$
פרויקט החינם

Play חינם: 17 יישומי חובה לאייפון

לדבר בטלפון בחינם, לזהות כל שיר ברדיו, לעשות סקר שוק מקיף באמזון, ב-eBay ובחנויות אחרות מכל מקום, לגבות את רשימת אנשי הקשר, לשדרג את המקלדת, ולקרוא את הקבצים שבמחשב שבבית מהאייפון

גילעד נס 20:3202.06.09

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il

 

כל יישומי האייפון שנסקרו כאן חינמיים, אך חלקם כוללים פרסומות. על כמה מהיישומים כבר המלצנו במדור "אייפוניסט ", שסוקר מדי שבוע יישומי אייפון מומלצים.

 

1. זיהוי שירים אוטומטי

 

אתם שומעים שיר ברדיו או נעימה בטלוויזיה, ורוצים לדעת את שם השיר והמבצע? הריצו את שאזאם על האייפון שלכם, הצמידו אותו למקור הצלילים, ובתוך כמה שניות היישום יזהה את הקטע ויציג פרטים נוספים עליו, כולל קישורים לרכישת השיר או האלבום המלא. עד לפני כמה שבועות יכולנו להכניס לקטגוריה הזו גם את Midomi, אולם יוצריו החליטו להתחיל לגבות 2.99 דולר עבור התענוג.

 

(שאזאם)

 

2. שיחות קוליות בחינם

 

היישום הישראלי פרינג זמין בכמה פלטפורמות סלולר, ודווקא גרסת האייפון שלו היא הנכה מכולן. ובכל זאת זהו יישום חובה. פרינג מרכז ברשימה אחת את כל חבריכם מרשתות מסרים מיידיים, כגון אייסיקיו, גוגל־טוק והמסנג'רים של מיקרוסופט ויאהו - ומאפשר לצ'וטט עמם ואפילו לקיים שיחות קוליות על גבי האינטרנט האלחוטי. הוא גם מאפשר למתקיניו

Fring Fring

 לשוחח ביניהם בחינם, ותומך בסקייפ, מה שמאפשר להתקשר לכל טלפון בתעריפי שירות SkypeOUT. משתמשים מתקדמים ישמחו לדעת שהתוכנה כוללת מערכת תוספים שמאפשרים להאזין לרדיו Last.fm, לעיין בפייסבוק ולעדכן את הסטטוס בטוויטר.

 

קחו את פרינג, הורידו ממנה את התמיכה בסקייפ ואת היכולת לבצע שיחות קוליות, וקיבלתם את פלרינגו. אך את מה שחסר לפלרינגו בשיחות קוליות היא משלימה בריבית דריבית בדרכים אחרות: מלבד צ'טים עם חברים, היא מאפשרת לשלוח גם תמונות וקטעי קול. אם כיביתם אותה בטעות היא שומרת לכמה דקות את הסטטוס שלכם כ"מחוברים", ובהפעלה הבאה אף תעביר את ההודעות שהחמצתם. אפשר גם לשלוח בה הודעה לקבוצה גדולה של משתמשים, ובתנאי שהם רשומים ברשת של פלרינגו. לתוכנה גרסאות בפלטפורמות סלולריות נוספות וגרסה למחשב האישי.

 

Nimbuzz היא אפשרות חינמית נוספת לתקשורת טקסטואלית וקולית באמצעות האייפון, וכמו פלרינגו יש לה גרסה גם למחשב האישי. ההבדל העיקרי בין נימבאז לפלרינגו הוא התוספת של שיחות קוליות (כולל תמיכה בסקייפ), אולם נימבאז מציגה אפשרות כתיבה נוחה יותר כשהמסך מאוזן (Landscape mode), והממשק שלה ברור קצת יותר מזה של פלרינגו.

 

(Fring)

 

(Palringo)

 

(Nimbuzz)

 

3. לארגן את כל החיים בסלולרי

 

Evernote, שירות המיועד בעיקרו למחשב האישי אך האייפון מעניק לו חיים חדשים, הוא תוכנה שמאפשרת להעתיק מידע ממקורות שונים למסד נתונים הכולל אפשרות חיפוש. המידע שאפשר לאסוף מגוון, וכולל דפים ברשת, מסמכים, תמונות וקטעי וידיאו וקול. השירות מסנכרן את המידע ממחשבו של המשתמש לשרת החברה, ויישום האייפון מאפשר לשלוף את המידע.

 

השירות מאפשר, למשל, לצלם מוצרים במצלמת האייפון כדי לבדוק את מחירם אחר כך בבית, להקליט תזכורות קוליות ולרשום דברים. את כל התוכן מסנכרנת התוכנה עם השרת המרכזי ועם המחשב האישי, כך שכל המידע שאספתם בדרך ימתין לכם במחשב הביתי, מאורגן ומוכן לשליפה.

 

(EverNote)

 

4. לשמור באייפון קבצים מכל הסוגים

 

שטח האחסון על גבי האייפון אמור לשמש לאחסון קובצי וידיאו, מוזיקה והיישומים המורצים עליו, אך מדוע שלא נשתמש בו לאחסון קבצים אחרים? Files Lite הוא אחד מבין כמה

Files Lite Files Lite

יישומים הניתנים להורדה בחנות של אפל (השאר בתשלום) המאפשרים העברת קבצים מהמחשב האישי אל האייפון באמצעות הרשת האלחוטית. עם הפעלת היישום וחיבורו לרשת תוצג לכם כתובת ה-IP שלו, ובמחשב האישי עליכם להוסיפה כמעין כונן קשיח חיצוני (הסברים מפורטים ביישום עצמו).

 

כעת תוכלו להעביר קבצי וורד, אקסל, PDF, סרטים ותמונות, ולצפות בהם באמצעות היישום. גרסת החינם מוגבלת ל-200 מגה-בייט על גבי המכשיר, והגרסה בתשלום, מלבד הסרת המגבלה הזו, גם מאפשרת שליחת הקבצים כצרופות להודעות דואר אלקטרוני, ומספקת גם נגן אודיו משלה.

 

(Files Lite)

 

5. הכלי המושלם לניהול המועדפים

 

גם מי שאינו מצויד באייפון יכול ליהנות מ-Instapaper, שירות לשמירת אתרים מועדפים ברשת ולשיתופם, דוגמת השירותים Del.icio.us ו־xMarks. הממשק הנקי של אינסטא-פייפר קנה לשירות אוהדים רבים, ותכונתו המרכזית עשויה להפוך אותו לאלטרנטיבה יעילה יותר מהשירותים האחרים: מרגע שחוזרים אל אתר מועדף שנשמר בשירות, הוא נמחק אוטומטית.

 

יישום האייפון של אינסטא-פייפר מאפשר להגיע לדפי אינטרנט ששמרתם בעזרת היישום שעל המחשב האישי, או אל דפים שסנכרנתם אל המכשיר - אך לא לשמור דפים דרך האייפון בזמן הגלישה. תמורת 10 דולר תקבלו את גרסת הפרו של היישום, שמאפשרת לשנות את גודל הגופן ולבחור גופנים אחרים, לקרוא באמצעות הטיית האייפון קדימה ואחורה, ועוד. אבל אפשר בהחלט להסתפק בגרסה הבסיסית החינמית.

 

מעדיפים להשתמש בשירות דומה מקוון, בלי להוריד שום יישום? נסו את laterloop שפועל מדפדפן המחשב, או את m.laterloop.com בכל טלפון סלולרי.

