$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: וידיאו חינם או שיתוף קבצים?

ההתלהבות מכרום דועכת, וזה בריא; שירותי הזרמת הווידיאו כמו יוטיוב מביאים לירידה בשיתוף הקבצים; בדידותו ורדידותו של האדם הדיגיטלי

רוני שני 12:2112.09.08

כרומיקה של הצלחה

 

בשבוע שעבר הושק כרום, הדפדפן של גוגל, ונראה היה שהוא עומד לשנות את העולם בהינף סקריפט: על פי נתוניה של חברת Net Applications, יום לאחר ההשקה, רשמה גוגל הישגים חסרי תקדים, כשכבשה נתח שוק של 1.5% ועקפה את אופרה וספארי. אגב, כצפוי, מרבית המאמצים הם משתמשי פיירפוקס; נתח השוק של IE - האויב שאותו רוצה גוגל להכריע, לפחות לדברי ראשיה - עלה.

 

כעת, שבוע אחרי, הבלוגים המובילים בארה"ב נעזרים בסטטיסטיקות הפנימיות שלהם כדי לקבוע מהו נתח השוק של כרום, ונראה שלענקית החיפוש נכונה דרך ארוכה. בבלוג SAI מדווחים, כי נתח השוק של כרום ירד לשיעור של 0.7-1 אחוזים, כאשר גם המספרים הפנימיים שלהם מציירים תמונה דומה - מ-6.6% ל-4.7%.

 

נתח שוק של פחות מאחוז, שבוע אחרי ההשקה. גוגל כרום נתח שוק של פחות מאחוז, שבוע אחרי ההשקה. גוגל כרום צילום מסך: google

 

אלו לא בהכרח חדשות רעות - כל תוכנה זקוקה לזמן, בעיקר בגירסת בטא ראשונה. בסך הכל, למעט תקרית הסכם השימוש, מרבית הביקורות על הדפדפן המינימליסטי חיוביות. גם מהשוואת ביצועים שערכו בבלוג LifeHacker הוא יוצא טוב, בחלק מהמקרים אפילו טוב יותר מפיירפוקס. מי שרוצה להמשיך ולהשתמש בכרום גם במצבו מאותגר התוספים, יכול למצוא כמה טיפים לשימוש יעיל יותר, כמו גם תוסף תואם גריזמאנקי, שבדומה לתוסף של פיירפוקס מאפשר לכתוב לו מיני-תוספים.

 

במוזילה, בינתיים, לא מתנחמים באימרה שעם כאלה חברים מי צריך אויבים, וממשיכים לשפצר בהתמדה את מנוע הרצת הג'אווה-סקריפט שלהם, שישולב בפיירפוקס 3.1. על פי מבחנים פנימיים, הוא מהיר יותר מ-V8 שעליו גאוותה של גוגל.

 

החינם הרג את ה-P2P

 

נכון, זה לא בוגר במיוחד להפטיר "אמרנו לכם" מלא בוז לעבר תעשיית הבידור העולמית, אבל איזה עוד הנאות כבר יש לנו בימים מהבילים אלה. בכל אופן, מסתבר שהדרך היעילה ביותר למגר את שיתוף הקבצים היא להציע תוכן אטרקטיבי חינם. במקרה הזה באמצעות אתרי וידיאו כמו Hulu, Youtube וה-BBC. ספקית האינטרנט הבריטית PlusNet חשפה כי בשנה האחרונה חלה ירידה בהיקף התעבורה ברשתות שיתוף הקבצים לטובת שירותי הזרמת וידיאו, כמו אלו שהזכרנו לעיל. חוקרים יפנים איתרו מגמה דומה - גם ביפן יש מעבר לשירותי וידאו חוקיים על חשבון ה-P2P.

 

אבל אם הכל חינם, מהיכן יגיע הכסף לתפעול האתרים? ובכן, שוק הפרסום בווידיאו ברשת צומח בהתמדה, והאתר שיצליח לשבות את לב המפרסמים יהנה מתזרים נאה של דולרים לקופה. אין עוררין על כך ש-Youtube הוא אתר הקליפים הפופולרי ביותר בעולם, אבל האם הוא גם הריווחי מכולם? לא ממש. מספר חברות המנטרות את שוק הפרסום בווידייאו מקוון צופות כי Hulu, אתר הווידיאו של NBC (שזמין רק בארה"ב), יעקוף אותו במהירות. חברת LiveRail למשל, מסבירה כי הודות לתוכן מקצועי, איכותי וחשוב מכך - חוקי, Hulu מסוגלת למכור פרסומות ב-100 אחוזים מהתוכן שלה. זאת, לעומת Youtube, שיכולה להציע למפרסמים רק 3% תכנים הולמים. אם הרכש של גוגל לא ישכיל למשוך כמה מספקי התוכן והמפרסמים - נראה כי Hulu יזכה בבכורה.

 

מתחרה חדשה בשוק היא אמזון, שהשיקה שירות וידיאו על פי דרישה. כרגע ההיצע דל לעומת Hulu, אבל ב-NewTeeVee בדקו את השירות ויצאו מרוצים. ב-Ars Technica מביעים אופטימיות זהירה, אבל מזכירים שהשוק עדיין בחיתולים.

