$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת "כלכליסט": הסטרימר של יס מפגיש בין האינטרנט לסלון

השירות של יס שמחבר בין המחשב לטלוויזיה קל להתקנה ולתפעול, מאפשר הרצת קבצים חלקה, אבל סובל מבעיות תוכנה מעיקות. בדקנו האם הוא תחליף מספק לסטרימרים הקיימים בשוק

עומר כביר 14:3115.11.11

יס השיקה לאחרונה את היס סטרימר, שירות חדש לבעלי ממירי יס מקס HD, המכונה גם על ידי החברה גם יס מקס טוטאל. השירות מאפשר להזרים תכנים מהמחשב האישי בבית למסך הטלוויזיה, וכאן ב"כלכליסט" לקחנו אותו לבדיקה מעמיקה.

 


 

ההתקנה: פשוטה

 

סטרימרים, כמובן, אינם המצאה חדשה. כיום ניתן לרכוש בכל חנות מחשבים וגאדג'טים מכשירים אשר יזרימו מדיה מכל מחשב בבית אל מסך הטלוויזיה, ואשר מציעים יכולות דומות לשירות יס סטרימר. שתי תכונות בולטות מבדלות את השירות של יס מהמכשירים המתחרים: הוא אינו דורש התקנה או הגדרות מסובכות, והוא מוצע, נכון לעכשיו, ללא תשלום נוסף (בעוד שסטרימר עולה כמה מאות שקלים).

 

לקוחות יס עם ממיר יס מקס HD, שכבר משתמשים בשירות ה-VOD של החברה, יגלו שקל ופשוט לחבר את המחשב לטלוויזיה באמצעות הסטרימר. הלקוחות אינם צריכים לבצע כמעט כל פעולה שהיא: לא למתוח כבלים, לא להזין סיסמאות ולא להגדיר את הראוטר. הממיר כבר מוכן להתחבר למחשב, בהנחה שקיבל את עדכון התוכנה האחרון שמופץ בימים אלו (הממיר יתעדכן אוטומטית עד סוף החודש). עם זאת, לקוחות אחרים ייאלצו כנראה להזמין טכנאי על מנת שיכין את הממיר לשימוש בשירות, או יתקין להם ממיר מתאים.

 

אם הממיר מוכן, כל שצריך לעשות הוא להתקין תוכנה על המחשב שממנו רוצים להזרים את התכנים. קובץ ההתקנה גדול יחסית, יותר מ-50 מגה, והוא כולל בנוסף לתוכנה גם מקודדים שונים המאפשרים צפייה בכל סוגי קבצי הווידיאו הנפוצים. התוכנה זמינה רק לווינדוס, אז אם יש לכם בבית רק מחשבי מק או מחשבי לינוקס, לא תוכלו להשתמש בשירות.

 

ההתקנה עצמה פשוטה: אפשר לבחור איזה סוג תכנים לשתף – וידיאו, תמונות, או מוזיקה, ולהגדיר שם למחשב. עם זאת, במהלך ההגדרה יוצע למשתמש להתקין סרגל כלים, שאמור להקל על שיתוף תוכן מהרשת בטלוויזיה. לדעתנו, אפשר לוותר על תוסף זה.

 

בשלב האחרון אפשר לחבר אתרים כמו יוטיוב או פליקר לגישה מהירה, באמצעות הגדרת שם המשתמש. אחרי ההתקנה, ייתכן ותרצו לשנות את התיקיות המשותפות בברית המחדל, ולהוסיף או להסיר תיקיות בהתאם למקום שבו אתם מאחסנים את התכנים שלכם. אחרי פעולה זו, התוכנה מתחילה לפעול ורצה ברקע בכל פעם שהמחשב מופעל, מזהה אוטומטית את הקבצים בתיקיות שהוגדרו, ומאפשרת להזרים אותם לטלוויזיה ללא כל צורך בהתעסקות נוספת.

 

הרצת הקבצים: מפתיעה לטובה

 

התפעול של הסטרימר עצמו גם כן פשוט. אחרי העדכון האוטומטי של הממיר, תופיע בתפריט הראשי אופציית yes Streamer. הקלקה עליה תציג את המחשבים הזמינים, ובחירה באחד מהם תפתח תפריט גרפי שממנו ניתן לבחור את סוג התוכן שאותו רוצים להזרים (וידיאו, תמונות), או לגשת ישר לתיקיות ששותפו. הניווט נוח ופשוט והתגובה מיידית, ללא המתנה לאחר ההקלקה.

