$
כלכליסט-טק

ירידה של 16 אחוזים בעסקאות הפרייבט אקוויטי בחצי הראשון של 2011

ירידה חדה של 50% בהיקף בהשקעות המקומיות, בעוד שהקרנות הזרות מגדילות את ההשקעה שלהן בישראל

מאיר אורבך 14:23 26.07.11

 

ירידה של 16% במספר עסקאות של קרנות השקעות פרטיות (Private Equity) במחצית הראשונה של 2011 - כך עולה מממצאים של חברת המחקר IVC בשיתוף משרד עורכי הדין GKH .המחקר הנוכחי מבוסס על פעילותן של 40 קרנות פרייבט אקוויטי, מתוכן 18 קרנות ישראליות ו- 22 קרנות זרות.

 

על פי המחקר, במחצית הראשונה של 2011 נרשמו בסך הכל 29 השקעות של קרנות פרייבט אקוויטי בחברות ישראליות, מתוכן 7 השקעות של קרנות ישראליות ו-22 של קרנות זרות. גובה ההשקעות הכולל הוא 965 מיליון דולר, מתוכן הקרנות הזרות אחראיות על ל-70% מכלל השקעות (683 מיליון דולר) והקרנות הישראליות על 30% (282 מיליון דולר).

 

בסך הכל, הקרנות הזרות הגדילו את היקף ההשקעה שלהן בחברות ישראליות ב-21% לעומת מחצית השנה המקבילה אשתקד, אז הן השקיעו 565 מיליון דולר. הקרנות הישראליות לעומת זאת הורידו את היקף ההשקעות שלהן ב-51%. היקף ההשקעות הכולל ירד ב-16%.

 

ברבעון הראשון של 2011 נרשמו 15 עסקאות בסכום של 536 מיליון דולר, ואילו ברבעון השני נרשמו 14 עסקאות בסכום של 429 מיליון דולר. זוהי עליה של 16% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הקרנות הזרות אחראיות על 73% מכל הההשקעות ברבעון השני, בעיקר הודות לעסקה בה רכשה  סיטי ונצ'ר קפיטל שליטה בנס טכנולוגיות בסכום כולל של 307 מיליון דולר.

 

שווי העסקה הממוצעת במחצית הראשון של 2011 עמד על 33 מיליון דולר, בהשוואה ל- 38 מיליון דולר בתקופה מקבילה של 2010. סכום ההשקעה הממוצעת של קרנות ישראליות היה גבוה יותר ועמד על 40 מיליון דולר, לעומת 31 מיליון דולר להשקעות זרות.

 

מגזר התוכנה הוביל בעסקאות הפרייבט אקוויטי במחצית הראשונה של 2011, כשתפס 45 אחוזים מהשווי הכולל של העסקאות בתקופה זו. שתי העסקאות המובילות בסקטור היו רכישת השליטה בספקית שירותי המחשוב נס טכנולוגיות בידי סיטי ונצ'ר קפיטל כפי שהוזכר לעיל, וכן עסקת ביי-אאוט, בה השקיעה קרן ריוורווד קפיטל 110 מיליון דולר בסינטק מדיה, חברת אפליקציות ארגוניות.

 

מגזר הקלינטק היה במקום השני עם 21 אחוזים. מורגן סטנלי ביצעה השקעה ישירה (סטרייט אקוויטי) בחברת האנרגיה הסולארית ברייטסורס בסכום של 200 מיליון דולר.

 

במחצית הראשונה של 2010, דווקא מגזר הקלינטק הוביל את ההשקעות, עם 46%, ואחריו מגזר הנדל"ן עם12% ומגזר התעשיה עם 10%.

 

לפי מאגר המידע המקוון IVC-Online, שוק הפרייבט אקוויטי הישראלי מונה 28 חברות ניהול פרייבט אקוויטי ישראליות, עם סך הון מנוהל של 7.2 מיליארד דולר. שש מתוך הקרנות הוקמו בשנתיים האחרונות.

x