$
חדשות טכנולוגיה

מיוחד ל"כלכליסט": הצצה ראשונה לנקסוס - הסמארטפון החדש והמדובר של גוגל

"כלכליסט" הצליח לשים את ידו על הסמארטפון הראשון שנושא את הלוגו של גוגל ולקח אותו לבדיקה מקיפה ראשונה של כלי תקשורת ישראלי. המכשיר, שעדיין אינו מיובא באופן רשמי לארץ ואינו דובר עברית, מציג ממשק מרשים ואפליקציות מלהיבות - בעיקר לשירותים של גוגל

שי ענבל 07:1212.01.10

בחודש האחרון היה הנקסוס 1, הסמארטפון הראשון שנושא את הלוגו של ענקית הטכנולוגיה גוגל, אחד המכשירים המסקרנים והמדוברים ביותר בעולם. נראה שמאז השקת האייפון של אפל לא עורר טלפון סלולרי עניין כה רב וזכה לסיקורים רחבים כל כך. "כלכליסט" הצליח לשים את ידו על המכשיר הנחשק, בסיוע החנות Go Mobile, ולקח אותו לבדיקה מקיפה, הראשונה שנעשתה על ידי כלי תקשורת ישראלי.

 


 

בשורה התחתונה, הסמאטרפון של גוגל הוא מכשיר מרשים ביותר. הממשק המהיר והזורם, העיצוב האיכותי והמקלדת הנוחה הם רק חלק מהתכונות שמסמנות את נקסוס 1 כאלטרנטיבה ראויה לאייפון. הוא בעל יתרונות רבים - חופש התאמה אישית, מצלמת 5 מגה פיקסל מצוינת, סנכרון אינטואיטיבי של אנשי הקשר ועוד. עם זאת, מבחינת חוויית משתמש כוללת, המכשיר של גוגל עדיין לא משתווה לזה של אפל.

 

קל יותר לעצב מסכים מותאמים אישית

 

בהפעלה הראשונה נתקלים במסך הפתיחה של מערכת ההפעלה אנדרואיד, הכולל אייקונים המובילים לפונקציות בסיסיות במכשיר: טלפון, אנשי קשר, חנות אפליקציות ודפדפן. ניתן לשנות את מראה מסך זה, כמו גם עוד ארבעה מסכים, על ידי שינוי סדר האייקונים והוספת אפליקציות, תיקיות וקישורים לאתרים.

 

בראש המסך הראשי קיים וידג'ט (מעין חלון תוכנה שרצה תמיד ומאפשרת לבצע פעולות שונות) החיפוש של גוגל. הווידג'ט מאפשר לבצע חיפושים זריזים במנוע החיפוש, באנשי הקשר ובמידע נוסף שעל המכשיר באמצעות הקלדה או חיפוש קולי (באנגלית בלבד). קיים מגוון גדול של ווידג'טים שניתן להתקין על המכשיר, גם מחנות האפליקציות של גוגל.

 

חנות זו, על אף פוטנציאל הרב שלה, עדיין אינה אלטרנטיבה אמיתית לחנות האפליקציות של האייפון, הן מבחינת איכות היישומים והן מבחינת מבחר. עם זאת, החנות של גוגל היא בעלת אופי פתוח וחופשי יותר מזה של אפל ואינה מהווה את הדרך היחידה להוריד יישומים למכשיר. יישום המפות, Google Maps, כמעט זהה לחלוטין לזה שקיים באייפון, אך עקב חוסר התמיכה במולטי־טאץ' הוא אינו שימושי וקל לתפעול כמוהו.

 

האפשרות להתאים באופן אישי את חמשת המסכים בשולחן העבודה היא יתרון אדיר לנקסוס 1 על פני מכשיר סגור כמו האייפון. אין גבול ליכולת להעשיר את המכשיר במידע שימושי כמו מזג אוויר, עדכונים מפייסבוק וחדשות. באייפון, לעומת זאת, יש צורך להפעיל כל אפליקציה בנפרד כדי לצפות בנתונים אלה. עוד יתרון על פני האייפון הוא התמיכה בהרצה של כמה תוכנות במקביל ומעבר קל ביניהן תוך כדי עבודה. כמו כן, קיימת מערכת התראות מתקדמת, המאפשרת להתעדכן באופן מיידי בשלל אירועים: החל במיילים, דרך הצעות חברות בפייסבוק וכלה בעדכוני תוכנה.

