$
חדשות טכנולוגיה

שתי חברות נוספות פנו לקבלת רישיון מפעיל סלולר וירטואלי

פרי טלקום וגלי-פון מצטרפות בכך לחמש חברות שכבר הגישו בקשות דומות. בשבועיים הקרובים צפוי משרד התקשורת להעניק רישיונות מפעיל וירטואלי לבינת, לדואר ישראל ולאיתוראן

גילעד נס 09:3310.06.10

שתי חברות נוספות הגישו בימים האחרונים למשרד התקשורת בקשה לקבלת רישיון מפעיל וירטואלי בתחום הסלולר – פרי טלקום וגלי-פון. פרי טלקום מפעילה זה יותר משנה שירות שיחות על גבי האינטרנט הסלולרי והרשתות האלחוטיות בטכנולוגית VoIP, במסגרת רישיון לניסוי שיווקי המאפשר לה לגייס

עד 8,500 לקוחות.

 

לפני כמה חודשים חתמה פרי טלקום על הסכם עם נטויז'ן לשיווק השירות ללקוחות החברה בתעריפים מיוחדים. טרם ברור אם פרי טלקום מתכוונת להציע את שירותיה כמפעילה וירטואלית תחת המותג שלה, או שתשמש כספקית טכנולוגיה ומיתוג לחברה אחרת המתכוונת להיכנס לתחום הסלולר.

 

גלי-פון היא חברה חדשה שהוקמה בידי טמיר אביגדור, מייסד ומנכ"ל חברת סיפ.מי. סיפ.מי החלה באספקת שירות שיחות על גבי האינטרנט הסלולרי והרשתות האלחוטיות לפני כחודש, וגם היא מסתמכת על רישיון לניסוי שיווקי, אולם גלי-פון תפעל על רשתות הקול של חברות הסלולר. אביגדור מתכוון להציע את שירותיה של גלי-פון תחת מותג זה.

 

מלבד פרי טלקום וגלי-פון, חמש חברות כבר הגישו בקשה לרישיון, ומשרד התקשורת צפוי להעניק את הרישיונות הראשונים במהלך השבועיים הבאים. החברות הראשונות שככל הנראה יזכו לקבל רישיון זה, על פי סדר הגשת הבקשות, יהיו בינת תקשורת, חברת דואר ישראל ואיתוראן. חברות נוספות צפויות להצטרף אליהן בהמשך, בהן חברת אקספון.

 

חלק מהחברות ממתינות להחלטה סופית באשר לתעריף דמי הקישוריות בסלולר לפני שיגישו בקשה, שכן לתעריף זה תהיה השפעה מהותית על המודל העסקי של חברות הפועלות עם חברות הסלולר. גם לאחר קבלת הרישיון צפויים המפעילים הווירטואליים להתחיל את פעילותם מול הציבור רק לקראת סוף שנת 2011.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x