם העובדה שלא ניתן לסדר בנוחות את התמונות שנוצרו ביישום, והעובדה שכרגע לא ניתן לשלוף תמונות ופתקים שנוצרו באברנוט עצמו ולערוך אותם. אנחנו בטוחים שהפיצ'רים הללו יגיעו בעתיד - בזכות הרכישה של סקיץ' על ידי חברת אברנוט. כך או כך, נראה שמדובר במוצר מנצח.
מחיר: חינם
עוד כתבות:
מי צריך מבצעים? חמש אפליקציות אנדרואיד חינמיות ומוצלחות
שחק אותה גיבור: חמישה משחקי ארקייד לארקייד לאייפון, אייפד ואנדרואיד


