ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי

צילום: בלומברג
השקת פינג  
צילום: בלומברג
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    פייסבוק חסמה את הרשת החברתית החדשה של אפל

    זמן קצר לאחר שמנכ"ל אפל הציג את הרשת החברתית "פינג", חסמה פייסבוק את התוסף שמקשר בין הרשתות, בשל חשש מעומס יתר. בתוך כך דווח כי ספאמרים ניצלו את הרשת החדשה להפיץ דרכה דואר זבל

    מבוכה לאפל: במסיבת העיתונאים של החברה ביום רביעי האחרון, הציג מנכ"ל אפל סטיב ג'ובס את פינג (Ping), שירות דמוי רשת חברתית שמבוסס על חנות המדיה של החברה, אייטיונז. במצגת אמר ג'ובס כי משתמשי פינג יוכלו להתממשק עם פייסבוק, ולמצוא שם את חבריהם. האפשרות הזו פעלה למשך זמן קצר, אך ביום חמישי האחרון חדלה לתפקד, לאחר שבפייסבוק החליטו לחסום את התוסף שמאפשר לחבר בין הרשתות. 

     

    פייסבוק אישרה את דבר החסימה, והסבירה זאת בכך שלפינג יש פוטנציאל לשלוח כמות גדולה של תעבורה אליה – מספר משתמשי האייטיונז נאמד ב-160 מיליון
    איש - דבר שעלול להביא לאי יציבות מערכתית ולבעיות תשתית. בכירים בחברה אמרו לניו יורק טיימס כי מדיניותה של פייסבוק באשר לאתרים בעלי תעבורה גבוהה המפנים אליה היא שעליהם להגיע איתה לסיכום בנושא, לפני שהחיבור נוצר.

     

    נראה שהיו מגעים בין שתי החברות, אך לא הושגה הסכמה: כשנשאל ג'ובס מדוע בנתה אפל רשת חברתית משלה ולא השיקה שירות מוזיקה שפועל כחלק מפייסבוק, הוא הסביר שהתנאים שהציבה פייסבוק היו "מכבידים". פייסבוק מסרה כי היא במגעים עם אפל לפתרון הבעיה; אפל נמנעה מתגובה.

     

    בתוך כך, מצא עצמו פינג בסוף השבוע תחת התקפת ספאם כבדה. אפל מחקה חלק ניכר מהספאם, אך חברת האבטחה סופוס מוסרת כי מתקבל הרושם שהיא מוחקת את הספאם ידנית, וחלק ממנו עדיין שם. נראה שאפל ציפתה להתקפת ספאם, כי בין השאר פינג לא מציג את תמונת הפרופיל שהעלה המשתמש ללא אישור, כדי למנוע מצב שבו תמונת הפרופיל משמשת כמודעת פרסומת.

    קבלו למייל את כל חדשות הטכנולוגיה בניוזלטר יומי. לחצו להרשמה

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    5 תגובות ל ”פייסבוק חסמה את הרשת החברתית החדשה של אפל“

    (5 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע