$
הייטק והון סיכון

סמסונג שוקלת השתלטות עוינת על סנדיסק

מעוניינת לרכוש את החברה ב-5.85 מיליארד דולר. הגישה הצעת רכש של 26 דולר למניה, אך הנהלת סנדיסק סירבה להצעה, בטענה שהיא נמוכה מדי

סוכנויות הידיעות 09:5417.09.08

סמסונג אלקטרוניקס, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, הגישה הצעת רכש לחברת סנדיסק האמריקאית ומתכוונת לקנות את החברה ב-5.85 מיליארד דולר. אם תצא העסקה לפועל, תהיה זו הרכישה הגדולה אי פעם של חברה דרום קוריאנית.

 

סמסונג הציעה תשלום של 26 דולר למניה עבור סאנדיסק, 73%

מעל שווי השוק הנוכחי של החברה, כך לפי הצהרה שהוציאה החברה הבוקר (ד') בסיאול. סנדיסק, שבסיסה בקליפורניה, אמרה שהנהלת החברה דחתה את ההצעה, וסמסונג תנסה ככל הנראה לבצע השתלטות עוינת.

 

רכישת סנדיסק תיתן לסמסונג זכויות על כמה פטנטים חשובים ותעזור לה בתחרות מול טושיבה על השוק העולמי של שביב זיכרון פלאש שמגלגל 15 מיליארד דולר בשנה.

 

הכיוון האגרסיבי של סמסונג

בדרום קוריאה אומרים שההצעה מדגישה את הכיוון האגרסיבי יותר שסמסונג פונה אליו מאז תחילת כהונתו של המנכ"ל החדש, לי יון וו, במאי האחרון. "האגרסיביות הזאת בהחלט מהווה שינוי מסמסונג של העבר", אמר קים יון ווק, מנהל קרנות ב-KB ניהול נכסים בסיאול. "לטושיבה ככל הנראה אין מספיק הון זמין כדי לפתוח במלחמת רכישות מול סמסונג".

 

מניית סנדיסק זינקה ב-56% בשעות המסחר המאוחרות אתמול בנאסד"ק וסגרה במחיר של 15.04 דולר למנייה. מניית סמסונג עלתה ב-1.7% במסחר הבוקר בסיאול.

 

סמסונג חשפה את ההצעה בפומבי והפכה אותה לעוינת לאחר שמשא ומתן בן ארבעה חודשים מול מנכ"ל סנדיסק, אלי הררי, הסתיים ללא תוצאות ביום ראשון השבוע. מנכ"ל סמסונג כתב בהצהרה שפרסם היום, שהחברה הקוריאנית ממשיכה לחפש "הסכמה הדדית". דובר סמסונג ג'יימס צ'ונג, אמר שהחברה עדיין לא החליטה באיזו פעולה לנקוט.

 

סנדיסק: הצעה נמוכה מדי

מועצת המנהלים של סנדיסק דחתה את ההצעה פה אחד, כיוון שהיא נמוכה מדי לדעת החברה. לדברי סנדיסק, סמסונג אותתה בתחילה כי תהיה מוכנה לשלם פרימיום משמעותי מעל המחיר של 28.75 דולר למניה, שהיה שוויה של מניית סנדיסק ב-22 במאי, כשהתחילו הדיונים בין החברות. מניית סנדיסק צנחה ב-56% השנה עד ספטמבר, וההאטה בארה"ב הובילה את החברה להפסד הרבעוני הגדול שלה מזה שבע שנים.  

 

אם סמסונג תרכוש את סנדיסק, העסקה תהיה כפופה לחוקי ההגבלים העסקיים בארצות הברית וכן להסכמה של המימשל האמריקאי בשל שיקולי ביטחון. האנליסט קאון האן אמר בסיאול, שלדעתו הביקורת הבטחונית תהיה המכשול הקשה ביותר לעסקה.

 

אתמול הכחישה טושיבה דיווח כאילו היא מתכוונת להגיש הצעה משלה לסנדיסק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x