$
אינטרנט

הגישה לוויקיפדיה בבריטניה מוגבלת – מחשש לפורנוגרפיית ילדים

שש ספקיות רשת בריטיות מפעילות חסמים שמטרתם לעכב או למנוע כניסה לאתרים החשודים בהפצת פורנוגרפיית ילדים – ומסתבר שוויקיפדיה ברשימה שלהם

יוסי גורביץ 13:1107.12.08
שש ספקיות רשת בריטים מונעות גישה לאחד מדפי ויקיפדיה, שנטען לגביו כי הוא מכיל פורנוגרפיית ילדים. אלא שבשל האופן שבו מתבצעת החסימה, נפגעה קשות יכולתם של מנהלי ויקיפדיה למנוע עריכה בלתי מורשית של עמודי האנציקלופדיה. לטענת ויקיניוז – אתר חדשות שכמו ויקיפדיה מופעל על ידי קרן וויקימדיה – כמה ספקיות רשת בריטיות מונעות כל גישה לוויקיפדיה. יצוין כי לטענה זו אין אישור ממקור אחר, וכי עריכת ויקיניוז פתוחה לקהל.
היכולת לפקח על עריכת ויקיפדיה נפגעה קשות. צילום מסך חלקי מהדף החסום היכולת לפקח על עריכת ויקיפדיה נפגעה קשות. צילום מסך חלקי מהדף החסום צילום מסך: wikipedia.org
 

החסימה מתבצעת לבקשת ה-Internet Watch Foundation, ארגון פרטי בריטי שמסווג את התוכן ברשת, אשר הוענקה לו גושפנקא רשמית על ידי רשויות בריטניה. הדף האסור בגישה הוא הערך המתייחס לאלבומה של להקת סקורפיונז, Virgin Killer, שכאשר יצא לחנויות בגרמניה ב-1976 הציג תמונה של ילדה קטינה ועירומה, שסדק עדשה מסתיר את ערוותה. צילום של האלבום, הנחשב ברוב המדינות מחוץ לגרמניה לפורנוגרפיית ילדים, מופיע בערך על האלבום. התמונה הביאה לכך שה-FBI פתח במאי 2008 בחקירה כנגד וויקיפדיה, בחשד להכלה של פורנוגרפיית ילדים.

 

גולשים המנסים להגיע לדפים אלו באמצעות אחת משש הספקיות המפעילות את החסימה, מגלים שגיאת דף 404, אזהרה מפני צפייה בתוכן בלתי חוקי, או עמודים ריקים. נמסר, אך טרם אושש, כי ערכים נוספים בוויקיפדיה חסומים גם הן.

 

שיטת החסימה היא העברת המידע דרך מספר שרתי Proxy, המקטלגים את המידע המופיע בפני הגולש. כתוצאה מכך, מדווח הרג'יסטר הבריטי, נתקלים מנהלי וויקיפדיה בבריטניה בבעיה: מספרים גדולים של עורכי ויקיפדיה נראים כאילו הם מגיעים מכתובת IP אחת, של ספקית רשת ספציפית. כתוצאה מכך, איבדו המנהלים את היכולת למנוע גישה של אחד העורכים לתוכן, כיוון שחסימת העורך החורג מהנהלים עשויה להביא לחסימת כל העורכים המשתמשים באותה ספקית רשת.

 

מנהלי ויקיפדיה בבריטניה סרבו להסיר את התמונה, בטענה ש"וויקיפדיה לא מצנזרת". קרן ויקימדיה טרם הגיבה לאירועים. במאי 2008, דיווח המגזין המקוון וואליוואג שסגן המנהל של קרן ויקימדיה, אריק מולר, הביע עמדות אוהדות לפדופיליה – בין השאר, כתב מולר בשנת 2000 ש"ילדים הם פורנוגרפיה" - ואף העלה לאתרו הפרטי תמונה הנחשבת לפורנוגרפיית-ילדים, אם כי הסיר אותה לאחר מכן. ב-2003, יצר וערך מולר את הערך "מיניותם של ילדים" בוויקיפדיה. עד כה, לא מולר ולא ויקימדיה הגישו תביעת דיבה כנגד וואליוואג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x