$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": Samsung Wave II - טלפון חכם, אבל גם פשוט

לידינו הגיע סמארטפון שלא מריץ אנדרואיד, iOS או ווינדוס פון, אלא דווקא את באדה - מערכת ההפעלה העצמאית של סמסונג. למרות החששות, הוא דווקא מצליח להפתיע לטובה

שי ענבל 18:3831.03.11
בניגוד לאפל, RIM או מוטורולה, שמסתפקות במערכת הפעלה אחת או שתיים, סמסונג היא חברה שלא יודעת די. בימים אלה מייצרת החברה sהקוריאנית מכשירים סלולריים עם לא פחות משלוש מערכות הפעלה במקביל: אנדרואיד של גוגל, ווינדוס פון 7 של מיקרוסופט, ואחרונה חביבה- באדה (Bada).

 

בעוד שעל השתיים הראשונות כנראה שמעתם לא מעט, באדה עדיין נשארה, כשנתיים לאחר הכרזתה, בגדר תעלומה. מדוע יצרנית מכשירים, אפילו גדולה כמו סמסונג, זקוקה למערכת הפעלה משלה? האם אנדרואיד, למשל, לא מספקת את הסחורה?

 

אבל סמסונג רצתה פלטפורמה משלה, שעליה היא שולטת לחלוטין ולא זקוקה לטובות מאף אחד. המטרה המוצהרת של באדה היא לספק מערכת הפעלה ידידותית, שתרוץ על טלפונים פשוטים במחיר אטרקטיבי. היורשת של סימביאן, אם תרצו. סמסונג הגיעה עם שאיפות גדולות: למכור מעל 15 מיליון מכשירים ב-2010.

 

אבל שוק הסמארטפונים ההפכפך עשה את שלו. המכשירים שהעלו את סמסונג לכותרות בשנה שעברה היו מכשירי האנדרואיד: הגלקסי S, הגלקסי טאב והנקסוס S. סמסונג הוציאה 5 מכשירי באדה באותה שנה, רובם דומים למדי, ומכרה בה לא הרבה יותר ממיליון יחידות של ה-Wave המקורי.

 

המכשיר האחרון בסדרה, ה-Wave II, שהושק בעולם באוקטובר, מגיע כעת לישראל עם תמיכה מלאה בעברית. הוא החל להימכר כבר ברשת אורנג' ופלאפון, כשבאורנג' מחירו עומד 3,528 שקל (98 שקל ל-36 חודשים), או בהחזר מלא למדברים מעל 198 שקל בחודש, ובפלאפון על 3236 שקל (כ-90 שקל ל-36 חודשים), או בזיכוי מלא מעל ל-2000 שקל בחודש. מסלול ההחזר הופך את העסקה לכזאת שמומלץ לשקול לפני שרצים לחפש את המכשיר בשוק הפרטי.

 

 

יותר יפה מהגלקסי S

 

אם יש מחמאה שאפשר לתת ל -Wave II ולבאדה מיד עם המפגש הראשוני, היא נוגעת ליופי ולעיצוב. בניגוד לגלקסי S או לנקסוס S, שמרגישים מעט "פלסטיקיים" וזולים (על אף שאינם כאלה), ה-Wave II מצויד בהרבה יותר סטייל. גב המכשיר הוא קשיח ומתכתי, בסגנון שמזכיר את מכשירי HTC. וחלקו הקדמי נקי ופשוט.

 

מתחת למסך ה-3.7 אינץ', הגדול יחסית, ניתן למצוא שלושה כפתורים בלבד, כתוספות לממשק הטאץ' - Send ו-End (כשהאחרון גם מדליק ומכבה את המכשיר) וביניהם מעין מקש בית שמציג את התפריט או יוצא מאפליקציות. בצדדים תוכלו למצוא מקשי נעילה, ווליום ומצלמה. למעלה יש חריץ ל-USB ומיקרופון. שום דבר מורכב מדי.

