$
חדשות טכנולוגיה

יצרני תוכנת הריגול לסמארטפונים: ה-FBI ביקשה להיעזר בנו

לפי Carrier IQ העומדת מאחורי התוכנה שהותקנה במאות מיליוני טלפונים סלולריים, סוכנות הבילוש פנתה אליה - למרות הכחשות מצד ה-FBI

סוכנויות הידיעות 14:5818.12.11

בכיר חברת הטכנולוגיה Carrier IQ, המייצרת תוכנות ניטור שהותקנו בחשאי על כ-141 מיליון טלפונים סלולריים, אמר לאחרונה כי סוכנות הבילוש הפדרלית (ה-FBI) פנה לחברה והביע עניין בשימוש בטכנולוגיה שלה, אך זו סירבה להיענות לבקשה. טענה זו פורסמה לאחר שראש ה-FBI רוברט מולר הבטיח

לקונגרס שסוכנים "מעולם לא חיפשו או השיגו כל מידע" מחברת Carrier IQ.

 

הצהרת החברה ככל הנראה תגביר את החשד ההולך וגובר סביב כלי הניטור של Carrier IQ ושימושיותו לממשל האמריקאי. אנדרו קווארד, סגן נשיא לענייני שיווק בחברה הממוקמת במאונטיין ויו, קליפורניה, אמר לסוכנות הידיעות AP כי ה-FBI היא סוכנות אכיפת החוק היחידה שפנתה לחברה. עם זאת, הוא לא הסכים לפרט מתי, מדוע ובאיזו תדירות פנתה ה-FBI לחברה, אלא רק הוסיף כי Carrier IQ אינה עובדת עם הסוכנות: "אין לנו שום קשר איתם", ציין.

 

במהלך שימוע שנערך בשבוע שעבר בקונגרס, אמר מולר לוועדת השיפוט של הסנאט כי ה-FBI "מעולם לא חיפשה או השיגה כל מידע מ-Carrier IQ באף אחת מהחקירות שלנו". דבריו של מולר נאמרו בתשובה לשאלתו של הסנטור אל פרנקן, יו"ר פאנל הפרטיות והטכנולוגיה של הוועדה, שאמר כי איסוף מידע אישי מטלפונים סלולריים של אזרחים מנוגדת לחוק הפדרלי.

 

תוכנת הריגול הסודית

 

דובר ה-FBI מייקל קורטן מסר בתגובה לדבריו של קווארד, כי הצוות הטכני של הסוכנות "מתקשר באופן קבוע עם חברות טכנולוגיה רבות, כולל Carrier IQ, בנוגע לטכנולוגיות ויכולות חדשות ומתפתחות".לדברי Carrier IQ, הטכנולוגיה של החברה מיועדת לשמש ככלי אבחון שמעניק לחברות הסלולר את היכולת לאסוף ולנתח מידע שיעזור להן לשפר את ביצועי המכשירים הפועלים ברשתות שלהן. התוכנה לרוב מותקנת על ידי חברת הטלפון או יצרני המכשיר.

 

עם זאת, מרבית בעלי המכשירים כלל לא היו מודעים לקיום התוכנה, עד שבחודש שעבר פרסם חוקר האבטחה טרבר אקהרט סרטון המדגים כיצד לחיצות על מקשים והודעות מהסמארטפון שלו אוחסנו על ידי Carrier IQ. אקהרט ציין כי קשה להתחקות אחר התוכנה ולכבות אותה. חוקרים נוספים שבחנו את התוכנה הוסיפו כי לא נראה שהיא מעבירה תכני דואר אלקטרוני או הודעות SMS, אך כן לוכדת מידע מפורט לגבי היעדים או מקבלי ההודעות, המקום הפיזי שההודעה נשלחה ממנו והתקבלה בו, ואף פרטים על מצב הסוללה של המכשיר.

 

עוד לפני שהחברה חשפה את פנייתה של ה-FBI, תהו רבים האם הסוכנות ניסתה להשתמש בתוכנת הניטור בחקירות פדרליות, וכן האם Carrier IQ עצמה עמדה במוקד חקירה. ה-FBI סירב לבקשה שהגישה AP ב-2 בדצמבר לחשיפת מסמכים פנימיים בנוגע להתקשרותה עם Carrier IQ, בהתבסס על סעיף בחוק חופש המידע ולפיו אין לחשוף מסמכים הקשורים "להליך קיים או עתידי של רשויות החוק". הסוכנות אף הוסיפה כי פרסום המסמכים המבוקשים "יפריע להליכי אכיפת החוק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x