$
Play

play: האיש שחשב על מדפסת מלגו

וגם: שעון מעורר מקורי במיוחד וספיישל ספרותי שכולל אתר למכורים, סיפור על חלום שהתגשם וספרות ילדים משונה במיוחד

שירה גל 20:5803.06.10

נמאס לכם מהמדפסת המרגיזה, האיטית והתקולה שממררת את חייכם תדיר? גם הבחור שיצר את הסירטון הזה חשב כך, וכפי שמהר מאוד תגלו, הוא טרח ויצר דבר נוסף - מדפסת העשויה מלגו, שבמקרה היא גם עובדת ומדפיסה בלי שום קושי. אכן, זוהי המצאה הגיונית כמו כל דבר אחר בעולם הזה.

 

 

 

התעוררות ענוגה

 

אחד הנושאים שמעסיקים אחוז גדול מדי מהאנושות, הוא שעונים מעוררים. או יותר נכון – החיפוש אחר השעון המעורר המושלם, שבזכותו נצליח להתעורר גם ב-6 בבוקר, רעננים ומלאי שמחת חיים, וכמובן בלי לדחות את הסנוז אפילו פעם אחת. השעון הבא מתהדר לא רק בלוק מעוצב אלא גם בביצוע מקורי – על ידי הקשה קצבית על אגרטל, כאשר כמות המים באגרטל משפיעה על גובה הצליל, כמובן. זוהי באמת המצאה נפלאה, רק לא ברור איך הרעש החרישי הזה אמור להעיר מישהו.

 

ספרים רבותי

 

שבוע הספר העברי נפתח בקול תרועה, וזוהי ההזדמנות שלנו להעלות את נושא פורנוגרפיית הספרים, שאין מתדיינים עליה בפומבי. תולעי הספרים בדרך כלל מסרבים להודות בעניין, אבל אהבת ספרים לא מסתכמת רק בקריאה ושיחות פילוסופיות לתוך הלילה. הכיף האמיתי הוא לדעת שמחכה לך בבית ספריה ענקית ומרשימה, מסודרת לפי צבעים, גדלים וכותרים, או זרוקה כאילו בספונטניות בערמות מהונדסות היטב. כמובן שיש גם אתר שסוקר את התופעה, והוא לא נותן שום דבר מעבר להרבה תמונות מעוררות תיאבון וקנאה.

 

לפעמים חלומות מתגשמים

 

באופן לא מקורי במיוחד, דאלאס קלייטון כתב ספר ילדים על חלומות ומשאלות. הוא גם עיצב אותו בעצמו והפיץ אותו באופן עצמאי דרך האינטרנט. זה אמנם התחיל כיוזמה צנועה, אך מהר מאוד המכירות איבדו פרופורציות, והסופר המופתע מצא את עצמו קורס תחת נטל ההזמנות. עכשיו הספר, שנקרא the awesome book, הפך לא רק לחובה בכל בית, אלא גם למקדם תרומות עבור עמותת the awesome world. באתר הבית תוכלו למצוא את הסירטון שסוקר את השתלשלות האירועים, כמו גם את הספר עצמו בדיפדוף פלאש, וכמובן – אפשרות לרכוש אותו תמורת 15 דולר בלבד. שווה?

 

לא לילדים בלבד 

 

ליין סמית' סופר ומאייר ספרי ילדים מחזיק גם בלוג בשם curious pages, אשר סוקר ספרי ילדים משונים. "אם אתם מחפשים דובונים וקשת בענן – אתם במקום הלא נכון", כך הוא מכריז בדף הכניסה. מי שימשיך ויחפור בארכיון, יגלה אין ספור סקירות של ספרים משונים, סוריאליסטים, חסרי פואנטה או כאלה שפשוט לא מתאימים לילדים בעליל. סמית' לא מוותר גם על אוצרות שמעניינים בעיקר מבחינה גרפית. כך שאין טעם להתייחס לעניין כבלוג על ספרי ילדים – זו ממש לא הפואנטה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x