 

השימוש ב-Wave II נוח למדי: הוא קל לאחיזה, מאפשר תפעול ביד אחת ומתהדר במסך מוצלח מאוד עם תצוגה בהירה ואיכותית. הוא מהיר למדי, והמקשים ומסך המגע מגיבים טוב, הן בהרצת יישומים והן בפעולות פשוטות יותר, כמו מולטי-טאץ' או שימוש במקלדת הווירטואלית (המצוינת בפני עצמה). את היכולות האלה משיג המכשיר הודות למעבד במהירות 1 ג'יגה-הרץ. עם זאת, הדפדפן איטי למדי ולא רק שאינו תומך בפלאש, הוא גם לא מסוגל להציג סרטוני יוטיוב שמופיעים באתרים שונים, אלא רק דרך אתר הסרטונים עצמו.

 

בכל הקשור לשטח איחסון וזיכרון המכשיר מעט מאכזב: הוא כולל 256 מגה-בייט RAM בלבד, ומגיע עם שטח איחסון פנימי של 2 ג'יגה (אך עם תמיכה ב-MicroSD עד 32 ג'יגה, וכרטיס של 2 ג'יגה שמגיע עם המכשיר). ללא כרטיס MicroSD מכובד תתקשו לנצל את מגוון יתרונות המכשיר, כמו המצלמה המוצלחת, ברזולוציית 5 מגה-פיקסל עם פלאש, שיודעת לצלם גם סרטונים באיכות HD (ליתר דיוק, 720p).

 

דרושות בדחיפות: אפליקציות

 

ומה עם באדה? לא רע, תודה ששאלתם. מערכת ההפעלה של סמסונג נראית בהתחלה מגושמת מאוד, אבל בהמשך מתברר שיש לה לא מעט טריקים בשרוול. העיקרי שביניהם הוא ה-TouchWiz, שמהווה את הממשק של המכשיר וקיים גם במכשירים אחרים של סמסונג, כמו הגלקסי S.

 

בין האלמנטים המוכרים ממערכות הפעלה אחרות ניתן למצוא את תפריט ה-Notifications שמציג התראות על מיילים והודעות SMS. בדומה לאנדרואיד, גם כאן תוכלו לקבל בקלות גישה לכפתורים שמבצעים פעולות מהירות – כיבוי, מעבר לפרופיל שקט והדלקת בלוטות' ו-WiFi. עם זאת, התפריט של באדה אינו מושלם, ונופל מהתפריט המשוכלל של האנדרואיד. הוא מציג פחות מידע, ואינו מאפשר לראות בנוחות התראות שהתקבלו בעבר.

 

עוד נקודות השקה לאנדרואיד ניתן למצוא בתפריט היישומים הראשי, שכולל את כל האייקונים של מערכת ההפעלה - מיישומים מובנים ועד כאלה שהורדו דרך חנות האפליקציות של סמסונג, שאליה נגיע בעוד רגע. לחיצה על כפתור Edit תאפשר לסדר את האייקונים במסכי השונים, להעביר אייקונים ל-Dock בתחתית המסך ולמחוק יישומים חיצוניים.

 

חזרה למסך הראשי עדיין תציג את ה-Dock, אבל תקנה מקום רב לווידג'טים של Bada, שניתן לגרור ולפרוס על שורה של מסכים. בניגוד לאנדרואיד, בבאדה יש הפרדה מוחלטת בין הווידג'טים והאייקונים, שנמצאים בשני אזורים נפרדים - גישה קצת מוזרה אך מעניינת, משום שלרוב אוהבי האייקונים לא ישתמשו בווידג'טים, ולהפך.

 

הגישה הזו מנחה גם את חנות האפליקציות של באדה, Samsung Apps, שמפרידה בין אפליקציות "רגילות" לבין ווידג'טים. אבל חוץ מהתכונה החמודה הזאת, החנות לא מביאה בשורה של ממש. מבחר האפליקציות קטן מדי, ורחוק מלהיות איכותי ולפנות לקהל הרחב.

