$
חדשות טכנולוגיה

השיטה שמאפשרת ל-FBI לעקוף את הגבלות המעקב הסלולרי: "טריגרפיש"

ממסמכים ששוחררו לאחרונה עולה כי הבולשת הפדרלית מסוגלת לעקוב אחרי תנועה של מכשיר סלולרי גם ללא סיוען של חברות הסלולר, וכי היא ממליצה על כך כדי להמנע מתסבוכת משפטית

יוסי גורביץ 14:5417.11.08
הבולשת האמריקנית, ה-FBI, איננה זקוקה לסיוען של חברות סלולר כדי לאתר את מיקומו של טלפון סלולרי, והיא משתמשת בשיטה המכונה Triggerfish כדי לאתר אותם בעצמם, תוך עקיפת ההליכים החוקיים. כך עולה ממסמכים שפורסמו לאחרונה בעקבות דרישתם של ארגוני זכויות הפרטיות.

 

טריגרפיש מדמה פעילות של עמוד ממסר רגיל. אנטנה סלולרית בפעולה טריגרפיש מדמה פעילות של עמוד ממסר רגיל. אנטנה סלולרית בפעולה צילום: cc-by TheBusyBrain
"טריגרפיש" הוא מכשיר המדמה את פעולתו של עמוד ממסר סלולרי רגיל, וטלפונים סלולריים החולפים בקרבתו "נדרשים" לספק לו את הנתונים שהם מוסרים לעמוד ממסר רגיל – מספר הטלפון של המכשיר, המספר הסידורי שלו, ומיקומו. העברת הנתונים מתבצעת אוטומטית, ללא התערבות המשתמש, מהרגע שבו מופעל הטלפון, והיא הכרחית לתקשורת סלולרית.

 

"טריגרפיש" עצמו איננו חדש; הטכנולוגיה קיימת כבר משנות ה-90, והיא שימשה בשעתו לאיכון מיקומו של ההאקר המיתולוגי קווין מיטניק. עד כה, עם זאת, ההערכה היתה כי הטכנולוגיה מסוגלת לפעול רק בסיוען של חברות הסלולר עצמן, אך מהמסמכים עולה כי הטווח של המכשירים גדל מאד – וכי הרשויות מעדיפות שלא לפנות אל חברות הסלולר, אלא "לדוג" את הנתונים בעצמן.

 

בספר ההדרכה למעקב סלולרי של משרד המשפטים האמריקני, מומלץ לחוקרים להשיג את הנתונים בעצמם, משום שההליכים המשפטיים להשגתם מחברות הסלולר סבוכים, דורשים צווים של בית משפט – ובתי המשפט דורשים סף גבוה של ראיות כדי להוציא צווים כאלו. החוק, כמסתבר, מגן על האזרחים מפני מסירת מידע עליהם מצד חברות הסלולר – אבל לא מונע מרשויות החוק לבצע מעקב בעצמן.

 

סלולר, מעקב סלולרי, טריגרפיש, ארצות הברית

 

סלולר "מעקב סלולרי" טריגרפיש "ארצות הברית"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x