$
חדשות טכנולוגיה

ידידו הטוב של התייר - היישומים שיסדרו לכם את הטיול

בעזרת הסמארטפון תוכלו לתרגם שלטים ותפריטים, לקבל המלצות על מקומות בילוי בעיר זרה או לארגן מראש את הטיול כולו. לקראת ועידת ירושלים לתיירות, כלכליסט מציג את האפליקציות שכל תייר חייב להתקין

שי ענבל וזיו קיטרו 11:2224.03.11

בעלי סמארטפון הנוסעים לחו”ל יכולים לנצל את המכשירים שלהם מרגע תכנון הנסיעה בארץ ועד החזרה. אם מדובר בנסיעת עסקים ואם בטיול לשם הנאה, יש מספיק אפליקציות שיכולות לעזור לכם למצוא מלון טוב, לאתר את תחנת הדלק הקרובה ואפילו לחזור למלון בקלות אחרי כל סיור רגלי.

 

בנסיעות לחו”ל מומלץ לרכוש כרטיס SIM מקומי עם חבילת דאטה או חבילה מותאמת לחו”ל מהספקית בארץ, אחרת עלויות הגלישה יכולות להגיע לסכומים של מאות ואלפי שקלים. לקראת ועידת ירושלים הבינלאומית לתיירות, "כלכליסט" מציג את אפליקציות הסמארטפונים שכל תייר חייב להוריד.

 

תכנון והתמצאות

 

1. להתכונן מא' ועד ת'

עם האפליקציות של שירות Kayak תוכלו לתכנן מראש לפרטי פרטים את הנסיעה שלכם לחו"ל — מהזמנת כרטיס הטיסה

Blackberry Travel Blackberry Travel

, מציאת בית מלון ועד השכרת רכב מראש. אפליקציית Kayak נוחה וידידותית ומאפשרת לבצע סינון ולמיין את הרשימה שתקבלו בכל תחום לפי מחיר.

 

זמין ל: אייפון, אנדרואיד, אייפד, בלקברי וטלפונים פשוטים (J2ME)

מחיר: חינם

 

2. להשוות מחירי טיולים

לקבוצת התיירות איסתא קיימת אפליקציה רשמית מוצלחת למדי בשם ISSTA, שבאמצעותה ניתן להשוות מחירים ולהזמין טיסות ובתי מלון (בארץ ובחו"ל), לקרוא ביקורות גולשים, טיפים והמלצות על מסעדות, אטרקציות ומועדונים, ואפילו להגדיר סוכן חכם למציאת דיל בקריטריונים מוגדרים. כלי שימושי למי שמתכנן חופשה בארץ הקודש או בגולה.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: חינם

 

3. להתעדכן במזג האוויר

אפליקציית מזג האוויר המתקדמת של WeatherBug מכילה כמעט כל עיר ואזור בעולם ומאפשרת לקבל טמפרטורה נוכחית, תחזית שבועית ואפילו תמונות שמראות את מזג האוויר באזור מסוים. ניתן גם לקבל מפה סינופטית של האזור בחלק מהמקומות (לא בישראל) עם Bing Maps.

 

זמין ל: אייפון, אייפד, אנדרואיד, בלקברי, ווינדוס מובייל, נוקיה

מחיר: חינם

 

4. לקבל מידע שימושי

WorldMate, או BlackBerry Travel (יישום זהה שזמין לבלקברי) היא עוד אפליקציה שמאפשרת לתכנן את הנסיעה לחו"ל דרך הסמארטפון, כאשר הדגש הוא בעיקר על הזמנת טיסות וחדרים בבתי מלון מראש. בנוסף, האפליקציה מכילה גם כלים שונים ומידע שימושי לטסים לחו"ל, ביניהם: המרת שערי מטבע, צפייה במצב טיסה שהוזמנה, מחשבון טיפים, חיפוש מקומי של בתי עסק באמצעות Yelp ותחזית מזג אוויר. לפלטפורמות שאינן בלקברי קיים גם WorldMate Gold, שמכיל פיצ'רים נוספים, כרוך בתשלום אבל לא מציג פרסומות. באפליקציית BlackBerry Travel תכונות אלה כבר מובנות.

 

זמין ל: BlackBerry Travel לבלקברי. WorldMate לאייפון, אנדרואיד, ווינדוס מובייל, נוקיה

מחיר: חינם עבור BlackBerry Travel ו־WorldMate, גרסת WorldMate Gold עולה 3.99 דולרים

 

5. לעקוב אחרי הטיסות

חברת התעופה אל על לא נעדרת מתחום האפליקציות ומתהדרת ביישום לאייפון בשם EL AL Check In, שמאפשר להזמין טיסה מהטלפון הסלולרי. אפליקציית Fly Israel, שאינה קשורה לחברה, מציגה לוחות זמנים של כל ההמראות והנחיתות בשדה התעופה בן גוריון.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: חינם

 

6. להתמצא ברכבת התחתית

מגוון ערים מרכזיות בעולם, מניו יורק ועד ניו דלהי, מתהדרות ברכבת תחתית מהירה, דייקנית וזולה. אם אתם עומדים לטוס למקום מסוים ורוצים מפה מפורטת, קיימות אפליקציות רבות באפסטור ובאנדרואיד מרקט שעונות בדיוק על צורך זה, ואותן ניתן לאתר על ידי כתיבת שם העיר וצירוף מילה כמו Subway או Metro. לחלופין, אפליקציות כמו AllSubway מאגדות בתוכן מפות של ערים רבות יחדיו.

