$
אינטרנט

לדעת מה קורה במצרים - גם כשהרשת חסומה

המשטר המצרי אמנם חסם את הגישה לאינטרנט לאזרחיו, אבל עדיין ישנן דרכים לקבל עדכונים שוטפים על המהומות במדינה. הנה כמה מהן

סוכנויות הידיעות 17:4930.01.11

חסימת האינטרנט והסלולר במצרים, כמו גם מעצר עיתונאים בידי המשטר, מקשים על קבלת מידע אמין ועדכני בנוגע למהומות המתרחשות במדינה בימים האחרונים - מידע שרבים בישראל וברחבי העולם מצפים לו בדריכות. 

 

חלק מהאזרחים המצרים מצליחים לעקוף את ההגבלות, אך תעבורת האינטרנט במדינה צנחה באופן דרמטי. ובכל זאת, ישנן מספר דרכים שבהן אפשר להתעדכן בזמן אמת וללמוד על הנעשה ברחובות קהיר, סואץ, אלכסנדריה ושאר ערי מצרים - נוסף על אתרי החדשות ה"רגילים".

 

"הגרדיאן" הבריטי פתח בלוג חדשות שבו הוא מעדכן בזמן אמת על ההתפתחויות האחרונות בהפגנות נגד משטר מובארק. גם כתב "הניו יורק טיימס" רוברט מקי מנהל שירות דומה, אך הוא לא עידכן במהלך יממה האחרונה - עדיין לא ברור מדוע. "אל ג'זירה", שהמשטר המצרי הפסיק היום (א') את שידוריו ופועל נגד כתביו, מציע אף הוא עדכונים בזמן אמת מהמדינה. בעברית קיים שירות בשם "קו חוץ", המתבסס בין היתר על "הגרדיאן".

 

מפגינים במצרים מפגינים במצרים צילום: איי פי

 

ויש גם מי שפועל כדי לעזור לגולשים בעולם לסנן את המידע שהם מקבלים על מצרים: כותב בבלוג אמריקאי המכונה "אבו מוקאוומה", שעוסק בנושאים טקטיים ואסטרטגיים שונים במסגרת אתר "המרכז האמריקאי החדש לביטחון", מחה בו על "ההצהרות המגוחכות" אודות אירועי הימים האחרונים.

 

לטענת הכותב, שחי בעבר במצרים, רבים מהדוברים בתקשורת האמריקאית בנוגע להפגנות כלל אינם בקיאים בנושא, והוא מפנה לאתרים ולחשבונות טוויטר שונים, שבהם לדבריו מופיע מידע ן יותר. בין היתר מופיע ברשימה חשבון הטוויטר של כתב CNN במצרים בן וודמן, החשבון של ג'ון סטאצ'ר מאוניברסיטת קנט, והחשבון של מארק לינץ' מ- foreignpolicy.com.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x