פרטיות זה לא משחק: זינגה השיקה את פריוויסיוויל
זינגה, חברת המשחקים מאחורי פארמוויל, שחררה היום לומדה בשם פריוויסיוויל האמורה ללמד את הגולשים על אבטחה ופרטיות ברשת
זינגה, חברת המשחקים החברתיים הגדולה בעולם, השיקה היום מוצר שונה לחלוטין בשם פריוויסיוויל (PrivacyVille) - לומדה המלמדת את השחקנים על אבטחה ופרטיות באינטרנט, סלולר ורשתות חברתיות. הרעיון מאחורי הלומדה הטא להסביר לגולשים את מדיניות הפרטיות של זינגה ולהעניק להם מספר טיפים להתנהגות בטוחה ברשת.
העיצוב של פריוויסיוויל מבוסס על משחק בניית הערים סיטיוויל, וכל "בית" כולל מידע על תחום אחר - כגון תשלומים, אבטחה, סלולר, אחסון מידע, שיתוף, סיסמאות ועוד. ברגע זה ניתן לקרוא את כל המידע בתוך מספר דקות אבל זינגה אמרה שעם הזמן תמשיך לשדרג את הלומדה ואף תרחיב אותה עם טיפים כלליים על אבטחה באינטרנט.
מבחינת זינגה, הלומדה משרתת שתי מטרות - מצד אחד, היא מגדילה את השקיפות שלה לעומת לקוחותיה ומצד שני היא מרגיעה את חלק מהחששות של הציבור לגבי שימוש בפייסבוק. בשנה האחרונה נשמעו הרבה טענות כנגד הרשת החברתית הגדולה בעולם בנושא פרטיות ופייסבוק עדיין אינה מתנהגלת בשקיפות מלאה בהגדרות הפרטיות שלה. זינגה מצידה נסמכת לחלוטין על הרשת החברתית על מנת להפיץ את משחקיה - במסמכי ההנפקה הפומבית שלה, היא אף הגדירה זאת כ"תלות מסוכנת".
דובר זינגה אמר: "בזינגה אנו לוקחים את פרטיות הגולשים ברצינות. כחלק מהמחוייבות שלנו, אנו משתדלים להקל על השחקנים ללמוד על כל המידע שאנו אוספים עליהם, כיצד הוא משומש ומהן האופציות שלהם".

בעבר, זינגה סבלה מביקורת נוקבת לאחר שהשיקה קמפיין שיווק אינטנסיבי, ויראלי ומלא ספאם שאף קיבל את הכינוי "ספאמוויל".פייסבוק אף הרחיקה את משחקי זינגה משרתיה לתקופה מסוימת.בין השאר, חברת המשחקים השתמשה בפרסומות אגרסיביות ומטעות על מנת להכריח את המשתמשים להרשם למגוון של שירותים ומשחקים.
זינגה ידועה בזכות סדרת משחקי הפייסבוק המצליחים שלה. זוהי לא הפעם הראשונה שהחברה בוחרת לשחררת כלי חדש כמשחק חברתי - בעבר היא שחררה את RewardVille, מעין משחק חברתי דרכו משתמשים יכולים לצבור פרסים תוך כדי משחק בכל אחד ממשחקי החברה. משתמשים שסיימו את פריוויסיוויל אף זוכים במספר נקודות אותן הם יכולים לנצל ב-RewardVille.
לפי ההערכות, זינגה אחראית על 10-15% מכל הכנסותיה של פייסבוק דרך עמלות ופרסום וחברת המשחקים צפויה להכניס השנה קרוב למיליארד דולר. עם זאת, ב-2010 הרווח התפעולי של זינגה עמד על 90 מיליון דולר בלבד. החברה מעוניינת לעבור הנפקה פומבית בקרוב לפי שווי שוק של 15 מיליארד דולר.


