$
הייטק והון סיכון

הוטבר נסגרה, 55 עובדי החברה פוטרו

הסניף הישראלי של זנגו, שנוצרה ממיזוג של הוטבר הישראלית ו-180Solutions האמריקאית נסגר. ב-2007 רכשה זנגו את הסטארט-אפ הישראלי סמארטשופר שצורף גם הוא למרכז הישראלי

אסף גלעד ומאיר אורבך 13:1615.12.08

סניף ישראלי נוסף של חברה בינלואמית נסגר היום (ב') - הסניף הישראלי של חברת האינטרנט זנגו (Zango). זנגו הוקמה ב-2006 ממיזוג בין הוטבר הישראלית ל-180Solutions האמריקאית. ב-2007 רכשה זנגו את הסטארט-אפ הישראלי סמארטשופר, ועובדיו הצטרפו לסניף הישראלי של זנגו. ממרכז הפיתוח של החברה, בבית וואלה בתל-אביב, פוטרו היום כל 55 העובדים באתר הישראלי.

  

משרדי הוטבר לאחר ההודעה על הסגירה משרדי הוטבר לאחר ההודעה על הסגירה צילום: עמית שעל

"ההחלטה של זנגו אינה מפתיעה", אמרה קרן צימרמן, מנהלת אתר הפיתוח הישראלי שהצטרפה לחברה לפני 4 שנים. "התחושה אמנם מאוד לא נעימה, אך אני מבינה את ההחלטה של ההנהלה העולמית, ובטוחה שעובדי החברה יסתדרו היטב", הוסיפה.

  

בחודש יוני פיטרה החברה 20 עובדים במרכז בישראל, בעקבות פיטורי 20% מכוח האדם בכל העולם. מכירת הוטבר לזנגו תמורת 52 מיליון דולר היוותה את אחד המיזוגים הבולטים בענף האינטרנט בישראל בשנת 2006, לאחר שהושקעו בה 20.5 מיליון דולר על ידי הקרנות יורופאנד, תמר טכנולוגיות, דויטשה בנק וטכנורוב אחזקות. בשנת 2007 רכשה זנגו תמורת 9 מיליון דולר את סמארטשופר, חברת סטארט-אפ קטנה שנוסדה על-ידי מייסד הוטבר לשעבר אורן דוברונוסקי.

  

זנגו מתבססת ברובה על הטכנולוגיות של הוטבר, שהיתה מחלוצות האינטרנט של תחילת שנות ה-2000. הוטבר פיתחה תוכנה להורדה חפשית שהציעה מגוון יישומים כגון משחקים וסרגלי כלים. הוטבר נחשבת עד היום כממציאת האמוטיקונים. הוטבר שילבה פרסומות בתוכנות אותן הפיצה, והקימה מחלקת פרסום פנימית עבור לקוחותיה. בהמשך הציעה ללקוחותיה חיבור אינטרנט בחינם תמורת פרסומות שיופיעו בתוכנה להורדה.

 

החברה נקנסה בשנת 2006 בבית המשפט בארה"ב על הפצת תוכנות פרסום ללא ידיעת הגולשים, בין השאר באמצעות אפיליאייטס (Affiliates). חברת סמארטשופר, שהוקמה על-ידי מייסד הוטבר שפרש, אורן דוברונסקי, פיתחה גם היא תוכנה להורדה - תוסף לדפדפן האינטרנט להשוואת מחירים לקניות מקוונות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x