$
אפליקציות

Kaspersky Mobile Security 9 לאנדרואיד ובלקברי: אנטי-וירוס לסמארטפון

גם הסמארטפון זקוק לאנטי-וירוס, כך לפחות טוענת קספרסקי, וגובה כ-30 דולר לשנה עבור שימוש ביישום, שמתיימר להיות פיתרון אבטחה מקיף למערכת ההפעלה הניידת. בדקנו האם הוא שווה את המחיר

שי ענבל 18:3726.03.11

 

 

לעליית של הסמארטפונים יש גם חסרונות: בשנים האחרונות הטלפונים החכמים, על יישומיהם, דפדפניהם ומעבדיהם הופכים לחזקים לא פחות מהמחשבים האישיים שלנו, ומשמשים אותנו ללא פחות מטלות ומשימות. ואם יש דבר שהמחשבים האישיים מתאפיינים בו (במיוחד אלה מהם המריצים חלונות) הוא פרצות אבטחה. וירוסים, רוגלות וסוסים טרויאניים הם מושגים שעדיין מצליחים לעורר יראה בקרב המשתמשים, ומחייבים אותם להצטייד באנטי-וירוס אפקטיבי. כמו קספרסקי, למשל - מוצר עם ותק בזירת האנטי-וירוס למחשבים האישיים. 

 

 

 

Kaspersky Mobile Security הוא המוצר של החברה שמתיימר לספק אוסף כלים לשמירה על הפרטיות והאבטחה גם בטלפון החכם שלכם. לא מדובר רק באנטי-וירוס, אלא בחבילה שלמה שמכילה חומת-אש, כלים ללוחמה בגניבה או אובדן מכשיר, מסנן שיחות ועוד. גרסה 9, שיצאה בתחילת השנה עם תמיכה במערכות ההפעלה ווינדוס מובייל וסימביאן, זכתה החודש לעדכון משמעותי שהוסיף לה תמיכה באנדרואיד (גרסה 1.6 עד 2.2) ובבלקברי (גרסה 4.5 עד 6.0), אך לא בווינדוס פון 7 החדש של מיקרוסופט.

 

 

 

בניגוד לפתרונות אחרים עבור בלקברי ואנדרואיד הקיימים בשוק, לקספרסקי אין גרסה חינמית לאפליקציה, והיישום מוצע ברישיון המוגבל למכשיר אחד במחיר גבוה יחסית למקובל בשוק הטלפונים החכמים. כדי לקבל גישה לאפליקציה בכל אחת מארבעת מערכות ההפעלה הנתמכות תיאלצו להיפרד מ-29.95 לשנה. קיימת אפשרות להתנסות באפליקציה בחינם לשבוע ימים (Trial) שאחריו תיאלצו להחליט אם תרצו להמשיך ולפתוח את הארנק..

 

 

 

ההתקנה של האפליקציה מעט מסובכת, מכיוון שהיא לא מתבצעת דרך האנדרואיד מרקט או חנות האפליקציות של הבלקברי, אלא דרך כניסה לאתר קספרסקי והורדת קובץ חיצוני. באנדרואיד תצטרכו לאפשר הורדה של יישומים ממקורות "לא ידועים" (כך) ואז לפעול לפי ההוראות. בבלקברי תצטרכו לאשר לאפליקציה שורת הרשאות בעת ההתקנה.

 

 

ממשק נקי - אולי יותר מדי

 

 

 

הגדרות האפליקציה
על אף שקספרסקי מציע לא מעט פונקציות ותכונות מתקדמות, ראוי לציין כבר בהתחלה כי מדובר באפליקציה פשוטה למדי להבנה ולתפעול. הממשק אסתטי, משתלב היטב במערכת ההפעלה, לא מעמיס על העין וכמעט כל מסך של האפליקציה מגיע עם הסברים רלוונטיים. הופתענו לטובה גם מהעובדה שהיישום לא מכביד על הטלפון על אף שהוא רץ כל הזמן ברקע. יש לציין שבעת סריקת וירוסים באנדרואיד המכשיר אכן נהיה איטי במקצת, אך לא באופן חריג שהפך אותו ללא שמיש.