 

(Instapaper)

 

(InstaPaper לאייפון)

 

6. סרטוני הדרכה: איך לעשות הכל

 

HowCast הוא אתר נחמד שמציג קטעי הדרכה בווידיאו: למשל, איך להאריך את חיי המחשב או איך לבצע חניה במקביל כהלכתה. יישום האייפון שלו מאפשר לצפות בקטעים הזמינים באתר, בהנחה שאתם מחוברים באותו הרגע לרשת אלחוטית או גולשים באייפון 3G. שקשקו את האייפון ותקבלו סרטון הדרכה רנדומלי, או חפשו את הסרטון הרלבנטי לכם באמצעות מנוע החיפוש של היישום.

 

(יישום האייפון של HowCast)

 

7. להחליף את המקלדת של אייפון במקלדת נוחה יותר

 

EasyWriter הוא תוספת יעילה למי שנוהג להשתמש באייפון שלו לשליחת כמות גדולה של דואר אלקטרוני, מכיוון שהוא פותר את הבעייתיות היחסית שבשימוש במקלדת הווירטואלית של האייפון לכתיבת טקסטים ארוכים. היישום מציג מקלדת מלאה לאורך המסך, במקום לרוחבו, כך שניתן להחזיק את המכשיר בצורה טבעית יותר, וככל הנראה להקליד כך מהר יותר.

 

עם זאת, הוא אינו משולב ישירות ביישום הדואר האלקטרוני של האייפון, ולכן יש צורך באלתור מסוים כדי להשתמש בו כראוי (הפרטים בעמוד ההורדה של היישום). בנוסף, הוא אינו תומך ביישומים נוספים, כמו ה-notes, דפדפן הספארי ויישומים חיצוניים לעיבוד תמלילים.

 

(EasyWriter)

 

EasyWriter EasyWriter

 

8. פלס דיגיטלי

 

זה יותר משחק מכלי שימושי (אלא אם אתם נגרים חובבים), אבל זה פשוט כיף: Ihandy level free מאפשר לבדוק עד כמה חפצים מאוזנים (או מאונכים) באמצעות פלס דיגיטלי. תוך ניצול רכיב ה-accelerometer של האייפון (זה שמתאים את תצוגת התמונות ממאונך למאוזן בעת שאתם מזיזים את המכשיר, למשל) יציג האייפון את מידת הסטייה של החפץ שלצידו תציבו את המכשיר ביחס למאוזן או מאונך. שימושי כשרוצים לתלות תמונות.

 

(Ihandy level free)

  

Ihandy level free Ihandy level free

 

9. פייסבוק מהאייפון

 

יישום האייפון Facebook מאפשר לבצע חלק ניכר מהפעולות שאתם רגילים לבצע בפייסבוק, כולל עדכוני סטטוס, תגובות, העלאת תכנים, עיון בפרופילים, צפייה בתמונות שלכם ושל חבריכם, שליחת וקבלת הודעות, וכו'. נכון לעכשיו אין עדיין תמיכה ב-Facebook Applcations (כך שלא תוכלו לשלוח לחבריכם מתנות שיטרידו אותם ישירות מהנייד) ולא ניתן ליצור או לאשר השתתפות באירועים. עם זאת, נכון לעכשיו גם אין פרסומות בגרסה זו.

 

(פייסבוק באייפון)

 

10. מנהל משימות פשוט

 

מנהל המשימות Easy Task Manager מתאפיין בממשק פשוט אך מכוער, אולם הוא כנראה מספיק לאלו מבינינו שאינם מנהלים פרויקטים מורכבים, וצריכים רק תזכורת

easy task manager easy task manager

פשוטה לגבי משימות הדרושות השלמה. היישום גם מסנכרן את המשימות עם מחשבי PC ומק.

 

(Easy Task Manager)

 

11. לגבות את רשימת אנשי הקשר

 

Mobyko Mobile Sync מאפשר לסנכרן את אנשי הקשר שלכם עם השרת של החברה, כך שאם רשימת אנשי הקשר נמחקת או נפגמת (כתוצאה מהתקנת גרסה חדשה של מערכת ההפעלה של האייפון, או כל צרה אחרת), תוכלו לשחזר את הנתונים מהרשת בקלות. הפעולה דורשת רישום באתר www.mobyko.com, וכיוון שלאייפון אין כרגע יכולת להריץ יישומים ברקע, יש לזכור להפעיל את היישום פעם בתקופה על מנת לעדכן את השינויים באנשי הקשר מול השרת. לשירות גם יישום בפייסבוק, המצרף את תמונות אנשי הקשר שלכם משם לפרטיהם על גבי האייפון.