 

זמין ל: AllSubway ו־AllSubway HD לאייפון ולאייפד, בהתאמה. All Subway Pro לאנדרואיד

מחיר: AllSubway Pro זמינה בחינם. AllSubway ו־AllSubway HD עולות 0.99 דולר

 

7. לנווט בחינם

אם אתם מסיירים בשבילי הארץ ואם אתם משכירים רכב בארה"ב, אירופה או כל מקום אחר, קיימות לא מעט אפליקציות מצוינות עבור משתמשי סמארטפונים. אחת המוכרות ביותר היא Waze, שמספקת GPS חינמי עבור מגוון מקומות ופלטפורמות בעולם. למשתמשי אנדרואיד קיים שירות Google Navigation, שמגיע בכל טלפון ומאפשר ניווט על פי קול בכל ארה"ב. Ovi Maps הוא שירות הניווט החינמי של נוקיה, שזמין לכל משתמשי הסמארטפונים שלה עבור עשרות ערים וארצות ברחבי העולם (ישראל לא ביניהן).

 

זמין ל: Waze לאייפון, אייפד, נוקיה, אנדרואיד, ווינדוס מובייל ובלקברי. Ovi Maps לנוקיה. Google Navigation לאנדרואיד

מחיר: חינם

 

 

האפליקציות שיצילו אותך בארץ זרה האפליקציות שיצילו אותך בארץ זרה איור: גיא חרל"פ

 

8. לדבר מבלי לשלם

אמנם מדובר בדבר די מובן מאליו, אבל בכל זאת אי אפשר שלא לציין את מגוון האפליקציות לסמארטפונים שמאפשרות לבצע שיחות בחינם או בעלות מוזלת בחו"ל. Fring ו־Skype הן המוכרות, ואיתן תוכלו לעשות שיחות VoIP ב־WiFi ובסלולר ללא עלות (לבד ממחיר חבילת ה־Data, אם תשתמשו בה). אבל לאחרונה גם חברות ישראליות כמו בזק, 012 וסלקום השיקו יישומים המיועדים לישראלים בחו"ל — Bphone, Phone 012 ו־Cellcom Link, בהתאמה. תוכלו לעשות שיחות לארץ על גבי WiFi ולשלם כאילו מדובר בשיחה מקומית. אפליקציית 012 סמייל מיועדת לביצוע שיחות בעלות מוזלת, ושיחות לקווי 012 ללא תשלום.

 

זמין ל: אייפון. האפליקציות Fring ו־Skype גם לאנדרואיד ונוקיה

מחיר: חינם

 

תרגום

 

9. לתרגם עם המצלמה

עם Word Lens תוכלו לתרגם שלטים מספרדית לאנגלית (ולהפך) בזמן אמת, על ידי כיוון מצלמת האייפון אליהם והתבוננות במסך. בעתיד תגיע תמיכה בשפות נוספות.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: התנסות חינם, 9.99 דולרים עבור חבילת תרגום

 

10. לשמוע בשפה שלכם

אפליקציית Google Translate מאפשרת לא רק לתרגם טקסט ו־SMS באמצעות הקלדה או קול. באפליקציית האנדרואיד קיים מצב בשם Conversation Mode, שמתרגם מילים ומשפטים שאתם כותבים או אומרים ומתרגם גם את התשובה של הצד השני. בתרגום טקסט האפליקציה תומכת ב־53 שפות, ובזיהוי דיבור אפשר להשתמש ב־115 שפות.

 

זמין ל: אייפון, אנדרואיד

מחיר: חינם

 

11. לפענח טקסט בתמונות

Google Goggles לאנדרואיד Google Goggles לאנדרואיד

עם Google Goggles לאנדרואיד תוכלו לזהות תמונות מפורסמות, לוגואים וספרים — אבל גם לפענח טקסט כתוב באמצעות המצלמה. לאחר מכן תוכלו לתרגם אותו עם Google Translate שמובנה באפליקציה. התכונה קיימת גם לאייפון באפליקציה Google Mobile App ובעלי אייפון יכולים להשתמש גם ב־Babelshot, שכוללת תכונות דומות.

