ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי

צילום: בלומברג
פיליפ שילר סגן נשיא אפל לשיווק 
צילום: בלומברג
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    פרשנות: פרטנר ופלאפון יתמודדו עם ציפיות לא מעטות מצד הישראלים

    משתמשי האייפון בארץ ירצו תנאי מינוי שאינם שוברים את הכיס. לאחר שנים של תמיכה עברית לא רשמית, הם ירצו תמיכה מלאה. העדר המידע מפלאפון ומפרטנר בנוגע לשני סעיפים אלה אינו מבשר טובות

    מאז הושק האייפון בתרועה רמה בינואר 2007, הישראלים חובבי הסלולר מחכים שהסמארטפון הנחשק מכולם יגיע גם לכאן. חברת אפל כבר משווקת אותו ביותר מ-80 מדינות, בהן הרפובליקה הדומיניקנית ואיי הבתולה, אך לא בישראל. כל עשרות אלפי היחידות שאפשר למצוא בארץ הובאו לכאן בייבוא אישי, והגנות התוכנה עליהן נפרצו כדי לאפשר שימוש ברשת ישראלית. גם לבעיית השפה נמצא פתרון מאולתר, כאשר מתכנתים חרוצים הכינו עצמאית ממשק עברי לאייפון.

     

    חברת אידיגיטל, הזכיינית הרשמית של אפל בישראל מאז סוף 2007, חזרה והבטיחה לתקשורת ולמשתמשים המתוסכלים כי היא "עושה את מירב המאמצים להביא
    את האייפון לארץ". אולם ההחלטה על האייפון היתה כולה בידיה של אפל ובידיהן של ספקיות הסלולר הישראליות. אפל בוחרת בקפידה את הספקיות שעמן היא עובדת ודורשת מהן לחתום על הסכם שיתוף הכנסות, כאשר הספקית הנבחרת בכל מדינה ואזור צריכה לחלוק עם אפל את ההכנסות החודשיות.

     

    לאחר רמז מטרים של היענות מצד אפל העולמית בתחילת החודש, כאשר השיקה גרסה עברית למערכת ההפעלה של האייפון, נחשף היום כי פרטנר ופלאפון הרימו ביחד את הכפפה. שנתיים וחצי אחרי השקת האייפון הראשון, יגיע לישראל הדגם האחרון של המכשיר, אייפון 3GS, וישווק למנויי שתי הספקיות. שתיהן, אגב, חתמו על הסכם ישיר עם אפל, ללא מעורבות של אידיגיטל - רק למקרה שמישהו היה צריך הוכחה נוספת שמאמציה של אידיגיטל להעיר את תרבות המק בישראל אינם זוכים לגיבוי מאפל.

     

    פרטנר ופלאפון יתמודדו כעת עם אתגר הציפיות שהצטברו בינתיים. ההבאה של הדגם החדש ביותר, אייפון 3GS, היא צעד ראשון טוב. משתמשי האייפון הישראליים, שמעורים ברמות המחירים בחו"ל, ירצו גם תנאי מינוי שאינם שוברים את הכיס. לאחר שנים של תמיכה עברית לא רשמית, הם ירצו תמיכה מלאה, כולל גרסה עברית לחנות האפליקציות המקוונת, ה-App Store. העדר המידע מפלאפון ומפרטנר בנוגע לשני סעיפים אלה אינו מבשר טובות.

     

    החל מהקיץ הקרוב תשווק פלאפון גם את Palm Pre, סמארטפון בעל מסך מגע שנחשב לא רק לסיכוי האחרון של חברת פאלם לשקם את מקומה בשוק הניידים, אלא גם למתחרה האמיתי הראשון לאייפון מבחינת העיצוב והממשק. אחרי כמה שנים של התעלמות מעליבה, הישראלים יעמדו לראשונה בחזית שוק הסמארטפונים לציבור הרחב, כלומר כאלה שאינם משווקים בעיקר לאנשי עסקים.

     

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    10 תגובות ל ”פרשנות: פרטנר ופלאפון יתמודדו עם ציפיות לא מעטות מצד הישראלים“

    (10 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע