בעקבות החקירה: גוגל שוכרת 12 חברות לוביזם למאבק ברשות הסחר
ענקית הרשת נערכת לעימות מול ה-FTC, שבוחנת האם היא ניצלה לרעה את כוחה בתחום החיפוש. חקירה אחרת נגדה עשויה להסתיים בקנס כבד במיוחד
גוגל נערכת לעימות ארוך עם רשות הסחר הפדרלית, שחוקרת אותה בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים, ולשם כך היא שכרה את שירותיהן של 12 חברות שתדלנות (לוביזם) בוושינגטון.
החברה אישרה את הידיעה בסוף השבוע, ואחד מדובריה אמר למגזין The Hill, העוסק במתרחש בוושינגטון ובעיקר בגבעת הקפיטול, כי "יש לנו סיפור חזק לספר על העסק שלנו, וחיפשנו את האנשים המתאימים ביותר לספר אותו". The Hill מדווח עוד כי לאורך השנים גוגל הגבירה את פעילות השתדלנות שלה בוושינגטון.
רשות הסחר הפדרלית, ה-FTC, פתחה בחקירה רשמית נגד גוגל בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים, בכך שניצלה את מעמדה הדומיננטי בתחום החיפוש כדי לפגוע במתחריה. חקירה דומה נגד גוגל מתנהלת כעת באיחוד האירופי. בשבוע שעבר התפרסמו ידיעות על כך שה-FTC הוציאה את צווי ההבאה הראשונים נגד גוגל, ושכירת חברות השתדלנות נראית כתגובה של ענקית האינטרנט למהלכי הרגולטור.
חברות שתדלנות בארה"ב מחויבות להודיע בפומבי לחברי הקונגרס על הלקוחות שלהן, ועד כה רוב החברות ששכרה גוגל טרם עשו זאת, אך הן אמרו ל-The Hill כי יעשו כן בחודשים הקרובים.
בדרך לקנס ענק בשל פרסום תרופות מרשם?
כמה תשלם גוגל על פרסום תרופות מרשם?

לגוגל יש שלל בעיות מול הרגולטורים בארה"ב, שאינן מוגבלות לחקירת ההגבלים העסקיים: היא היתה מעורבת בעבר בהתנהלות שנחשדה כקרטליסטית לצד חברות אחרות, בהן אפל ופייסבוק, בשל הסכמתן שלא "לגנוב" עובדים אחת מהשנייה. החברה גם נחקרה מספר פעמים בחשד לפגיעה בפרטיות הגולשים, במיוחד בנוגע לפרויקט מיפוי הרחובות סטריט-ויו.
חקירה נוספת נגד גוגל, הפעם מצד משרד המשפטים האמריקאי, מתקרבת כנראה לסיומה, שצפוי להיות עגום במיוחד מבחינת ענקית הרשת: CNN דיווחה בסוף השבוע כי בקרוב יגיעו במשרד המשפטים למסקנה אלו צעדים יש לנקוט נגד החברה בפרשה שכללה פרסום תרופות בניגוד לחוק.
על פי החשד, גוגל פרסמה ביודעין מודעות לתרופות מרשם, למרות ההגבלות החוקיות החמורות בנושא. ההערכות הן כי החקירה, שמתנהלת בשילוב עם רשות המזון והתרופות (ה-FDA), צפויה להסתיים בקנס כבד במיוחד לגוגל.
החברה הודיעה במאי לרשות לניירות ערך כי היא מפרישה סכום של כחצי מיליארד דולר לצורכי הסדר עם משרד המשפטים, בשל מה שכונה במאונטיין ויו "השימוש במודעות גוגל מצד מפרסמים מסוימים". גוגל נמנעה מלהגיב רשמית על הפרסום, בציינה כי מדובר בחקירה שעודה מתנהלת.


