$
חדשות טכנולוגיה

קליפורניה בסיבוב שני נגד משחקי מחשב אלימים

מדינת קליפורניה מערערת על פסילת חוק שאסר מכירת משחקי מחשב אלימים לקטינים, בטענה שהם מובילים לעליית אלימות בקרבם. חבר סנאט: זו אותה טכנולוגיה שמשמשת את הצבא לאימונים, אל תתנו אותה לילדים

יוסי גורביץ 12:5027.10.08
מדינת קליפורניה צפויה לערער מחרתיים (ד') על החלטת בית המשפט הפדרלי בסן חוזה, שפסל לפני כשנה חוק שהעבירה המדינה בשנת 2005 ושאסר על מכירת משחקי מחשב אלימים לקטינים. הערעור יישמע בפני בית הדין הפדרלי לערעורים במחוז התשיעי. כך מדווח המרקורי סאן.
"אותה הטכנולוגיה שמשמשת את הצבא לאמן בהרג". אילוסטרציה "אותה הטכנולוגיה שמשמשת את הצבא לאמן בהרג". אילוסטרציה

 

קליפורניה, בתמיכתו התקיפה של המושל ארנולד שוורצנגר, טוענת כי משחקי מחשב אלימים מובילים לאלימות בקרב בני נוער, וכי ההגבלות שהציב החוק מיועדות לדכא מגמה זו. מנסח הצעת החוק, סנאטור-המדינה לילנד יי (Yee), דמוקרט מסאן פרנסיסקו, נימק את תמיכתו בחוק בכך ש"משחקי המחשב האלימים משתמשים באותה טכנולוגיה שהצבא משתמש בה כדי לסייע לחיילים להרוג את האויב. כל מה שאנו אומרים הוא 'אל תמכרו את הטכנולוגיה הזו לילדים'".

 

החוק היה אמור למנוע מקטינים מתחת לגיל 18 לרכוש או לשכור משחקים "הפונים לצדדים סוטים או חולניים של ילדים, ושהם פוגעניים במפגיע בערכי הקהילה הנוהגים כעת". החוק חייב יצרני משחקים לסמן משחקים אלימים כמיועדים לבני 18 ומעלה באופן בולט על האריזה; ספקים שהיו מתעלמים מכך, ומוכרים את המשחקים לקטינים, היו צפויים לקנס של 1,000 דולרים.

 

מנגד, טוענים יצרני המשחקים כי מעולם לא הוכח קשר כלשהו בין אלימות במשחקי מחשב ובין אלימות בחיים האמיתיים, וכי טענותיה של המדינה נשענות על "הכללות רופפות". בין השאר, נטען כי על פי אותו החוק, היו נמנעות מכירות סרטים קלאסיים, כמו "טוראי ראיין" – וכמו סרטיו של שוורצנגר עצמו, כגון "המחסל".

 

בית הדין הפדרלי שפסל את החוק קבע כי הוא מנוגד לתיקון הראשון לחוקה, המגן על דיבור חופשי. עד כה, פסלו בתי המשפט את כל החוקים כנגד משחקי מחשב שהעבירו מדינות, ברוב המקרים בשל נימוק זה בדיוק.

 

מבחינת המחוקקים, העובדה שהערעור נידון בפני בית הדין הערעורים במחוז התשיעי איננה מבשרת טובות: מדובר בבית משפט שנודע בליברליות שלו. ב-1992, גרם בית המשפט התשיעי לסערה ברחבי ארה"ב, משקיבל את ערעורו של אב אתאיסט, ומצא שהשימוש במילים "תחת האל" בשבועת הנאמנות למדינה מנוגד לחוקה – ופסל את השימוש בה, תוך שהוא מבטל חוק של הקונגרס הפדרלי משנת 1954, שהכניס את המילים "תחת האל" לשבועה. הפסילה הזו, גם היא, נשענה על התיקון הראשון לחוקה – הפעם בשל הסעיף שאוסר על הממשלה לקדם או למסד דת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x