$
המדריך

להיות מארק צוקרברג: כך תבנו רשת חברתית משלכם

רוצים להקים רשת חברתית? כך תוכלו, בתשלום סמלי, להקים אתר שיאפשר לכם לשתף חברים ולתקשר איתם, ממש כאילו הייתם פייסבוק

אבנר קשתן 21:0624.10.10

האם אתם יזמים עם עיניים נוצצות ורעיון לסטארט־אפ שיפיל את פייסבוק מהכיסא, או שאתם סתם רוצים להקים אתר חברתי למועדון הברידג' שלכם? לא משנה לאן אתם מכוונים, בימינו כבר לא קשה להקים רשת חברתית אישית לחברים, לקולגות או לבני המשפחה.

 

בניית אתר חברתי לא שונה מהותית מהקמת בלוג. מי שרוצה אתר בסיסי עם מינימום התעסקות והגדרות, יכול לפנות לאתר אירוח ייעודי שמאפשר להקים רשתות חברתיות בסיסיות. אחד הוותיקים הוא אתר נינג, הדורש תשלום של כ-3 דולרים לחודש עבור התענוג. אפשרות אחרת היא Wall.fm, אתר חדש המאפשר הקמה בחינם של אתרים דמויי פייסבוק, כולל פרופילים אישיים, עמוד בית עם "קיר" הודעות, קבוצות ועדכוני סטטוס.

 

הפתרון הנוח ביותר: וורדפרס

 

לרוב האתרים הללו יש בעיה רצינית: התמיכה בעברית מוגבלת, אם בכלל, והתאמה של האתר לקהל ישראלי דורשת משחק עם קבצי CSS ותרגום ההודעות והטקסטים המוצגים לעברית. למי שרוצה יותר שליטה, הדרך המועדפת להקים רשת חברתית היא אתר ייעודי, המתבסס על אחת מכמה תוכנות פופולריות. קיימות כמה מערכות ניהול תוכן, כגון דרופאל או ג'ומלה, המכילות גם יכולות של רשתות חברתיות בעזרת תוספים ייעודיים, אך אלה נוטות להיות מורכבות להתקנה ולשימוש. הדרך הפשוטה ביותר היא להיסמך על התקנה של בלוג המבוסס על תוכנת וורדפרס, ולהתקין עליו את התוסף החברתי BuddyPress. לתוסף גרסה של רשת אורט וגרסת WebRTL - שתיהן מומלצות עבור משתמשים עבריים.

 

 

השלב הראשון הוא להתקין את וורדפרס (גרסה 3.0 ומעלה) על שרת אחסון אתרים שתצטרכו לבחור מבעוד מועד. יש אינסוף חברות אירוח אתרים שיספקו בית אמין לאתר שלכם תמורת דולרים בודדים בכל חודש. לצורך התקנת וורדפרס תוכלו להיעזר במדריכים פשוטים בעברית הנמצאים באתר הרשמי, שם תמצאו גם גרסה התומכת בעברית בצורה מלאה. בנוסף, אתרי אחסון רבים מאפשרים להתקין וורדפרס אוטומטית מלוח הבקרה של ניהול האתר.

 

השלב הבא הוא התקנת התוסף. כדי להקים רשת חברתית באנגלית, יש להיכנס לממשק הניהול של וורדפרס ולהוסיף את BuddyPress כתוסף, היישר מרשימת התוספים האפשריים. להתקנה בעברית, התהליך מורכב מעט יותר: קיימים שני תרגומים של BuddyPress, המתאימים את האתר לתצוגה מימין לשמאל ומתרגמים את הטקסטים שבו לעברית.

 

אחד התרגומים, שבוצע על ידי צוות טכנולוגיות האינטרנט של רשת אורט, תורגם לצורכי אתר חברתי של הרשת, ולכן אינו מקיף 100% מהטקסט. הפרויקט השני, של אתר WebRTL, הוא תרגום מלא של המוצר. בשני המקרים עלינו להוריד את קובץ ה־ZIP המכיל את התוסף לספרייה במחשב שלנו. לאחר מכן, בממשק הניהול של הבלוג, יש להוסיף תוסף חדש על ידי העלאת קובץ ה־ZIP והפעלתו.

 

אפשר לשלב גם את פייסבוק וטוויטר

לאחר שהתקנו את התוסף, יש לעקוב אחר ההנחיות הכוללות שינוי מבנה כתובות האתר והתקנת ערכת נושא מתאימה, התומכת ביכולות של BuddyPress בעברית. אפשר למצוא ברשת דוגמאות רבות של ערכות נושא באנגלית, אך לעבודה בעברית אפשר למצוא מבחר של כ־15 תבניות באתר WebRTL, כולל ערכות שישוו לרשת שלכם מראה תואם לזה של פייסבוק וערכות אחרות.

 

מעכשיו, כל גולש המתחבר לאתר יכול ליצור לעצמו חשבון (אם אפשרנו זאת בהגדרות) ולהתחיל לשתף מידע: לעדכן פרטים בעמוד הפרופיל האישי, לצפות בפרופילים של אחרים, להוסיף אותם כחברים ולשלוח להם הודעות. בנוסף, אפשר לעדכן סטטוסים, ליצור קבוצות ולבצע פעולות רבות שהן אבני הבסיס של רשתות חברתיות.

 

אפשר למצוא עוד עשרות תוספים ברשת עם יכולות חדשות, החל בניהול אלבומי תמונות ומסמכים משותפים, דרך הצגת ימי הולדת וכלה באינטגרציה עם פייסבוק וטוויטר ישירות מהאתר. אז אולי לא תגיעו ל־500 מיליון חברים, אבל בהחלט תוכלו להגיד שהקמתם רשת חברתית משלכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x