$
חדשות טכנולוגיה

שטפונות ענק בתאילנד: חשש למחסור בינלאומי בדיסקים קשיחים

חברת המחקר iSuppli חוזה שהשטפונות, שכבר הובילו לסגירת מפעלי חברת ווסטרן דיגיטל וטושיבה במדינה, יפגעו באספקת הדיסקים הקשיחים בחצי השנה הקרובה

עומר כביר והראל עילם 12:4018.10.11

שיטפונות הענק המתחוללים בימים אלו ברחבי תאילנד עלולים להביא לפגיעה חמורה באספקה הבינלאומית של כוננים הקשיחים במהלך חצי השנה הקרובה. כך מעריכה חברת המחקר המוערכת IHS iSuppli.

 

תאילנד, הנחשבת לספקית הכוננים הקשיחים השנייה בגודלה בעולם, סובלת מזה כחודשיים מהשיטפונים
החמורים ביותר ב-50 השנים האחרונות. מוקדם יותר השנה העמידה iSuppli את תחזיות ייצור הכוננים הקשיחים בעולם ברבעון הנוכחי על 176.2 מיליון יחידות. כעת, בעקבות השיטפונות, מעריכה החברה כי תוריד משמעותית את תחזיות אלו.

 

יצרניות הכוננים הקשיחים המובילות, ווסטרן דיגיטל וטושיבה, כבר עצרו זמנית את פעילות ייצור הכוננים הקשיחים שלהן במדינה. ווסטרן דיגיטל, יצרנית הכוננים הקשיחים הגדולה בעולם, מעסיקה 37 אלף עובדים במספר מפעלים בתאילנד, אשר מהווים 60% מפעילות הייצור הבינלאומית שלה. טושיבה, היצרנית הרביעית בגודלה, מעסיקה במדינה 3,900 עובדים והיא מהווה 50% מפעולות הייצור של חטיבת האחסון שלה. גם ליצרנית השנייה בגודלה, Seagate, יש מפעלים בתאילנד אולם אלו עדיין פעילים ברגע זה, למרות השטפונות.

 

ייתכן שהשיטפונות השפיעו גם על פעילותה של Nidec Corp, המייצרת 70% ממנועי הכוננים הקשיחים בעולם, מספקת רכיבים לכל היצרניות הגדולות ומפעילה שתי חטיבות במדינה. גם ספקית הרכיבים Hutchinson Technology נאלצה להשהות זמנית את העבודה במפעליה, בעקבות השיטפונות והפסקות חשמל. החברה מסרה שתקזז את הפסקת הייצור בתאילנד עם הגברת הייצור במפעליה בארה"ב.

 

מצוקה בינלאומית

 

שטפונות הענק בתאילנד אינם מקרה בודד: מוקדם יותר השנה ווסטרן דיגיטל וטושיבה גם רשמו פגיעה קשה ביכולת הייצור שלהן בעקבות אסון טבע - רעידת האדמה ביפן, שהובילה בין השאר למחסור קריטי ובינלאומי בזכרונות פלאש ורכיבים למסכי LCD. יש לציין, המחסור הורגש עוד לפני רעידת האדמה, ומשפיע מזה שנים על תעשיית האלקטרוניקה.

 

המחסור הקשה ברכיבים אלקטרוניים, הנובע ברובו מהעליה העצומה בביקוש, הובילו למירוץ להקמת מפעלים נוספים והרחבת הפעילות הקיימת. רבים מהמפעלים החדשים מוקמים בימים אלו בוויטנאם ובתאילנד, ביניהם גם מפעלים חדשים של אינטל ונוקיה. חלק נכבד מהפרויקטים האלו עוכבו בעקבות השטפונות.

 

בנוסף, העלות הכספית הגבוהה בהקמת התשתיות הנדרשות אילצה חלק מהחברות לאחד את חטיבות הייצור שלהן למיזמים משותפים. כך למשל, סוני, טושיבה והיטאצ'י יאחדו את כל פעילות יצור המסכים שלהן על מנת להתחרות בסמסונג ולהתמודד עם העליה בביקוש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x