 

(Mobyko Mobile Sync)

 

12. עזרי השופינג המושלמים

 

נתקלתם מחוץ לבית במוצר כלשהו, ואתם רוצים להשוות את מחירו למחיר ברשת? צלמו את המוצר במצלמה של האייפון, ו־Amazon Mobile יזהה את המוצר באמצעות התמונה. הזיהוי יניב את עמוד המוצר באתר אמזון, כולל תיאור, מחירים וביקורות של גולשי האתר. מנגנון הזיהוי באמצעות התמונה פועל היטב בעיקר כאשר הצילום מתבצע בתאורה המאירה בדיוק את המוצר, והוא יעיל במיוחד באיתור מידע על ספרים באנגלית או תקליטורים זרים (כיוון שהוא מסוגל להמיר את כותרת הפריט לטקסט, וכך למצוא בקלות את הספר/התקליטור). היישום שומר את הפריט שמצאתם, כך שמיד תקבלו דואר אלקטרוני ובו פרטי המוצר, ובביקורכם הבא בחנות הוא יצוץ שוב ויציע להוסיף את עצמו לעגלת הקניות.

 

אבל זה רק הגימיק. אם אתם משתמשים קבועים באמזון ויש לכם אייפון, Amazon Mobile מייעל את כל תהליך הרכישה. הוא מאפשר לכם לצפות בתוכנה של "עגלת הקניות" הזמנית שלכם (ה־Shopping Cart), לחפש מוצרים בחנות, להוסיף אותם לעגלת הקניות ואפילו להשלים את תהליך הרכישה באמצעות תכונת ה־1־Click של האתר - בהנחה שהמידע על אמצעי התשלום שלכם כבר מאוחסן באתר.

 

אם היישום של אמזון שתואר לעיל פתח לכם את התיאבון, תשמחו לדעת ש-Snaptell פועל בצורה דומה, אולם אינו מגביל את החיפוש ואת השוואת המחירים לאתר אמזון בלבד, אלא מניב מידע מוויקיפדיה, מ-IMDB ומגוגל, ומשווה מחירים ב-eBay, מבארנס אנד נובל ומחנויות מקוונות נוספות. עם זאת, הוא מגביל את הפריטים הניתנים לחיפוש, ומאפשר לצלם (ולזהות) רק תקליטורים, ספרים ומשחקי מחשב וקונסולה.

 

(Amazon Mobile)

 

(Snaptell)

 

13. לעדכן את טוויטר מהאייפון

 

אם גם אתם נפלתם ברשתה של הכת הרעשנית הקרויה "טוויטר", ואתם מחפשים את הדרך החינמית להודיע לעולם על מעשיכם הבלתי מעניינים גם מהאייפון, Twitterfon הוא

twitterfon twitterfon

אחת האופציות החינמיות שמציעה חנות היישומים של אפל. למרות חינמיותו, הוא מציע שירותים מתוחכמים יחסית, כמו תמיכה בהעלאת תמונות (דורש חשבון ב-twitpic), חיפוש טוויטים והצגת טרנדים. עם זאת, הוא תומך רק בחשבון טוויטר אחד, כך שאם יש לכם אישיות טוויטר מפוצלת, הוא עתיד לאכזב אתכם.