 

 

 

האפליקציה עצמה, המצריכה הקשת קוד סודי בכל הפעלה, מחולקת למעין "מדורים", כאשר כל מדור, אליו ניתן להגיע בלחיצה על הבאנר שלו (באנדרואיד) או במעבר עם הסמן עליו (בבלקברי), הוא בעצם כלי אבטחה נפרד.

 

 

 

 

למרבה הצער, כבר כאן נתקלנו בנושא שהטריד אותנו מאוד: הבדלים בין הגרסאות של מערכות ההפעלה. בעוד שהן בגרסת אנדרואיד והן בגרסת הבלקברי של
Kaspersky Mobile Security קיימים הכלים לוחמה בגניבה
(Anti-Theft) וסינון שיחות והודעות SMS נכנסות (Call & SMS Filter) - רק באנדרואיד קיים האנטי-וירוס עצמו, והכלי להגנה על הפרטיות ביישומים (Privacy Protection). זאת ועוד - בגרסאות ווינדוס מובייל וסימביאן (אותן לא סקרנו) קיימת גם האפשרות להצפין את המידע בטלפון ולהשתמש ב"בקרת הורים" (Parental Control) - שתי תכונות שלא קיימות לא באנדרואיד ולא בבלקברי.

 

 

 

אישית, לא ברור לנו למה כל הגרסאות עולות מחיר זהה (ויקר) כאשר רק בווינדוס מובייל ובסימביאן המשתמש זוכה לקבל את כל הפיצ'רים.

 

רכיבי האבטחה הפעילים על המכשיר

 

אנטי וירוס סביר, כלי פרטיות מרשים לאנדרואיד

 

 

 

באנדרואיד, כאמור, אנחנו מקבלים גם את רכיב האנטי-וירוס עצמו, שמתיימר לא רק לבצע סריקה של זיכרון המכשיר, אלא גם של כרטיסי  SD חיצוניים, ואפילו לספק הגנה בזמן אמת, כשהדגש הוא כמובן על הורדת אפליקציות. נושא הווירוסים והרוגלות באנדרואיד תפס לאחרונה לא מעט כותרות, כאשר עשרות אפליקציות התגלו באנדרואיד מרקט והוסרו על ידי גוגל מהחנות הרשמית - וגם ממכשירי המשתמשים.
סריקת הטלפון לוירוסים

 

 

 

 

האם החבילה של קספרסקי באמת היתה מגנה עלינו אם אתרע מזלנו והיינו מורידים סוס טרויאני מהמרקט? ייתכן שכן וייתכן שלא - לא יצא לנו לבדוק. מה שכן, בכל הקשור לווירוסי דמה - קספרסקי עשה עבודה סבירה, כאשר זיהה אחד מתוך שניים לאחר ההתקנה שלהם מהמרקט. הגרסה החינמית של AVG לאנדרואיד (לשעבר דרואיד סקיוריטי הישראלית) זיהתה את שני ה"ווירוסים" מיד.

 

 

 

עוד תכונה שקיימת באנדרואיד אך לא בבלקברי היא Privacy Protection, שמאפשר פשוט ליצור רשימה של אנשי קשר, שברגע שהמצב מופעל מוסתרים בהיסטוריית השיחות, בספר הכתובות, ביישום ה-SMS ואפילו בשיחה נכנסת (יופיע מספר חסוי). מדובר בכלי מעניין, שנועד להגן על הפרטיות, אבל ניתן גם למצוא לו שימושים אחרים שהשתיקה יפה להם. ההסתרה יכול להתבצע מיד לאחר נעילת הטלפון, לאחר מספר דקות או עם שליחת הודעת SMS מיוחדת, והחשיפה נפתחת רק בכניסה לאנטי-וירוס והקשת הקוד הסודי. אפקטיבי למדי וייחודי ביותר. אולי רק בשביל זה שווה להשקיע באפליקציה.

 

 

סינון שיחות והודעות מוצלח, כלים טובים למניעת גניבה

 

 

 

שני ה"מדורים" האחרונים ששווה לדבר עליהם קיימים ב-Kaspersky Mobile Security גם עבור בלקברי וגם עבור אנדרואיד: ה-Call & SMS Filter וכלי ה-Anti-Theft.

