$
כלכליסט-טק

מיקרוסופט תובעת חנות מחשבים על הפצת תוכנות פיראטיות

מיקרוסופט תובעת חצי מיליון שקל מחנות "קומפ פור יו" ברמת גן, בטענה שמכרה תוכנות ללא רשיון והפרת זכויות יוצרים

מארק שון 12:05 31.07.08

 

מיקרוסופט הגישה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה לצו מניעה ותביעה כספית בסך חצי מיליון שקל כנגד מנהלה של "קומפ פור יו", שיאסור עליו למכור מחשבים עליהם מותקנות תוכנות מיקרוסופט ללא רשיון.

 

מיקרוסופט טוענת, באמצעות באי כוחה, עוה"ד עידן סידס, עודד שטייף ויונתן וופנר, כי בשני מקרים שונים נמכרו לחוקרים פרטיים מחשבים עם עותקי תוכנה החשודים כמפרים את זכויות היוצרים של מיקרוסופט, וזאת מבלי שהודבקה על גבי המחשבים מדבקת אותנטיות ומבלי שצורפו מדיה וחוברת הדרכה.

 

התביעה קשורה אך ורק לסניף של "קומפ פור יו" ברמת גן, ולא לחנויות אחרות ברחבי הארץ.

 

גיל מי-טל, מנהל רישוי וזכויות יוצרים במיקרוסופט ישראל, אמר כי "תביעה זו הינה חלק מפעילות אינטנסיבית אשר מתנהלת במהלך החודשים האחרונים, בכל רחבי הארץ, כנגד משווקים בחשד למכירת מחשבים עליהם מותקנות תוכנות ללא רשיון".

x