 

זמין ל: Google Goggles לאייפון, אנדרואיד, Babelshot לאייפון

מחיר: חינם עבור גוגל, 4.99 דולרים עבור Babelshot

 

אטרקציות והמלצות

 

12. לקבל טיפים חמים

האפליקציה של "למטייל", שנקראת פשוט lametayel, מכילה אינפורמציה רבה לגבי מסלולי טיול בארץ ובעולם, אירועים, מקומות לינה, בילוי ואטרקציות. בנוסף האפליקציה מכילה טיפים מבוססי מיקום, מידע על מזג האוויר, מפות, מגדיר צמחים ופרחים ועוד.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: חינם

 

13. לאתר מסעדות בעולם

Urbanspoon היא האפליקציה המושלמת לאיתור מסעדות ברחבי ארה"ב, קנדה וכן בבריטניה ואוסטרליה. היא מכסה מגוון רחב של מסעדות בסגנונות שונים. תוכלו לראות ביקורות של גולשים ומבקרי מסעדות מקצועיים, תמונות של המנות ואפילו להגריל מסעדה באופן אקראי.

 

זמין ל: אייפון, בלקברי, אנדרואיד

מחיר: חינם

 

14. למצוא כספומט או פאב

האפליקציה AroundMe מיועדת לכל מי שרוצה לדעת מה קורה מסביבו: אם אתם רוצים לדעת איפה הכספומט, הפאב, בית הקפה, בית המלון או בית החולים הקרוב, פשוט פתחו את היישום, אפשרו לו לאכן אתכם ובחרו בקטגוריה הרצויה. לחיצה על המקום עצמו תציג גם מסלול הליכה, טלפון ושאר פרטים שאליהם תוכלו להגיע בלחיצת כפתור. יש לציין ש־AroundMe עובד בצורה מוגבלת עד לא קיימת בישראל.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: חינם

 

15. לאכול בארצות הברית

אם אתם בארה"ב ורוצים למצוא מסעדה, Zagat הוא המקור הטוב ביותר לביקורות מקצועיות, המלצות, קבלת פרטים, וכמוב

ן — איתור המסעדה הקרובה ביותר לפי קריטריונים (אוכל, עיצוב, שירות ועלות). תוכלו גם לאחסן מראש את המידע במכשיר ולהשתמש באפליקציה ללא חיבור לרשת. פיצ'רים נוספים כוללים הזמנת מקומות, דירוגים, מפת הגעה ועוד. בגרסת האייפד קיימות תכונות נוספות כמו צפייה בתפריטים.

 

זמין ל: אייפון, אייפד, אנדרואיד, ווינדוס מובייל ובלקברי

מחיר: 9.99 דולרים

 

16. למצוא כל בית עסק

 

Yelp ו־Google Places הן שתי אפליקציות מצוינות לאיתור בתי עסק ולקריאת ביקורות עליהם. שתיהן חינמיות וזמינות למגוון פלטפורמות (כאשר Yelp עולה על Places באופן משמעותי), ומיועדות בעיקר לשוק האמריקאי והאירופי, עם דגש על הראשון. תוכלו, כאמור, לאתר בתי עסק לפי מיקום, קטגוריות ונושאים ולקבל הוראות הגעה, ביקורות, פרטי יצירת קשר ומידע נוסף. הכל כדי למצוא את המסעדה או הכלבו המוצלח ביותר באזור.

 

זמין ל: Places לאייפון ואנדרואיד. Yelp לאייפון, אנדרואיד, בלקברי, ווינדוס פון 7 ופאלם

מחיר: חינם

 

17. לשמוע את מסלול הטיול

במקום לשלם סכומים נכבדים עבור מדריך תיירים מקומי שיסביר על האטרקציות בעיר, תוכלו להשתמש באחת מאפליקציות האייפון מבית Play&Tour City Guide. האפליקציות של חברה זו מאפשרות להוריד למכשיר עשרות קובצי אודיו המכילים

Lonely Planet לאייפון Lonely Planet לאייפון

הסברים על מגוון אתרים מעניינים בערים נבחרות בעולם. היישום מכיל גישה מהירה ל־Google Maps לצורכי קבלת הוראות הגעה וניווט לאתר. כמו כן ניתן גם להשתמש במפות פשוטות בתוך האפליקציה, שאינן מצריכות חיבור לאינטרנט. כדי למצוא אפליקציות פשוט כתבו Play&Tour בשורת החיפוש וצרפו את שם העיר — קיימות אפלקציות עבור אמסטרדם, לונדון, מרקש, ברצלונה, פריז ועוד.

 

זמין ל: אייפון

מחיר: 0.99 דולר

 

18. לטייל עם מדריך מקיף

האפליקציה של Lonely Planet זמינה להורדה חינם ובתוכה תמצאו קטלוג מעודכן של עשרות המדריכים של החברה. הורדת המדריך המתאים נעשית ברכישה מתוך האפליקציה, וכל מדריך כולל הסברים ומידע המתעדכן תכופות. לצד מידע חשוב על היעדים תמצאו גם נספח ובו משפטים חשובים שיש לדעת, צורת הגייתם בשפה המקומית ויש גם אפשרות לשמוע את המילים עצמן.

 

זמין ל: אייפון, אייפד, אנדרואיד, נוקיה

מחיר: 5.99 דולרים למדריך

בטל שלח
    לכל התגובות
    x