 

ואחרי פרץ החדשות הטובות, נשוב לסורנו ונזכיר שיש מגזר שלם של גולשים שעדיין מעדיף הורדות פיראטיות. בשבוע שעבר שודר בארה"ב פרק הבכורה בעונה החדשה של הסדרה "נמלטים", ולמרות זמינותו המיידית באתר פוקס וב-Hulu - מיליון איש בחרו להורידו בביטורנט הקרוב לליבם. הסיבה, כמו עם האלבום של רדיוהד, פשוטה: אנשים אוהבים P2P כי זה מוכר ונוח. הציעו להם את מה ש-Piratebay מציע - והם יבואו.

 

ואם גם אתם עדיין מעדיפים להיות אדונים לעצמכם ולזמנכם, ב-Wired מציעים מדריך מפורט להעתקה חוקית למהדרין של DVD למחשב או לתקליטור.

 

בפינצטה

 

גוגל בת 10, אבל מה יקרה לה ביום ההולדת ה-20? לפיליפ לנסן יש תסריט דמיוני ומבשר רע. אבל כל עוד היא מלכת החיפוש, מוטב להקשיב לעצות ה-SEO של אנשיה: גורו החיפוש של גוגל, אדם לנסיק, מציע כמה דרכים לשיפור ה-Page Rank של הבלוג שלכם.

 

היכונו היכונו: ב-24.9 יחול World Day Against Software Patents, שיצויין בהפגנות ופעילויות בינלאומיות. תפסו מקום באחד ממקדשי ההייטק המלבלבים בארץ. אם בא לכם להיות קצת יותר פעילים, תוכלו לרכוש דומיין רעיל ולנקום בחברה השנואה עליכם בדרך יצירתית יותר. אבל מהרו - יש מי שמקדים אתכם.

 

אחרי ניק קאר ב-Atlantic, הגיע תורו של העיתונאי קלייב תומפסון לעורר קצת רעש בבועה, עם המונח הסוציולוגי Ambient Awareness. במאמר ארוך שפורסם בניו יורק טיימס, ומוקדש למחוברות התמידית שלנו, מעלה תומפסון כמה אבחנות מעניינות אודות הלך הרוח של האדם המודרני. בין השאר הוא טוען כי אתרים כמו פייסבוק, טוויטר ודומיהם, שמאפשרים לנו לדעת כל העת מה עושה מי, מתי ואיפה - הם סוג של פוינטליזם; ציורים שמאופיינים לא במשיחות מכחול רבות עוצמה, אלא בנקודות שרק מבט מרחוק מגלה מה מסתתר מאחוריהן. כמו הציורים הללו, גם הטוויטרים המשמימים או עדכוני הסטטוס חסרי הערך בפייסבוק יוצרים דיוקן מהימן ומפורט של חברים או בני משפחה, שנמצאים ברשימת אנשי הקשר שלכם. ועם זאת, חברויות-דמה מסוג כזה טומנות בחובן את סכנת הרדידות (שעליה התריע גם קאר, בהקשר אחר): מעקב אחרי טוויטר או פליקר של מישהו עשוי לייתר, לכאורה, את הצורך במפגש פנים אל פנים ולשאוב את מעט הזמן שיש לנו להקדיש לחברים קרובים באמת. מצד שלישי, חוסר הפרטיות והעובדה שלא ניתן לברוא זהות חדשה אפילו ברשת, ערש האנונימיות, הופכות את כולנו ליצורים מלאי מודעות עצמית. המאמר זכה כמובן לשלל התייחסויות, ובבלוג של תומפסון אפשר למצוא כמה תגובות לתגובות.

 

רדידות, או דיוקן מהימן? טווי=טר רדידות, או דיוקן מהימן? טווי=טר צילום מסך: twitter.com

  

HP הצליחה לשבור שיא עם מחשב EliteBook 6930p המצויד בסוללת Ultra-Capacity, ולהדגים סוללה שפועלת במשך 24 שעות ללא צורך בטעינה. הנייד, שיגיע לישראל באוקטובר ומחירו החל מ-7,600 ש"ח, מצויד בכונן SSD של אינטל ומסך עם תאורה אחורית. הסוללה אגב, כבר נמכרת בארץ תמורת 790 ש"ח.

 

ועכשיו כשאתם יכולים להיות מחוברים למחשב 24 שעות בלי חשמל, אין סיבה שלא תצאו "לחופש". מסקר שערך אתר Jobmaster בקרב אלף גולשים עולה, כי 76% מהנסקרים נותרו "זמינים לעבודה במהלך חופשתם". רק 24% יוצאים לחופשי באמת. אם מאמינים למחקר שערכו חוקרים מקוויבק, שמצאו כי עבודה המחייבת מאמץ מחשבתי מלחיצה וגורמת לגוף לצרוך הרבה יותר קלוריות - כדאי שתתרחקו קצת מהמחשב. מצד שני, עדיין עדיף להיות עשיר ולחוץ מאשר עני ומת, אז אם אתם ממילא מחוברים - העבירו את הזמן באמצעות 25 האתרים הללו, שמאפשרים לקרוא ספרים חינם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x