 

יישום הג'ימייל הטוב ביותר לסמארטפונים

 

משתמשי ג'ימייל ירגיש מיד בבית בנקסוס 1. לאחר ההתחברות עם שם המשתמש כל המידע יישלף מהאינטרנט וימצא את מקומו על המכשיר במהירות: מהמייל דרך פגישות ב־Google Calendar ועד אנשי הקשר ב־Google Contacts. לאחר יצירת איש קשר, פעולה פשוטה ואינטואיטיבית, כל המידע שלו מתחיל להסתנכרן באופן מיידי עם הרשת. ספר הכתובות ביישום הטלפון במכשיר מאפשר גישה מהירה לביצוע שיחת טלפון, שליחת הודעות, מיילים ומסרים מיידיים ב־Google Talk. אם תתקינו את אפליקציית הפייסבוק לאנדרואיד תוכלו גם לגשת באופן מיידי לעמוד הפייסבוק של אותו איש קשר. באופן לא מפתיע, נקסוס 1 מציג את יישום הג'ימייל הטוב ביותר לסמארטפונים כיום. באמצעות האפליקציה ניתן לגשת במהירות לתיבת הדואר הנכנס, לקטלג מיילים לפי תוויות, לסמן כוכבים, וכמובן - לקרוא ולכתוב מיילים.

 

בהקשר זה יש לציין שהמקלדת של הנקסוס 1 מפתיעה לטובה. על אף היותה וירטואלית (האותיות מופיעות על מסך המגע ולא על מקשים חיצוניים), היא בעלת תגובה מהירה וניתן להקליד בה בזריזות שלא היתה מביישת מכשיר בלקברי או אייפון. נכון לעכשיו, למכשיר אין תמיכה בעברית והמקלדת מאפשרת לכתוב באנגלית בלבד.

 

דפדפן מיושן

 

הדפדפן המובנה בנקסוס 1, למרבה הצער, הוא בסיסי ביותר ואינו מאפשר חוויית גלישה נוחה. הוא אינו מכיל, כצפוי, תמיכה במולטי־טאץ', אטי יחסית, ומעל לכל - בעל מראה מיושן ולא מושך. עם זאת, ניתן להוריד דפדפנים אלטרנטיביים רבים מחנות האפליקציות, חלקם אף בעלי תמיכה במולטי־טאץ'. הדפדפן, כמו שאר היישומים, אינו כולל בינתיים תמיכה בעברית.

 

האייפון קנה את עולמו בין השאר בזכות היותו נגן מדיה משובח. גם היום, שלוש שנים אחרי, גוגל עדיין לא מצליחה להתקרב לקרסולי אפל מבחינה זו. על אף שיפורים ניכרים בתחום החומרה בנקסוס 1 על פני סמארטפונים אחרים, הוא עדיין אינו אלטרנטיבה לאייפון (או לאייפוד טאץ') בבחינת נגן מוסיקה. מלבד יישום הנגן שמכיל ממשק בסיסי מדי, לנקסוס 1 אין תוכנת מחשב כמו iTunes או Nokia PC Suite, המאפשרים לסנכרן שירים וסרטים, ולנהל בקלות רשימות השמעה. עם זאת, בניגוד לאייפון, בנקסוס 1 ניתן לקבוע בקלות שיר כרינגטון, ולהוסיף וידג'ט של הנגן על שולחן העבודה.

 

לסיכום, הנקסוס 1 הוא בהחלט פריצת דרך עבור גוגל, ונראה כי עוד נשמע רבות על המכשיר הזה ועל אלו שיבואו אחריו בסדרה. הוא בחירה ראויה לצרכן המעוניין בטלפון חכם, אולם בהשוואה לאייפון הוא עדיין נופל בפרטים הקטנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x