פורומי המפתחים של נוקיה הותקפו - והיא הסירה אותם מהרשת
לפי הודעת חברת הסלולר ההאקרים השיגו כנראה כתובות אימייל ושמות משתמש של חלק מהמפתחים, אך לא סיסמאות ופרטי אשראי
17:05
29.08.11
כאב ראש לנוקיה: עקב מתקפה של האקרים על פורום המפתחים של החברה באינטרנט, נוקיה השביתה את האתר עד לסיום בדיקת האירועים ואומדן הנזק. במקום פורומי המפתחים, שעסקו בפיתוח יישומים לסימביאן, ג'אווה ומיגו וכן סביבת Qt, מופיעה הודעה רשמית של החברה על המתקפה. הודעה זהה נשלחה באימייל גם למשתמשי הפורומים.
"ייתכן שקיבלת מאיתנו אימייל או קראת דיווחים על פריצה לפורומי המפתחים. במהלך חקירה של האירוע גילינו אפשרות לגישה למסד הנתונים של המשתמשים בפורום, בשל פרצת אבטחה בתוכנת הפורומים שלנו. בהתחלה חשבנו שהתקיפה השפיעה על מספר קטן של משתמשים, אולם לאחר מכן גילינו שהיקפם גדול משחשבנו".
"מסד הנתונים שנפרץ כולל כתובת אימייל של המשתמשים, וגם נתונים כמו תאריך לידה, כתובות אתרים או שמות משתמש לשירותים כמו סקייפ, MSN או ICQ - ל-7% מהגולשים שהחליטו לחשוף אותם. עם זאת, לא נחשף מידע כמו סיסמאות או פרטי כרטיסי אשראי, וחשבונות נוקיה נוספים לא הושפעו מההתקפה".
בהמשך נאמר כי האתר הורד מהרשת כאמצעי בטיחות, בעוד נוקיה ממשיכה לחקור את הנושא.


