$
כלכליסט-טק

הסטנד-אפ של אובמה כובש את יוטיוב

הנאום ההומוריסטי בפני כתבי הבית הלבן הפך במהירות לנצפה ביותר של נשיא ארה"ב באתר הסרטונים, ועד כה זכה ליותר מ-5.5 מיליון צפיות

שלי פריצקר 13:22 03.05.11

 

אם לשפוט לפי יוטיוב, ברק אובמה הצליח להגביר מאוד את הפופולריות שלו בימים האחרונים, עוד לפני שהודיע על חיסול בן-לאדן.

 

נאומו של אובמה ביום שבת האחרון, בארוחה השנתית לכתבי הבית הלבן, הוא הנאום הנצפה ביותר של נשיא אמריקאי באתר הסרטונים, עם למעלה מ-5.5 מיליון צפיות.  אמנם מאז הקמת יוטיוב ב-2005 כיהנו רק שני נשיאים בארה"ב, אובמה עצמו וג'ורג' וו. בוש, אך בכל זאת לנשיא יש סיבה לא רעה להיות מרוצה - מדובר בנתון חריג לסרטון מסוג זה.

 

השיא הקודם נקבע בנאומו הראשון של אובמה בתפקידו, כשנבחר ב-2009, אז הוא השיג פחות ממיליון צפיות. הנאום הפופולרי ביותר בוש זכה ב-2008 לפחות מחצי מיליון צפיות.

 

בין היתר הציג אובמה בנאום הסטנד-אפ קטע מ"מלך האריות" תחת הכותרת "רגע הלידה שלי", ועקץ במשך דקות ארוכות את דונלד טראמפ, שעשוי להתמודד מולו על הנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית.

 

x