 

 

 

התרשמנו מאוד מפשטות ההפעלה של כלי הסינון, שלא מתפשרים גם על יכולות התאמה אישית גבוהות. תוכלו לנהל Black List - רשימת מספרים שייחסמו אוטומטית על ידי קספרסקי לשיחות נכנסות ו-White List - ליצירת רשימה שרק ממנה תוכלו לקבל שיחות. כמו כן קיימת האפשרות לחסום כל מי שלא ברשימת אנשי הקשר ולצפות ביומן האירועים כדי לקבל פירוט על מה שנחסם ואושר. לצד חסימת שיחות (אופציה שימושית במקרה של מטרידים למיניהם או סתם אנשים שמתחשק לכם להיות לא זמינים עבורם באותו רגע), הכלי מסוגל לחסום הודעות SMS.

 

 

 

גם כאן קיימת האפשרות ליצור Black List ו-White List, אך שיפור קטנטן הופך את הכלי לטוב באמת - סינון לא רק על פי מספר אלא גם על פי טקסט. כך תוכלו, למשל, למנוע מכל SMS שמכיל את המילה "מבצע" לנחות במכשיר שלכם, או לאשר רק הודעות שמכילות את המילה "דחוף" לרגעים שאתם ממש עסוקים.

 

 

על אף שקיימות אפליקציות מתחרות (חלקן חינמיות) שיודעות לבצע את הפעולות הנ"ל, קספרסקי מצליח להתבלט בזכות הממשק הפשוט, האפשרות הנדירה לסנן הודעות טקסט והעובדה כי כמו כל ההגדרות שתכניסו ליישום - הכל מוגן על ידי קוד סודי.

 

 

 
סינון של שיחות ו-SMSים

 

 

כלי ה-Anti-Theft של קספרסקי מקיפים גם הם ומכילים ארבע אפשרויות להגנה על המכשיר מפני גניבה, אובדן או סתם הגעה לידיים לא רצויות: חסימת המכשיר, מחיקת כל התוכן שבו (או חלק ממנו), מעקב בהחלפת כרטיס SIM וניטור אחר מיקום המכשיר עם GPS. כולן אופציות חשובות שפועלות כהלכה, ורובן יכולות להיות מופעלות על ידי שליחת הודעת SMS פשוטה (שמכילה את הפקודה ואת הקוד הסודי האישי של היישום אצלנו).

 

 

 

 

על פי בדיקה שלנו - כל הכלים עובדים מצוין וכמצופה, אולם כאשר מדובר בפעולה שמתבצעת לאחר הודעת SMS (למשל נעילה מרחוק) החסימה אינה מתבצעת אם ההודעה התקבלה כשהטלפון כבוי. כדי שיהיה לה אפקט ה-SMS צריך להתקבל בזמן אמת. מדובר בחיסרון משמעותי בהתחשב בעובדה שהפעולה הראשונה של גנב טלפון היא לרוב לכבות את המכשיר ו/או להוציא ממנו את הסוללה. באופן כללי, היינו ממליצים על שירותים טובים וזולים יותר, כמו WaveSecure.

 

 

לדעת כשמישהו מכניס SIM חדש למכשיר גנוב

 

סיכום

 

 

 

 

 

Kaspersky Mobile Security מגיע עם יומרות גדולות ועם מוניטין מכובד של אחד האנטי-וירוסים המוצלחים ביותר ל-PC. אבל משהו התפספס במעבר לסלולר. יכול להיות שזה תג המחיר היקר שלא מתאים לשוויה של החבילה אותה אנחנו מקבלים בפועל, בעיקר כאשר בשוק קיימות אלטרנטיבות חינמיות או זולות בהרבה. יכול להיות שזה חוסר תשומת הלב לפרטים שגרם לגרסת הבלקברי להיות דלה מאוד בהשוואה לסימביאן ולווינדוס מובייל. יכול להיות שזה שניהם.

 

 

 

לאחר שימוש ממושך במוצר יצאנו עם תחושת החמצה. קספרסקי יכלו לתת אפליקציה מוצלחת שמציעה פיתרון כולל, ובמקום זה הוציאו מוצר בעל ממשק מלוטש ונוח לשימוש, אך עם מחיר מופקע ותוצאות לא מושלמות. חבל, כי אפילו אם משתכנעים שאנטי-וירוס הוא מוצר חובה לסמארטפון - יש מספיק מתחרים שיעשו עבודה טובה יותר.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x