 

המצב גרוע אפילו יותר מבחינת המשתמש הישראלי, שיכול ליהנות רק מאפליקציות חינמיות, ואילו אפליקציות בתשלום (כמו משחקים של EA ואחרים) אינן ניתנות להורדה. מצד שני, כדי להוריד את האפליקציות החינמיות לא תידרשו ליצור חשבון משתמש - מה שמקל משמעותית על ההורדה והשימוש.

בחנות תוכלו למצוא לצד משחקים גם ערכות נושא, יישומים חברתיים וספרים דיגיטליים (E-Books). אבל מי שמצפה למצוא כאן את Angry Birds או את Fruit Ninja יתאכזב. היעדר תמיכה בריבוי משימות עבור אפליקציות חיצוניות רק מחמיר את המצב, ומונע מיישומים מתקדמים באמת, מסקייפ ועד Foursquare, להגיע לחנות ולממש את הפוטנציאל של הפלטפורמה.

 

התוספות שתופסות

 

פרט לחנות אפליקציות וממשק חביב, ל-Wave II יש לא מעט תכונות שהופכות אותו לסמארטפון ולא סתם טלפון נייד. הוא כולל יישום נוח להגדרה וסינכרון של אנשי קשר, לוח שנה ומיילים עם ג'ימייל, הוטמייל, יאהו, פייסבוק טוויטר ואחרים. היישום מצליח להרשים גם בזכות האפשרות לקבל דואר אלקטרוני בדחיפה, ובזכות ווידג'טים שונים שמאפשרים לראות את כל ההודעות והססטוסים במקום אחד.

 

בכלל, היישומים המובנים לעבודה עם פונקציות הטלפון, אנשי הקשר והמייל הם מהמוצלחים שראינו, ומכילים לא מעט תכונות שהופכות את המכשיר לחבר מכובד במשפחת הסמאטרפונים: מסינכרון, דרך יצירת טיוטות ובחירה מרובה של פריטים וכלה במחוות פשוטות שמאפשרות שיחה או שליחת הודעה בשניה.

 

ל-Bada יש כאן אפליקציות פייסבוק, טוויטר ויוטיוב (האחרונה, כאמור, מוצלחת פחות), כלי לניהול ההודעות (Social Hub) יישום להודעות מיידיות (למסנג'ר ו-Google Talk, למשל), סייר קבצים, נגן מוסיקה מתקדם, נגן ג'אווה, נקודה חמה (WiFi Hotspot, כמו באייפון 4 ואנדרואיד 2.2) ורדיו FM. ראוי לציין לטובה גם את יישום המצלמה, שמקל על הגדרת רמת החשיפה, הפוקוס, מצב הצילום ואחרים - ממש כמו במכשירי האנדרואיד המתקדמים.

 

סיכום

 

ה-Wave II של סמסונג אינו פופולרי כמו הגלקסי S, אבל כולל מגוון תכונות שהופכות אותו לדומה לאחיו המפורסם ממנו. ה-Wave II הוא חברתי מאוד, בעל מקלדת וירטואלית מצוינת. הוא יתאים למי שרגיל לטלפונים פשוטים ורוצה להתנסות לראשונה בסמארטפונים, אך יכולות הסינכרון הרבות ושאר הפיצ'רים יהפכו אותו לשימושי גם עבור משתמשים מתקדמים יותר.

 

אם נושא האפליקציות לא ממש מטריד אתכם, ואתם רוצים טלפון חכם עם מצלמה מצוינת, נגן וידיאו ומוזיקה מתקדם (או במילים אחרות, מכשיר מולטימדיה מבוסס Touch), ה-Wave II יכול להתגלות כבחירה מוצלחת.

 

סקירת מכשירים נוספות:

 

נוקיה 5110: איך נראה העולם הסלולרי של אתמול?

 

בדיקת "כלכליסט": BlackBerry Bold 9780 - עושה צעד קטן קדימה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x