 

הממיר מתיימר למיין את התכנים לפי משתנים כמו ז'אנרים או מבצע, אבל כיוון שתכנים שהורדו מהרשת אינם מכילים במקרים רבים תיוג מפורט כל כך, קל יותר פשוט להיכנס ישר לתיקייה הלא ממויינת ולבחור משם.

 

הניגון עצמו מרשים לטובה בהיבטים החשובים ביותר: קובץ וידיאו שנבחר יתחיל להתנגן אחרי שניות ספורות, ויוצג בלי להיתקע או לגמגם. לא זיהינו שום פגיעה באיכות הצפייה, והסטרימר ניגן בהצלחה את סוגי הקבצים הפופולריים ביותר בהורדה מהרשת: .avi ו-.mkv (שמשמש לרוב לתכנים HD באיכות גבוהה).

 

המערכת גם תומכת בכתוביות: כל שצריך לעשות הוא לשים את קובץ הכתוביות (.srt בלבד) באותה תיקייה עם קובץ הווידאו, ולוודא שלשני הקבצים יש את אותו שם. עם זאת, קובצי הכתוביות לא תמיד יופיעו אוטומטית בסטרימר, ואם הוא לא מופיע יש ללחוץ על כפתור ה"?", מיד לאחריו על הכפתור הצהוב, ולשחק עם שפת הכתוביות.
 
הממשק של הסטרימר הממשק של הסטרימר

 

היי, למה הכתוביות גדולות כל כך?

 

לא הכול בניגון קבצי הווידיאו עבד לשביעות רצוננו. ניגון קובץ אמנם עובד היטב, אבל ניסיון להריץ אותו קדימה או אחורה עורר מספר בעיות מעיקות: זמן ההמתנה בין הלחיצה על הכפתור לתחילת ההרצה ארוך מאוד, לפעמים יותר מעשר שניות. כמעט בכל פעם, עם תחילת ההרצה, הקובץ קופץ עשרות שניות קדימה או אחורה, לעתים בניגוד לכיוון ההרצה שנבחר. וכאשר עוצרים את ההרצה הקובץ שוב קופץ, ונקודת הזמן שבה הוא נמצא אינה זהה לזו שנראתה על המסך קודם לכן. החוויה במקרה זה מאוד מתסכלת ומייגעת.

 

בנוסף, הכתוביות מוצגות בפונט גדול מדי, שמכסה כמעט רבע מהמסך שלא לצורך, ואין שום אפשרות לשלוט בגודלן. ככל הנראה מדובר בשני המקרים בבעיות תוכנה, שיש לקוות שייפתרו בקרוב באמצעות עדכון.

 

הסטרימר תומך גם בניגון קבצי אודיו, אבל מאפשר לנגן ברצף רק קבצים שנמצאים באותה תיקייה. חובבי מוזיקה שמקפידים לנהל ספריית שירים מסודרת יתאכזבו לגלות שהם לא יכולים להאזין לכולה ברצף. גם בתמונות השמורות על המחשב האישי ניתן לצפות, ומדובר בתחליף מוצלח למצגות השקופיות של שנות ה-80 (אם כי לא בטוח שהאורחים שלכם יודו לכם על זה).

 

ניתן גם לגשת בצורה מוגבלת לתכני וידיאו באתרים שונים. ואולם, הניווט במקרה זה ארוך ומייגע (בחירת סוג התוכן, בחירת האתר, בחירת התוכן שאפשר לראות רק את המילים הראשונות בכותרתו, אישור והמתנה ארוכה עד לעלייתה). התהליך הארוך הופך את היכולת הזו לבלתי-שמישה, והיא דורשת שיפור ניכר.

 

השורה התחתונה
בוקסי בוקס. השירות של יס עדיין לא מתחרה בו בוקסי בוקס. השירות של יס עדיין לא מתחרה בו

 

למרות הקשיים והבעיות, שירות יס סטרימר עומד בכבוד במשימה העיקרית שלו: הזרמת קבצי וידיאו איכותיים מהמחשב לטלוויזיה. כרגע, לאור העובדה שהוא ניתן בחינם, מדובר בתחליף מומלץ מאוד למרבית הסטרימרים הקיימים בשוק.

 

עם זאת, לא מדובר בתחליף לסטרימר דוגמת הבוקסי בוקס, שמספק גישה קלה ונוחה לתכני וידיאו ברשת ולאפליקציות. כמו כן, אם יס תרצה בעתיד לגבות כסף על השירות, יהיה עליה לתקן את הבאגים השונים, ובראשן בעיית ההרצה קדימה/אחורה והכתוביות הענקיות, שפוגמות משמעותית בחוויית הצפייה. אם בעיות אלו יתוקנו, לא נהסס להמליץ על השירות בפה מלא גם תמורת תשלום חודשי צנוע.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x