 

(Twitterfon)

 

14. לעיין באייפון בקבצים מהמחשב

 

SugarSync ו-Soonr הם שני שירותים מצוינים למחשב האישי, הדואגים לסנכרן קבצים וספריות מהמחשב שלכם למחשבים אחרים ולשרת מרכזי. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, אך שניהם מציעים כיום שטח אחסון חינמי של 2 ג'יגה-בייט, וגישה מהרשת לקבצים גם כשהמחשב כבוי. יישומי האייפון שלהם מאפשרים לצפות בקבצים ולשלוח לנמענים קישור להורדה (כך, למשל, תוכלו לשלוח קובץ בגודל 30 מגה-בייט לנמען בלי לשלוח אותו פיזית באמצעות החיבור הנוכחי שלכם, אלא באמצעות שליחת הקישור אליו).

 

Soonr מתקדם יותר בתכונותיו מ-sugarsync. בין השאר, הוא מציג גרסה מוקטנת של התוכן בקובצי וורד, אקסל, PDF ומצגות, על מנת שתוכלו לבחון אם זהו הקובץ שאליו התכוונתם. הוא מאפשר גם לשלוח את הקובץ בפקס דרך האינטרנט ואף לשלוח קובץ להדפסה מהאייפון, אם באחד המחשבים המחוברים לרשת האלחוטית עימו במקביל מחוברת גם מדפסת.

 

(SugarSync)

 

(Soonr)

 

15. לצפות ולערוך קובצי אקסל

 

בחנות היישומים של אפל תמצאו כמה אפשרויות בתשלום לצפייה בגליונות אלקטרוניים של אקסל ולעריכתם. לפני שתוציאו דולר,

כדאי לנסות את iSpreadSheet Free. היישום החינמי אינו מאפשר עבודה ישירה על קובצי אקסל, אך הוא מתממשק עם Google Docs, שיודע לקרוא גיליונות אקסל. בנוסף, האתר מציג את הגיליונות במאוזן ובמאונך, שומר גיבוי של התוכן למקרה של קריסת היישום ועוד. הביקורות בחנות של אפל טוענות שמדובר ביישום איטי במיוחד, אבל תוכלו

לבדוק זאת בעצמכם (הי, זה חינם).

 

(iSpreadSheet Free)

 

16. יישום להקלטת קול ושליחת דואר קולי

 

Quickvoice היא תוכנת הקלטה מצוינת לאייפון, המצוידת בממשק נקי. נוסף לתכונות שהייתם מצפים למצוא בתוכנה שכזו, המפתחים הוסיפו את היכולת לשלוח דואר אלקטרוני קולי (עד לגודל של 2 מגה-בייט).

Quickvoice Quickvoice

 

החיסרון מגיע דווקא ממערכת ההפעלה של האייפון, שאינה מאפשרת להריץ יותר מיישום אחד בו זמנית (רשמית, לפחות), כך ששיחת טלפון שתגיע באמצע ההקלטה תפסיק אותה. הגרסה בתשלום מוסיפה את שירות SpinVox, המאפשר לשלוח דואר אלקטרוני באמצעות הכתבתו למכשיר.

 

(Quickvoice)

 

17. לשלוט בפאוורפוינט דרך האייפון

 

אם אתם מעבירים מצגות באופן תכוף, בוודאי חשבתם לרכוש את אחד מהגאדג'טים המאפשרים לכם לשלוט במצגת מרחוק, ולהוציא לשם כך כמה מאות שקלים. iClickr Powerpoint Remote Lite מציע פיתרון חינמי, אם כי מוגבל, ומאפשר לא רק לשלוט על המצגות, אלא גם להציג אותן, כולל ההערות, על גבי המכשיר, באמצעות הרשת האלחוטית שאליה יחוברו המכשיר והמחשב המציג.

 

היישום החינמי מוגבל למצגות של עד 15 שקפים, תומך במצגות של אופיס ל-PC ולמקינטוש, ודורש התקנה מוקדמת של תוכנה על גבי המחשב המציג. בנוסף, הוא גם יכול להתריע בפניכם באמצעות רטט שנגמר הזמן שהקצבתם למצגת. הגרסה בתשלום מסירה את הגבלת המצגות.

 

(iClickr Powerpoint Remote Lite)

 

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x